reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam ;) jestem nowa na forum.
Ale mam bardzo wazne pytanie...
Nie wiem czemu nie spytałam dziś lekarza na wizycie, chyba przez emocje.
Jestem po jednej nieudanej inseminacji.
W sobotę mam drugą o 9:15
A zastrzyk mam zrobić w piątek o 20.
Czy to nie za późno na zastrzyk?

reklama
Witam ;) jestem nowa na forum.
Ale mam bardzo wazne pytanie...
Nie wiem czemu nie spytałam dziś lekarza na wizycie, chyba przez emocje.
Jestem po jednej nieudanej inseminacji.
W sobotę mam drugą o 9:15
A zastrzyk mam zrobić w piątek o 20.
Czy to nie za późno na zastrzyk?
Lekarze różnie zalecają przyjmowanie Ovitrelle. Ja zawsze robiłam 36 h przed zabiegiem. Zrób tak jak kazał lekarz

Lekarze różnie zalecają przyjmowanie Ovitrelle. Ja zawsze robiłam 36 h przed zabiegiem. Zrób tak jak kazał lekarz
To będzie tylko 13h przed inseminacja...
A wszędzie pisze żeby brać 24-36h godzin.
I na prawdę już nie wiem.
Za pierwszym razem też miałam około 12h przed, miałam dwa pecherzyki a pękł jeden.
Nie wyszło.

To będzie tylko 13h przed inseminacja...
A wszędzie pisze żeby brać 24-36h godzin.
I na prawdę już nie wiem.
Za pierwszym razem też miałam około 12h przed, miałam dwa pecherzyki a pękł jeden.
Nie wyszło.
Słuchaj zaleceń lekarza, ja miałam zastrzyk około 14, inseminację następnego dnia rano o 9 i rano okazało się, że już zdążył pęknąć. Lekarz ocenia całokształt, patrzy na wielkość pęcherzyka i na tej podstawie wyznacza termin przyjecia zastrzyku i datę/godzinę inseminacji :)
U nas teoretycznie w tej próbie zaskoczyło...

Słuchaj zaleceń lekarza, ja miałam zastrzyk około 14, inseminację następnego dnia rano o 9 i rano okazało się, że już zdążył pęknąć. Lekarz ocenia całokształt, patrzy na wielkość pęcherzyka i na tej podstawie wyznacza termin przyjecia zastrzyku i datę/godzinę inseminacji :)
U nas teoretycznie w tej próbie zaskoczyło...
Dziękuję;) bo boje sie ciągle że to za późno, ale pocieszylas mnie ;) a pamiętasz jaką miałaś wielkość pęcherzyków ?

Dziękuję;) bo boje sie ciągle że to za późno, ale pocieszylas mnie ;) a pamiętasz jaką miałaś wielkość pęcherzyków ?
Ja miałam tylko jeden pęcherzyk, dzień przed inseminacja 19 mm ale to jak na mnie dużo dlatego piszę, że lekarz ocenia indywidualnie ;)
Wychodząc z gabinetu też pomyślałam sobie że może za późno ale okazuje się, że wcale nie :)
A Ty ile masz pęcherzyków i jaka wielkość?

Ja miałam tylko jeden pęcherzyk, dzień przed inseminacja 19 mm ale to jak na mnie dużo dlatego piszę, że lekarz ocenia indywidualnie ;)
Wychodząc z gabinetu też pomyślałam sobie że może za późno ale okazuje się, że wcale nie :)
A Ty ile masz pęcherzyków i jaka wielkość?
Wczoraj miałam jeden 17 jeden 18 ;)

To ja przy ostatniej inseminacji miałam w poniedziałek pęcherzyk 22 mm o ile dobrze pamietam.. tego samego dnia o godz. 22 zrobiłam zastrzyk, natomiast zabieg miałam dopiero w środę o godz. 11 czyli 36h po zastrzyku. Pęcherzyk był już pęknięty, ale jeszcze nie wiem czy sie powiodło.. na pewno dam znać :)

reklama
Do góry