reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Na spokojnie, jak dla mnie może być za wcześnie żeby coś było widać 🤞 Pęcherzyk ciążowy może być widoczny nawet dopiero przy becie 1500. Teraz przyrost jest ważny, tak jak @eij pisze około 60% to też jest dobrze. Dawaj znać w środę, trzymam kciuki 🙂😘 Kurcze jakbyś była na wizycie 2 dni później to możliwe, że coś byłoby widać 🙆‍♀️
Kończy się jak zawsze... Już czwarty raz.... Bata spadła do 197. Jak mam tylko pęcherzyki zachodzę bez problemu i zawsze kończy się plemieniem w 4-6 tyg i spadkiem bety. Ani razu poza testami i beta nie miałam potwierdzonej ciąży. Będziemy robić kolejne badania w tym kariotyp. Nie wiadomo co jest przyczyną tak wczesnych poronień. Jestem bezsilna...

reklama
Kończy się jak zawsze... Już czwarty raz.... Bata spadła do 197. Jak mam tylko pęcherzyki zachodzę bez problemu i zawsze kończy się plemieniem w 4-6 tyg i spadkiem bety. Ani razu poza testami i beta nie miałam potwierdzonej ciąży. Będziemy robić kolejne badania w tym kariotyp. Nie wiadomo co jest przyczyną tak wczesnych poronień. Jestem bezsilna...
Tak mi przykro... Dobrze, że chcecie się dokładniej diagnozować, znajdziecie przyczynę, zobaczysz ❤️

O jej, przykro mi bardzo 🥺 Trzymajcie się jakoś i znajdźcie może lepszego specjalistę, który faktycznie przebada coś dogłębniej i wtedy na pewno się uda 😘

Warto też się przebadać pod kątem krzepliwości krwi, wiem, że powod może być tutaj i dziewczyny dostają leki przeciwzakrzepowe. Sama brałam.

Ja też oglądam ten program i strasznie przeżywam i się wzruszam hehehe. Teraz dopiero widzę jak powstały moje dzieci i traktuję to bardzo osobiście. Byłam po tej drugiej stronie i bardzo chciałam wiedzieć jak ten cały proces wygląda
Chyba muszę to odpalić:D

Dziękuję za odpowiedź, teraz zastanawiam się, jak to wszystko ogarnęłabym czasowo, jei najbliższą klinika leczenia niepłodności jest 100km ode mnie, a pracować trzeba...
Ja mam PCOS, a mój partner bardzo słabe wyniki nasienia. Jestem po 6 cyklach stymulacji, bez rezultatu. Narazie leczę się u "zwykłego" ginekologa, w klinice jeszcze nie byłam. Zastanawiam się, co dalej... brak mi nadziei... wiary... I coraz częściej siły...
Inseminacja? In vitro? Ciekawe, co powie lekarz..
Jeśli po stymulacji się nie udaje naturalnie, to iui też dużo większych szans nie ma. Warto jednak zrobić drożność jajowodów.
A tak to bym zalecała klinike, bo u nas musiała być historia leczenia żeby podejść do ivf.

reklama
Do góry