reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cały czas mam jak np leżę i nie myślę to jest ok a jak nagle wstanę albo gwałtowniej na łóżku się przekrece to mnie zakuje jajnik albo zaboli podbrzusze ale po chwili przechodzi.
W 5 dpt cały dzień mnie bolał brzuch miałam skurcze i to był dzień w którym najbardziej mnie bolał brzuch i wieczorem miałam jednorazowe plamienie w kolorze jasnego różu w 6dpt był spokój i w 7dpt pobolewalo czasem podbrzusze i też miałam jednorazowe plamienie ale już w kolorze jasnobrązowym i już w następnych dniach pobolewalo czasem ale taki ból jakby mial za chwilę przyjsc @ ale się nie pojawil[emoji4] Więc wniosek taki że ból musi być bo się więzadła i macica przygotowuje do przyjęcia nowego życia, plamienia zwiastują implantację a bóle okresowe bliżej testowania kuszą do zrobienia testu a pozytywny test do zrobienia bety[emoji16]
U mnie jeszcze takim zwiastunem że prawdopodobnie się udało była szyjka macicy przy aplikacji luteiny wyczuwałam ja nisko i szybko stała się twarda i zamknięta była taka od chyba 2-3 dpt do 10dpt a później z dnia na dzień zaczęła się unosić dziś mam 13dpt i wyczuwam ja znacznie wyżej[emoji6]
No dokładnie, pierwsze tygodnie, dni ciazy to ból brzucha jak na okres, szyjka faktycznie się chowa wraz z zaawansowaniem ciazy.

reklama
Prawdopodohnie będzie to 28 lub 30 listopad😃patrząc po moim cyklu :) no leci ten czas bardzo szybko wiec wierze, my my marne szanse z tego co lekarz mowil ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana więc zobaczymy jak to bedzie :) na kiedy Tobie monitoring przypada?
Ja jadę 14 listopada 🙂 a dlaczego mówisz że marne szanse macie?

Ja jadę 14 listopada 🙂 a dlaczego mówisz że marne szanse macie?
Mam niskie AMH i podwyższone Fsh co wskazuje na przedwczesne wygasanie jajników i tak szczerze mówiąc nie nastawial nas zbyt pozytywnie ale może woli nie robić nadziei. Będę trzymała kciuki :) ja dopiero za tydzień będę miała wyniki badań genetycznych, bo lekarz szuka podloza tych moich ciulowych wynikow, ale muszę nastawić się pozytywnie :) jak nie wyjdzie to rozważamy adopcje :))

Mam niskie AMH i podwyższone Fsh co wskazuje na przedwczesne wygasanie jajników i tak szczerze mówiąc nie nastawial nas zbyt pozytywnie ale może woli nie robić nadziei. Będę trzymała kciuki :) ja dopiero za tydzień będę miała wyniki badań genetycznych, bo lekarz szuka podloza tych moich ciulowych wynikow, ale muszę nastawić się pozytywnie :) jak nie wyjdzie to rozważamy adopcje :))
U nas było podobnie w planach. Jak by się nie udało z in vitro (chcieliśmy tylko raz spróbować ) to adopcja

A nie myśleliście zeby w takim razie robić od razu in vitro?

No dokładnie, pierwsze tygodnie, dni ciazy to ból brzucha jak na okres, szyjka faktycznie się chowa wraz z zaawansowaniem ciazy.
Z ta moja szyjka to w sumie bez zmian. Jest tak jak zawsze. Nigdy nie rozumialam tego a nie pierwszy raz o takim czyms slysze. W koncu pare lat staran za mna to wiele sie juz slyszalo 😂

A nie myśleliście zeby w takim razie robić od razu in vitro?
Nie sadzilam, że 3 próby dadzą nam podobna kwotę co in vitro, myślałam że inseminacja będzie nas dużo mniej kosztowala i cały czas mam ten dylemat w głowie ale może warto chociaż ten jeden raz spróbować i jeśli się nie uda to wtedy może spróbujemy in vitro, w praniu wiadomo jakie koszta wychodzą 😀nie spodziewałam się tego, tzn miałam świadomość ale nie aż tak, na inseminacje jeszcze jakoś na bieżąco człowiek odkłada na te wizyty itd a in vitro to dużo pieniędzy na raz praktycznie więc tylko i wyłącznie pieniadze blokują, zresztą jak tu pewnie wiekszosc ☺

reklama
Do góry