Jest ich chyba z 10 w pakiecie ale toczeń i kardiolipina i te drugie przeciwciała są najważniejsze. Ale lekarz musi to sobie poskładać żeby zobaczyć co i jak o ile jest sensownym diagnostykiem.Dziękuję , no właśnie tak myślałam że ta antytrombina jest za niskaa czy do zespołu antyfosfolipidowego należą jeszcze jakieś inne badania które można zrobić oprócz trombofilii wrodzonej?
reklama
Madziarka82
Fanka BB :)
Mi tak samo, dlatego wziełam tabletkę na uspokojenie....Spoko zawsze jest jeszcze nadzieja jak test negatywny ze beta co innego pokaze.Mi już teraz ciśnienie skacze jak pomyślę że coraz bliżej.
Madziarka82
Dziewczyny polip pobrany w całościEndometrium prawie 9 mm, pęcherzyk w lewym 15 mm także owu za jakieś 3 dni więc transfer jednak po majówce. Czekam jeszcze na wyniki LH, estradiolu i proga.

Dziewczyny,
Jestem po wizycie.. Standardowo bez sensu panikowalam no ale coz...
Uroslo mi 10 jajeczek z czego podobno 7 powinno sie nadawac... Lekarz mowil ze to dobry wynik jak na moje takie niskie amh.
Juz w czwartek mam miec punkcje- mega szybko a bylam umowiona na 2 usg na czwartek...
Aaaa
I teraz lolejny stret i zle mysli ze sie nie zapłodnią te jajeczka...
Ehh nie wiem jak sie ich pozbyc...
Ale jak bedzie wszystko ok to 4 maja mam miec transfer wiec @izzy_j moze w tym samym dniu bedziemy mialy
A jakbym jeszcze panikowala to dziewczyny prosze zwroccie mi uwage, ochrzańcie krzyknijcie przywolajcie do porzadku czy cos!!
Uroslo mi 10 jajeczek z czego podobno 7 powinno sie nadawac... Lekarz mowil ze to dobry wynik jak na moje takie niskie amh.
Juz w czwartek mam miec punkcje- mega szybko a bylam umowiona na 2 usg na czwartek...
Aaaa
I teraz lolejny stret i zle mysli ze sie nie zapłodnią te jajeczka...
Ale jak bedzie wszystko ok to 4 maja mam miec transfer wiec @izzy_j moze w tym samym dniu bedziemy mialy
A jakbym jeszcze panikowala to dziewczyny prosze zwroccie mi uwage, ochrzańcie krzyknijcie przywolajcie do porzadku czy cos!!
Be_More_Happy
No prywatnie ale już przy następnej ciąży do niego nie pójdę....no niektórym lekarzom nie chce się głębiej badaćI jeszcze powiedz ze prywatnie do niego chodzisz? Co za lekarze nie dość że płacisz to jeszcze olewają. Ja miałam taka endokrynolog 7 lat temu co wizyta inne wyniki a ona ze taki mój przypadek nie umiala wyregulować. Poszłam do innej i po 2 wizytach wyregulowana tarczyca. Leki te same i nic się nie dzieje na szczęście.
Be_More_Happy
Jakie ładne endometriumDziewczyny polip pobrany w całościEndometrium prawie 9 mm, pęcherzyk w lewym 15 mm także owu za jakieś 3 dni więc transfer jednak po majówce. Czekam jeszcze na wyniki LH, estradiolu i proga.

Be_More_Happy
No i widzisz nie potrzebnie się martwiłaśDziewczyny,
Aaaa
I teraz lolejny stret i zle mysli ze sie nie zapłodnią te jajeczka...Ehh nie wiem jak sie ich pozbyc...

Oby!! Wlasnie skonczylam pracę wiec ide na dluuugi spacer przewietrzyc glowe i sprobowac nakrecic sie pozytywnieNo i widzisz nie potrzebnie się martwiłaśSuper wynik
Na pewno wszystko będzie dobrze, głowa do góry teraz tylko wypoczywaj i łap same pozytywne myśli
![]()

Be_More_Happy
Jestem po wizycie u doktora jedni dobre , że dał mi zwolnienie z tym problemu nie było. Tak jak myślałam nic na tą niską antytrombinę nie powiedział stwierdził żeby się tak nie martwiłam . A co do poronienia to mówił że plus jest bo zaszłam w ciążę i że teraz w czasach pandemii zwiększyła się liczba poronień bo te wirusy cały czas krążą i mogę już próbować od lipca bo wszystko jest ładnie czysto no ale to wiadomo zdecyduje mój lekarz w klinice. Stwierdził że cieplejsze dni bardziej sprzyjają w rozwijaniu się ciąży no ok może coś w tym jest ale żeby od razu wszystko zganiać na wirusy teraz pandemia to każdy ma wymówkę co innego jakbym przechodziła Covid no ale raczej nie miałam. Apropo witamin nie mieli w aptece tych co chciałam ale również zakupiłam metylowane formy z firmy Naturell B12 i kwas foliowy z tym że kwas foliowy jedna tabletka zawiera go 400 qg jeżeli mam homocysteinę w normie to czy jedna tabletka starczy? Jaką Wy dawkę kwasu foliowego bierzecie? Przepraszam, wczoraj pytałam ale no już nie wiem..... Witaminę D kupiłam lek jedna tabletka zawiera 4000j. Nazwa Vigalex Max
reklama
Be_More_Happy
O super pogoda dziś ładna mam nadzieję ,że u Ciebie też to sprzyja spaceromOby!! Wlasnie skonczylam pracę wiec ide na dluuugi spacer przewietrzyc glowe i sprobowac nakrecic sie pozytywnie![]()

Podziel się: