HejCześć dziewczyny, przychodzę do Was z paroma pytaniami, mam nadzieję że będziecie wstanie mi pomóc ogólnie staramy się z mężem 9 cykli niestety bezskutecznie, mam 26 lat i długą listę chorób mój mąż jest zdrowy jak ryba a plemniki ma idealne wręcz chciałabym się dowiedzieć po jakim czasie wy zdecydowałyście na inseminacje? Jak wygląda proces takiej inseminacji? Ile kosztuje? I czy w ogóle warto? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź
U mnie akurat po jakiś ponad 2-3 latach chyba około wyszło że inseminacja tyle że wcześniej nie staraliśmy się tak książkowo tylko po prostu się nie zabezpieczaliśmy..
Przed inseminacja musisz wykonać szereg badań wymaganych m. In wymazy z pochwy na xhlamydise mykoplasme, uroplasme, posiew, z krwi różne badania m.in różyczka. Grupa krwi, Toksoplazmoza wirus watroby i wiele innych. Maz/partner też musi sporo badań wykonać.
Ja akurat mam cykle stymulowane letrozolem 2x1 od 3 do 7 dnia +miovelia nac.
Potem przed owulacja wizyta z usg-sprawdzenie jak się mają pęcherzyki, potem zastrzyk ovitrelle i następny dzień inseminacja.
Koszt samego zabiegu u mnie to 700 zł a łącznie wszystkie badania myślę że ok 1000 zł kosztowały.
Ale badania wykonuje się jeden raz bo mają ważność rok lub kilka miesięcy.
A czy warto? Hmm myślę to zależy, zawsze to jakiś krok do tego żeby się udało, niektórym się udaje ale statystyki to ok 10% szansy na powodzenie.
Ja niestety w to zwatpilam dzisiaj ale miałam tylko 2 inseminacje