reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
I faktycznie była w sobotę ?
Czasami czytam właśnie, że się przesuwa i zabieg stracony. Ja chciałabym spróbować na cyklu naturalnym, chyba że lekarz zdecyduje inaczej, ale boje się hiperstymulacji i nie wiem, co z tym zrobią.
Wieczorem w sobotę mocno bolał jajnik więc myślę że to było to. Podchodzisz do iui? Jak tak to raczej nie martwiłam bym się o hiperstymulacje mi rosną góra 2 pęcherzyki a w tym cyklu to nawet nie uroslo nic.

I faktycznie była w sobotę ?
Czasami czytam właśnie, że się przesuwa i zabieg stracony. Ja chciałabym spróbować na cyklu naturalnym, chyba że lekarz zdecyduje inaczej, ale boje się hiperstymulacji i nie wiem, co z tym zrobią.
Hiperstymulacja przy inseminacji Ci nie grozi 🙂

Hiperstymulacja przy inseminacji Ci nie grozi 🙂

Czyli nie rośnie wtedy więcej pęcherzyków niż naturalnie ?
Bo ja naturalnie mam owulację i mniej więcej co 3 cykl rosną po dwa, więc się obawiam, żeby nie trzeba było potem punkcji robić jak ja jeszcze dostymuluje.. Gdzieś czytałam, że komuś wyrosło 6-7 i wtedy właśnie lekarz zlecił punkcję.

Emmka87 tak planuję podchodzić. W środę mamy wizytę w klinice i liczę, że na koniec lipca mi zrobią.

Bo ja naturalnie mam owulację i mniej więcej co 3 cykl rosną po dwa, więc się obawiam, żeby nie trzeba było potem punkcji robić jak ja jeszcze dostymuluje.. Gdzieś czytałam, że komuś wyrosło 6-7 i wtedy właśnie lekarz zlecił punkcję.

Emmka87 tak planuję podchodzić. W środę mamy wizytę w klinice i liczę, że na koniec lipca mi zrobią.
Ja kiedyś podczas przygotowania do inseminacji i stymulacji urosło 6 pęcherzyków, podano mi progesteron dla resetu i miałam zakaz współżycia aż do miesiączki. Z kolejnym cyklem dostałam mniejsze dawki leków do stymulacji.

reklama

Rośnie więcej, ale nie aż tyle co przy stymulacji do in vitro

Do góry