reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
A tak z ciekawosci to te wszystkie badania o ktorych pisalas to robi sie z krwi?
Te nazwy jedynie kojarze wsrod osob ktore poronily a jesli to jest czynnik ktory moze doprowadzac do porobien ciekawe czemu lekarze nie przepisuja ich przed ciaza zeby wiedzieć i zapobiec ewentualnemu poronieniu...
To się robi wymaz z oby dwu policzków. ☺️ No powinni lekarze bardziej podchodzić do tematu poronień ale lekarze dopiero bardziej się tym interesują jak kobieta poroni 2-3 razy takie mam odczucia . Trzeba niestety badać się na własną rękę i ewentualnie poszukać dobrego lekarza , który tego nie zbagatelizuje . Ja jak poroniłam to po prostu usłyszałam, że to się zdarza wielu kobietom w każdym wieku i po pierwszym poronieniu badań się nie robi . 😔

reklama
Ja też nie 😁 ale już się zagłębiam w to . Te mutacje mogą przyczyniać się do poronień. 😔 Układ heterozygotyczny to znaczy że mutacja odziedziczona po jednym z rodziców a homo po obu. Układ homozygotyczny jest cięższy. Lekarze powinni przepisać heparynę od owulacji bądź po pozytywnym teście . I chyba będę musiała brać acard . Izzy chyba wydaje mi się też będzie brała heparynę . Ehh myślałam że będzie dobrze a jednak coś wyszło . No ale całe szczęście idzie zapobiec kolejnemu poronieniu jeżeli Doktor stwierdzi , że będzie potrzebna heparyna . Temat rzeka ale muszę się w to bardziej zagłębić żeby wiedzieć o co w tym wszystkim chodzi ☺️
Lekarz napewno temu zaradzi, ważne że masz wiedzę co mogło być przyczyną poronienia. Trzymam mocno kciuki, napewno wszystko się wyprostuje i lekami ogarniecie temat 🙂 Te mutacje wyszły Ci po badaniu kariotypu?

A tak z ciekawosci to te wszystkie badania o ktorych pisalas to robi sie z krwi?
Te nazwy jedynie kojarze wsrod osob ktore poronily a jesli to jest czynnik ktory moze doprowadzac do porobien ciekawe czemu lekarze nie przepisuja ich przed ciaza zeby wiedzieć i zapobiec ewentualnemu poronieniu...
no właśnie, skoro i tak już wydajemy tyle kasy to warto by było dmuchać na zimne i też to sprawdzić. A nie dopiero jak coś się dzieje. Ale widocznie takie są praktyki w Polsce bo chyba żaden lekarz nie zaleca tego bez konkretnych wskazań.

To się robi wymaz z oby dwu policzków. ☺️ No powinni lekarze bardziej podchodzić do tematu poronień ale lekarze dopiero bardziej się tym interesują jak kobieta poroni 2-3 razy takie mam odczucia . Trzeba niestety badać się na własną rękę i ewentualnie poszukać dobrego lekarza , który tego nie zbagatelizuje . Ja jak poroniłam to po prostu usłyszałam, że to się zdarza wielu kobietom w każdym wieku i po pierwszym poronieniu badań się nie robi . 😔
Mój właśnie powiedział że po pierwszym poronieniu robi się już pogłębioną diagnostykę. Może jak na "papierze" widzi że wszystko ok to nie widzi potrzeby od razu wszystkiego badać " na zapas" bo zdają sobie sprawę ile to wszystko kosztuje 😏

Hej dziewczyny. Oj dawno mnie nie było. Za dużo się działo ale od wczoraj starałam się nadrobić posty.
Za wszystkie was trzymam ogromnie kciuki😘✊

A ja byłam na wizycie we wtorek i lekarz objał inne pole działania. Stwierdził że spróbujemy jeszcze iui max 2 razy. Że skoro wtedy udała nam się inseminacja i jest synek to teraz też musi się udać.

Wyniki męża po tych 3 iui stwierdził że są ok. Mnie teraz zbadał i 14 dc a tylko jeden pęcherzyk ale miał już 18mm więc powiedział że ten cykl przerwa i mamy wrzucić na luz. Próbować naturalnie a jak będzie okres to zaraz się umawiam i działamy. Ale teraz zapisał mi jeszcze od 2 dc clostylbegyt. A potem jeszcze zastrzyki dojdą.

Wczoraj mieliśmy wkoncu wizytę z synkiem u kardiologa dziecięcego i o dobry Boże jest zdrowy 🤗 tak się bałam co ma za szmery a okazuje się że ma ale to są niewinne szmery bo na nadprogramowo jakąś strunę.

Tak więc po wczorajszym zrzuceniu kamienia z serca wrzucam na luz ten miesiąc i zobaczymy co przyniesie nam czerwiec 🤗

Lekarz napewno temu zaradzi, ważne że masz wiedzę co mogło być przyczyną poronienia. Trzymam mocno kciuki, napewno wszystko się wyprostuje i lekami ogarniecie temat 🙂 Te mutacje wyszły Ci po badaniu kariotypu?
Dziękuję bardzo 🤗 Nie kariotypu nie badałam to wyszło przy badaniu na trombofilie wrodzoną badanie robiłam z testdna.pl ☺️ To bada się 6 mutacji.

Hej dziewczyny. Oj dawno mnie nie było. Za dużo się działo ale od wczoraj starałam się nadrobić posty.

A ja byłam na wizycie we wtorek i lekarz objał inne pole działania. Stwierdził że spróbujemy jeszcze iui max 2 razy. Że skoro wtedy udała nam się inseminacja i jest synek to teraz też musi się udać.

Wyniki męża po tych 3 iui stwierdził że są ok. Mnie teraz zbadał i 14 dc a tylko jeden pęcherzyk ale miał już 18mm więc powiedział że ten cykl przerwa i mamy wrzucić na luz. Próbować naturalnie a jak będzie okres to zaraz się umawiam i działamy. Ale teraz zapisał mi jeszcze od 2 dc clostylbegyt. A potem jeszcze zastrzyki dojdą.

Wczoraj mieliśmy wkoncu wizytę z synkiem u kardiologa dziecięcego i o dobry Boże jest zdrowy 🤗 tak się bałam co ma za szmery a okazuje się że ma ale to są niewinne szmery bo na nadprogramowo jakąś strunę.

Tak więc po wczorajszym zrzuceniu kamienia z serca wrzucam na luz ten miesiąc i zobaczymy co przyniesie nam czerwiec 🤗
Kochana trzymam kciuki, napewno się uda 😉 dużo zdrówka dla synusia 😘 a póki co działajcie ile się da 😁

Mój właśnie powiedział że po pierwszym poronieniu robi się już pogłębioną diagnostykę. Może jak na "papierze" widzi że wszystko ok to nie widzi potrzeby od razu wszystkiego badać " na zapas" bo zdają sobie sprawę ile to wszystko kosztuje 😏
Aha rozumiem u mnie właśnie było odwrotnie no zobaczymy co powie teraz jak już mam te badania ☺️

Uda się zobaczysz ☺️ Trzymam kciuki ✊✊ Jak udało się wtedy i macie synka to teraz też powinno się udać skoro lekarz też tak twierdzi ☺️ Super , że z synkiem wszystko dobrze z serduszkiem też jak byłam dzieckiem miałam robione echo serca bo miałam szmery. Dobrze , że się wszystko dobrze i możesz odetchnąć ☺️

reklama
Uda się zobaczysz ☺️ Trzymam kciuki ✊✊ Jak udało się wtedy i macie synka to teraz też powinno się udać skoro lekarz też tak twierdzi ☺️ Super , że z synkiem wszystko dobrze z serduszkiem też jak byłam dzieckiem miałam robione echo serca bo miałam szmery. Dobrze , że się wszystko dobrze i możesz odetchnąć ☺️
I życzę dużo zdrówka dla synka ♥️

Do góry