reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny, przychodzę do Was z paroma pytaniami, mam nadzieję że będziecie wstanie mi pomóc 😉 ogólnie staramy się z mężem 9 cykli niestety bezskutecznie, mam 26 lat i długą listę chorób mój mąż jest zdrowy jak ryba a plemniki ma idealne wręcz 😁 chciałabym się dowiedzieć po jakim czasie wy zdecydowałyście na inseminacje? Jak wygląda proces takiej inseminacji? Ile kosztuje? I czy w ogóle warto? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź ☺️
Hej :)
U mnie akurat po jakiś ponad 2-3 latach chyba około wyszło że inseminacja tyle że wcześniej nie staraliśmy się tak książkowo tylko po prostu się nie zabezpieczaliśmy..
Przed inseminacja musisz wykonać szereg badań wymaganych m. In wymazy z pochwy na xhlamydise mykoplasme, uroplasme, posiew, z krwi różne badania m.in różyczka. Grupa krwi, Toksoplazmoza wirus watroby i wiele innych. Maz/partner też musi sporo badań wykonać.
Ja akurat mam cykle stymulowane letrozolem 2x1 od 3 do 7 dnia +miovelia nac.
Potem przed owulacja wizyta z usg-sprawdzenie jak się mają pęcherzyki, potem zastrzyk ovitrelle i następny dzień inseminacja.
Koszt samego zabiegu u mnie to 700 zł a łącznie wszystkie badania myślę że ok 1000 zł kosztowały.
Ale badania wykonuje się jeden raz bo mają ważność rok lub kilka miesięcy.
A czy warto? Hmm myślę to zależy, zawsze to jakiś krok do tego żeby się udało, niektórym się udaje :) :) ale statystyki to ok 10% szansy na powodzenie.

Ja niestety w to zwatpilam dzisiaj ale miałam tylko 2 inseminacje

reklama
Tak przyjmuję, jestem po stałą kontrolą endokrynologa, właśnie w marcu byłam na kontroli i niestety TSH wyszło 5,86 a w grudniu było takie ładne 1,68 idealne na starania 😉 wtedy brałam Euthyrox 50, teraz biorę 75 i za miesiąc do kontroli, tak to już jest z tą tarczycą cały czas trzeba być czujnym 😉.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny,
Napisałam lekarzowi że się nie udało odpisał żebym przyszła w 1 wolnym terminie to porozmawiamy i miałam szczęście bo jutro jakas osoba zrezygnowała i idę na wizytę!
Macie jakieś rady o co dopytać przy INV- chce się przygotować do wizyty wiedzieć o co zapytac żebym nie miała wątpliwości a może Wy z własnego doświadczenia coś poradzicie :)

Hej. Wiec nie chciałam wam wcześniej pisac jak nie będę miała ostatecznych wyników. Mialam moj 1 transfer 12.03 dzis miałam tzw 3 weryfikacje beta <0.2. Wiec niestety mi się nie udało 😭 trzymam za was wszystkich kciuki ✊✊✊ bardzo mocno
Jejku bardzo bardzo bardzo mi przykro :(:( przytulam 😘😘

Hej :)
U mnie akurat po jakiś ponad 2-3 latach chyba około wyszło że inseminacja tyle że wcześniej nie staraliśmy się tak książkowo tylko po prostu się nie zabezpieczaliśmy..
Przed inseminacja musisz wykonać szereg badań wymaganych m. In wymazy z pochwy na xhlamydise mykoplasme, uroplasme, posiew, z krwi różne badania m.in różyczka. Grupa krwi, Toksoplazmoza wirus watroby i wiele innych. Maz/partner też musi sporo badań wykonać.
Ja akurat mam cykle stymulowane letrozolem 2x1 od 3 do 7 dnia +miovelia nac.
Potem przed owulacja wizyta z usg-sprawdzenie jak się mają pęcherzyki, potem zastrzyk ovitrelle i następny dzień inseminacja.
Koszt samego zabiegu u mnie to 700 zł a łącznie wszystkie badania myślę że ok 1000 zł kosztowały.
Ale badania wykonuje się jeden raz bo mają ważność rok lub kilka miesięcy.
A czy warto? Hmm myślę to zależy, zawsze to jakiś krok do tego żeby się udało, niektórym się udaje :) :) ale statystyki to ok 10% szansy na powodzenie.

Ja niestety w to zwatpilam dzisiaj ale miałam tylko 2 inseminacje
Tylko 10% szans? Czemu tak mało? 😔

Hej. Wiec nie chciałam wam wcześniej pisac jak nie będę miała ostatecznych wyników. Mialam moj 1 transfer 12.03 dzis miałam tzw 3 weryfikacje beta <0.2. Wiec niestety mi się nie udało 😭 trzymam za was wszystkich kciuki ✊✊✊ bardzo mocno
kochana strasznie strasznie mi przykro 😔😔😔 powiem Wam że ostatnio przepełnia mnie tylko złość!!! Jestem cholernie zła na to że to wszystko nas spotyka, ciągle porażki... 😤😤😤 Jestem wściekła, naprawdę cholernie wściekła. Kochana trzymaj się dzielnie. Ile zostało jeszcze zarodków?

Bardzo , bardzo mi przykro 😭 Nie wiem co mam napisać bo żadne słowa tu nie pomogą . Wszystko tak jak napisała Eij coś idzie nie po naszej myśli 😔

kochana strasznie strasznie mi przykro 😔😔😔 powiem Wam że ostatnio przepełnia mnie tylko złość!!! Jestem cholernie zła na to że to wszystko nas spotyka, ciągle porażki... 😤😤😤 Jestem wściekła, naprawdę cholernie wściekła. Kochana trzymaj się dzielnie. Ile zostało jeszcze zarodków?
Został jeszcze 1 4ba. Ale mam też 9 jajeczek jak coś więc też nie będzie problemu aby można było wyhodować (jakby to nie brzmiało) nowe.
Ale bol jest ogromny. Po 3 iui nie czułam się jak teraz. I też mam ogromną złość. O skoro niby wszystko jest ok to dlaczego nie wychodzi 😭

reklama
Został jeszcze 1 4ba. Ale mam też 9 jajeczek jak coś więc też nie będzie problemu aby można było wyhodować (jakby to nie brzmiało) nowe.
Ale bol jest ogromny. Po 3 iui nie czułam się jak teraz. I też mam ogromną złość. O skoro niby wszystko jest ok to dlaczego nie wychodzi 😭
kochana doskonale Cię rozumiem 😔 ja czuję się jak sierota która nawet w ciążę nie potrafi zajść mając plemniki dawcy 🙄 ból jakby rozdzierało Cię od środka😭 ale to minie, i przyjdą kolejne słoneczne dni i w końcu się uda a wtedy będziesz wiedziała że każda łza była tego warta ❤️

Do góry