reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziękuję... Jakoś się trzymam. Najgorszy był pierwszy dzień, musiałam się wypłakać ale pomogło. Teraz już nie analizuje, nie rozpamiętuje bo wiem, że nie dałabym rady. Chyba w tej sytuacji najlepsze jest w jakimś sensie wyparcie bo człowiek by się zagnębił własnymi myślami.
Kochana, mi tez jest bardzo przykro i trzymam kciuki, żeby w tym cyklu wszystko szczęśliwie sie potoczyło 🫶
czy idziesz za ciosem i będziesz podchodzić do kolejnej IUI?

reklama
Bardzo mi przykro:( zycze dużo siły do kolejnych prpb, nie poddawaj się! 😘
Dziękuję😘
Do kolejnej iui na razie nie podchodzę, bo w moim przypadku nie widzę większej skuteczności niż w naturalnych staraniach, a strata kasy na to i stres mnie przytłacza. Tym bardziej, ze lekarz prowadzący za każdym razem twierdzi, ze jest wszystko idealnie 🤷🏻‍♀️ No chyba jednak nie jest i chciałabym znaleźć tego przyczynę rozszerzając diagnostykę..

Ostatnia edycja:
Dziękuję😘
Do kolejnej iui na razie nie podchodzę, bo w moim przypadku nie widzę większej skuteczności niż w naturalnych staraniach, a strata kasy na to i stres mnie przytłacza. Tym bardziej, ze lekarz prowadzący za każdym razem twierdzi, ze jest wszystko idealnie 🤷🏻‍♀️ No chyba jednak nie jest i chciałabym znaleźć tego przyczynę rozszerzając diagnostykę..
Przykro mi, niestety iui ma dość mala skutecznosc. A myśleliście o ivf?

Przykro mi, niestety iui ma dość mala skutecznosc. A myśleliście o ivf?
Nie myśleliśmy o ivf, pewnie musi upłynąć jeszcze trochę czasu i innych prób zanim się na to zdecydujemy..
Chciałabym znaleźć przyczynę, bo wszystkie hormony w normie, owulacja jest, drożność ok, rozszerzone badania nasienia tez prawidłowe. Jakie jeszcze badania polecacie wykonać?

Nie myśleliśmy o ivf, pewnie musi upłynąć jeszcze trochę czasu i innych prób zanim się na to zdecydujemy..
Chciałabym znaleźć przyczynę, bo wszystkie hormony w normie, owulacja jest, drożność ok, rozszerzone badania nasienia tez prawidłowe. Jakie jeszcze badania polecacie wykonać?
A amh ?
U mnie na początku tez mowili ze wszystko jest ok , jedynie poza niskim amh wtedy bylo 2,3 ( ale tragedi z tym amh nie bylo). Dopiero przy ivf wyszlo ze mam słabej jakości komórki jajowe ... a pamietam ze bardzo mnie na początku frustrowało ze niby oprócz tego amh wszystko ok a ciazy nie ma..

Wrogość śluzu my jeszcze robiliśmy.
A kolejną kwestia to jakosc komorek, ale tego zbytnio nie sprawdzisz. Jedynie Amh i inhibina są pewnego rodzaju wskaznikiem, jakość jako jakosc dopiero po punkcji może być oceniona.
U nas tez wszystko grało i zdiagnozować niepłodność idiopatyczna.
Co do ivf, glowa musi do tego dojrzeć, zgadzam się:)

reklama
A amh ?
U mnie na początku tez mowili ze wszystko jest ok , jedynie poza niskim amh wtedy bylo 2,3 ( ale tragedi z tym amh nie bylo). Dopiero przy ivf wyszlo ze mam słabej jakości komórki jajowe ... a pamietam ze bardzo mnie na początku frustrowało ze niby oprócz tego amh wszystko ok a ciazy nie ma..
Ja Amh ponad 10, a ciazy tez nie było i tez mnie straszyli, że dużo a słabe🤔

Do góry