reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Mam pozostałe wyniki zespołu antyfosfolipidowego , jeszcze tylko nie ma wyniku antykoagulant tocznia . Izzy czy pomoglabyś mi zinterpretować te wyniki bo wiem , że Ty też je robiłaś.

1. Antytrombina 3 wynik : 82% zakres referencyjny 83-118 % ( mam oznaczenie literka L jako wynik niski nie wiem czy dobrze czy źle.....)

2. Białko C
Wynik 126% zakres referencyjny 70%-140%

3. Białko S wolne
Wynik: 95 % zakres referencyjny 60-114%

4. Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgG
Wynik <2,00
Zakres referencyjny: <12 wynik negatywny
>12 wynik pozytywny

5. Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM
Wynik: <2,00
Zakres referencyjny: <12 wynik negatywny, >12 wynik pozytywny

6. Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteine IgG
Zakres referencyjny: <20 wynik negatywny, > 20 wynik pozytywny

7. Przeciwciała przeciw 2-glikoproteine IgM
Zakres referencyjny: < 20 wynik negatywny, >=20 wynik pozytywny.

Chcę dziś te badania pokazać temu doktorowi co do niego idę ale sądzę , że nic konkretnego nie powie, dlatego Ciebie Izzy chcę zapytać co o tych wynikach myślisz ? 🤔

Mam pozostałe wyniki zespołu antyfosfolipidowego , jeszcze tylko nie ma wyniku antykoagulant tocznia . Izzy czy pomoglabyś mi zinterpretować te wyniki bo wiem , że Ty też je robiłaś.

1. Antytrombina 3 wynik : 82% zakres referencyjny 83-118 % ( mam oznaczenie literka L jako wynik niski nie wiem czy dobrze czy źle.....)

2. Białko C

3. Białko S wolne

Wynik <2,00
>12 wynik pozytywny

Chcę dziś te badania pokazać temu doktorowi co do niego idę ale sądzę , że nic konkretnego nie powie, dlatego Ciebie Izzy chcę zapytać co o tych wynikach myślisz ? 🤔
Ja myśle, ze wszystko jest okej ;) tym jednym procentem bym się nie przejmowała w 1 pozycji. Ale to pewno @izzy_j Ci potwierdzi :)

2. Białko C

3. Białko S wolne

Wynik <2,00
>12 wynik pozytywny

L oznacza low czyli za niskie. Reszta wygląda ok. Dopytaj lekarza bo może trzeba zestawić kilka rzeczy ze sobą.

L oznacza low czyli za niskie. Reszta wygląda ok. Dopytaj lekarza bo może trzeba zestawić kilka rzeczy ze sobą.
Dziękuję , no właśnie tak myślałam że ta antytrombina jest za niska 🤔 a czy do zespołu antyfosfolipidowego należą jeszcze jakieś inne badania które można zrobić oprócz trombofilii wrodzonej?

Ja też mam wtedy ciśnienie milion pięćset ;-) ja niestety nie mam jak czasowo podjechać na bętę w piątek, więc pozostaje mi ty;lko test... Ale jeśli wo.lisz zrobić betę to śmiało :)
Spoko zawsze jest jeszcze nadzieja jak test negatywny ze beta co innego pokaze.😉 Mi już teraz ciśnienie skacze jak pomyślę że coraz bliżej.

Dziękuję no właśnie ta antytrombina jest za niska tak jak Izzy napisała 🤔 Skonsultuję to dziś z doktorem ale sądząc po jego podejściu to pewnie powie że jest ok.....ehhh
I jeszcze powiedz ze prywatnie do niego chodzisz? Co za lekarze nie dość że płacisz to jeszcze olewają. Ja miałam taka endokrynolog 7 lat temu co wizyta inne wyniki a ona ze taki mój przypadek nie umiala wyregulować. Poszłam do innej i po 2 wizytach wyregulowana tarczyca. Leki te same i nic się nie dzieje na szczęście.

reklama
Do góry