reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziękuję , no właśnie tak myślałam że ta antytrombina jest za niska 🤔 a czy do zespołu antyfosfolipidowego należą jeszcze jakieś inne badania które można zrobić oprócz trombofilii wrodzonej?
Jest ich chyba z 10 w pakiecie ale toczeń i kardiolipina i te drugie przeciwciała są najważniejsze. Ale lekarz musi to sobie poskładać żeby zobaczyć co i jak o ile jest sensownym diagnostykiem.

reklama
Dziewczyny,
Jestem po wizycie.. Standardowo bez sensu panikowalam no ale coz...
Uroslo mi 10 jajeczek z czego podobno 7 powinno sie nadawac... Lekarz mowil ze to dobry wynik jak na moje takie niskie amh.
Juz w czwartek mam miec punkcje- mega szybko a bylam umowiona na 2 usg na czwartek...
Aaaa
I teraz lolejny stret i zle mysli ze sie nie zapłodnią te jajeczka... :( Ehh nie wiem jak sie ich pozbyc...
Ale jak bedzie wszystko ok to 4 maja mam miec transfer wiec @izzy_j moze w tym samym dniu bedziemy mialy:)
A jakbym jeszcze panikowala to dziewczyny prosze zwroccie mi uwage, ochrzańcie krzyknijcie przywolajcie do porzadku czy cos!!

I jeszcze powiedz ze prywatnie do niego chodzisz? Co za lekarze nie dość że płacisz to jeszcze olewają. Ja miałam taka endokrynolog 7 lat temu co wizyta inne wyniki a ona ze taki mój przypadek nie umiala wyregulować. Poszłam do innej i po 2 wizytach wyregulowana tarczyca. Leki te same i nic się nie dzieje na szczęście.
No prywatnie ale już przy następnej ciąży do niego nie pójdę....no niektórym lekarzom nie chce się głębiej badać

Dziewczyny polip pobrany w całości 😊Endometrium prawie 9 mm, pęcherzyk w lewym 15 mm także owu za jakieś 3 dni więc transfer jednak po majówce. Czekam jeszcze na wyniki LH, estradiolu i proga.
Jakie ładne endometrium 😊 całe szczęście, że wycięli Ci tego polipa w całości 😊 To oby majówka pogoda dopisała, żebyś mogła odpocząć i się zrelaksować na świeżym powietrzu i wtedy po dzidziusia 😊😊

Dziewczyny,
Jestem po wizycie.. Standardowo bez sensu panikowalam no ale coz...
Uroslo mi 10 jajeczek z czego podobno 7 powinno sie nadawac... Lekarz mowil ze to dobry wynik jak na moje takie niskie amh.
Juz w czwartek mam miec punkcje- mega szybko a bylam umowiona na 2 usg na czwartek...
Aaaa
I teraz lolejny stret i zle mysli ze sie nie zapłodnią te jajeczka... :( Ehh nie wiem jak sie ich pozbyc...
Ale jak bedzie wszystko ok to 4 maja mam miec transfer wiec @izzy_j moze w tym samym dniu bedziemy mialy:)
A jakbym jeszcze panikowala to dziewczyny prosze zwroccie mi uwage, ochrzańcie krzyknijcie przywolajcie do porzadku czy cos!!
No i widzisz nie potrzebnie się martwiłaś 😊 Super wynik 😊 Na pewno wszystko będzie dobrze, głowa do góry teraz tylko wypoczywaj i łap same pozytywne myśli 😊

Jestem po wizycie u doktora jedni dobre , że dał mi zwolnienie z tym problemu nie było. Tak jak myślałam nic na tą niską antytrombinę nie powiedział stwierdził żeby się tak nie martwiłam . A co do poronienia to mówił że plus jest bo zaszłam w ciążę i że teraz w czasach pandemii zwiększyła się liczba poronień bo te wirusy cały czas krążą i mogę już próbować od lipca bo wszystko jest ładnie czysto no ale to wiadomo zdecyduje mój lekarz w klinice. Stwierdził że cieplejsze dni bardziej sprzyjają w rozwijaniu się ciąży no ok może coś w tym jest ale żeby od razu wszystko zganiać na wirusy teraz pandemia to każdy ma wymówkę co innego jakbym przechodziła Covid no ale raczej nie miałam. Apropo witamin nie mieli w aptece tych co chciałam ale również zakupiłam metylowane formy z firmy Naturell B12 i kwas foliowy z tym że kwas foliowy jedna tabletka zawiera go 400 qg jeżeli mam homocysteinę w normie to czy jedna tabletka starczy? Jaką Wy dawkę kwasu foliowego bierzecie? Przepraszam, wczoraj pytałam ale no już nie wiem..... Witaminę D kupiłam lek jedna tabletka zawiera 4000j. Nazwa Vigalex Max

reklama
Do góry