reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
I faktycznie była w sobotę ?
Czasami czytam właśnie, że się przesuwa i zabieg stracony. Ja chciałabym spróbować na cyklu naturalnym, chyba że lekarz zdecyduje inaczej, ale boje się hiperstymulacji i nie wiem, co z tym zrobią.
Wieczorem w sobotę mocno bolał jajnik więc myślę że to było to. Podchodzisz do iui? Jak tak to raczej nie martwiłam bym się o hiperstymulacje mi rosną góra 2 pęcherzyki a w tym cyklu to nawet nie uroslo nic.

I faktycznie była w sobotę ?
Czasami czytam właśnie, że się przesuwa i zabieg stracony. Ja chciałabym spróbować na cyklu naturalnym, chyba że lekarz zdecyduje inaczej, ale boje się hiperstymulacji i nie wiem, co z tym zrobią.
Hiperstymulacja przy inseminacji Ci nie grozi 🙂

Hiperstymulacja przy inseminacji Ci nie grozi 🙂

Czyli nie rośnie wtedy więcej pęcherzyków niż naturalnie ?
Bo ja naturalnie mam owulację i mniej więcej co 3 cykl rosną po dwa, więc się obawiam, żeby nie trzeba było potem punkcji robić jak ja jeszcze dostymuluje.. Gdzieś czytałam, że komuś wyrosło 6-7 i wtedy właśnie lekarz zlecił punkcję.

Emmka87 tak planuję podchodzić. W środę mamy wizytę w klinice i liczę, że na koniec lipca mi zrobią.

Bo ja naturalnie mam owulację i mniej więcej co 3 cykl rosną po dwa, więc się obawiam, żeby nie trzeba było potem punkcji robić jak ja jeszcze dostymuluje.. Gdzieś czytałam, że komuś wyrosło 6-7 i wtedy właśnie lekarz zlecił punkcję.

Emmka87 tak planuję podchodzić. W środę mamy wizytę w klinice i liczę, że na koniec lipca mi zrobią.
Ja kiedyś podczas przygotowania do inseminacji i stymulacji urosło 6 pęcherzyków, podano mi progesteron dla resetu i miałam zakaz współżycia aż do miesiączki. Z kolejnym cyklem dostałam mniejsze dawki leków do stymulacji.

reklama

Rośnie więcej, ale nie aż tyle co przy stymulacji do in vitro

Do góry