reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
To ja tez sie pochwale...
Tez nakupowalam roslinów na balkon, ziemni i doniczkow i bede sadzić jak prawdziwy chłop małorolny...ino kartoflow jeszcze nie mieli...

Dagna a wyście na to nowe mieszkanie kupili wszystkie meble, na puste wynajmujecie? Bo jak tak to za każdym razem grubsza sprawa z tymi przenosinami...
Jak zrobię balkon to Wam wstawie zdjęcie. Choc dużo tego nie bedzie, bo trzeba by mieć dużo siana...a ja dopiero jestem w fazie wysiewania trawy;)

reklama
Pole uwielbiam Twoje poczucie humoru :-) Śmiech to zdrowie. Ktoś tu wspominał, że czyta Twoje posty z bananem na twarzy to ja z rogalem:-D
A w temacie "cycuszków" to ja niestety je mam bo malutkie takie ale mam nadzieję, że jak już będę w ciąży to będą takie akuratne, że będę je mogła nazwać piersiami ;-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. :-) Najpierw trochę o sobie.
Byłam dziś w klinice, M zrobił kompleksowe wyniki i są gorszę niż sprzed dwóch lat, a w sumie suplementuję go już dość dlugi czas, może nie codziennie, ale staram się:confused:bo jak mojemu M do buzi nie włożę to sam nie pomyśli że ma sobie naszykować:sorry2:Ale efektów z tego nie ma. Dr powiedział że z 13 milionów to jest co wybierać, ale morfologia formy prawidłowe tylko 2% a było 4% dwa lata temu:-( Jest też o kilka milionów mniej, nie ma nic o ruchu A, tylko B 14% i C 9%:zawstydzona/y:
Moje TSH spadło do 0,8, ft4 ciut podrosło do 1,32 a anty TPO mam 7,39. Dr powiedział że z tej strony jest ok.
Z cytologii mam że nie stwierdza się cech śródnablonkowej neoplazji ani raka, ale klasyfikacja wg Papanicolau to II a zawsze miałam I oraz jakieś zapalenie bakteryjne:dry:.
Metodą IF nie stwierdzono obecności antygenu Chlamydia trachomatis. A z wymazu z kanału szyjki macicy jest opis że wyhdowano nieliczne staphylococcus epidermis MSCNS:confused:
Nie dostałam nic, podobno nie ma potrzeby ale i tak zaraz zacznę wertować internet.
Dziś mam 3 dc, od 16 dc do 22 mam brać duphaston 2x1 a 10 maja mam scratching endo, później czekanie na @ i zaczynam stymulacje.

Jeszcze się przed chwilą wkurzyłam bo nie zaliczam sie do dotacji rządowej na ivf bo mam AMH poniżej 0,5:wściekła/y: ale to nie moja wina:wściekła/y:

http://www.invitro24.com/programy-in-vitro-w-klinice-invicta/program-rzadowy-na-lata-2013-2016/

Pole czyli można założyć że maleństwa się wgryzły :tak:a kiedy Twój M wyjdzie ze szpitala?
Blue testy testami, beta jest najważniejsza, oby jutro była co najmniej dwucyfrowa
Ewis przykro mi bardzo:zawstydzona/y: trzymaj się ciepło
Kate nie mam pojęcia jak powinna przyrastac beta, zawsze miałam poniżej 1:zawstydzona/y:ale nie zakładaj niczego złego, wazne że przyrasta;-)
Smerfeta a po co nam w ogóle antykoncepcja:sorry2: jakieś głupie te zalecenia, ja też takie miałam
Dagna a moze jakiś naturalsik się udal? oszczędzaj sie przy przeprowadce

gizas..ale jeszcze nie ma przecież dotacji rządowej...
gdzie pisze o amh?

ja czekam na listę ośrodków..bo nad tym ciągle pracują...potem będę sie zastanawiać...

gi8zas.,..zrób amh gdzies indziej..poptrz aka u mnie rozbieżnośc...1.1 i 2,5

Ostatnia edycja:
Kasik36 no wiem że na moje kwiatuszki jeszcze za szybko, ale już tak sobie o nich marzę :-D hmm to może zrobimy galerię kwiecistych balkoników? :tak:
Ja niestety też muszę dołączyć do tych co muszą powiedzieć "cycuszki" :zawstydzona/y::-p

GizaS, ale przecież wyniki Twojego M są wystarczające do invitro prawda? a że tam coś wyhodowano to ja też miałam na jakimś wyniku i lekarz powiedział że wynik świetny... tylko nie pamiętam co dokładnie wyhodowano :-p ale Twój plan wygląda obiecująco... teraz już musi być sukces!!!

Blue ale moje TSH też jest już wysokie, mam ponad 12. Wkleiłam link we wcześniejszym pości poczytaj sobie o kwalifikacji.
Stosunek LH do FSH mam 0,38 więc mój wynik jest realny. Ja mam tylko jeden jajnik. Imbecyl który mnie operował nie zostawił nawet skrawka lewego jajnika dzięki czemu mogłabym mieć choć ciut więcej komórek:zawstydzona/y:
Na razie się skupiam że się uda:sorry2: ale wolałabym mieć jakieś wyjście awaryjne, bo bez dotacji to w tym roku już nie dam rady:baffled:

Blueskye jak możliwa jest taka rozbieżność? Czyżby pomylili wyniki z kimś innym, tylko daj Boże, żeby ten wyższy wynik był Twój. A stosunek LH do TSH jaki masz? Bo to podobno daje przybliżone AMH.

reklama
Smerfeta dr powiedział że do ivf spokojnie będzie z czego wybierać, będziemy mieć IMSI więc że wybiorą te o najlepszej morfologii, ruch chyba już nie ma znaczenia przy ivf. Ale jak zobaczyłam te wyniki to dotarło do mnie że na naturalsa trafić to tak jak w totka:zawstydzona/y: Wiem, wiem naszej Pełnej sie udalo, ale ja z M jestem 10 lat, od 5 się staramy ale wczesniej się nie zabezpieczliśmy, tylko stosunek przerywany a ile w tym narodzie dzieci z tego:sorry2:
Zostaje mi tylko ivf:zawstydzona/y:

Do góry