reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Nie sadzilam, że 3 próby dadzą nam podobna kwotę co in vitro, myślałam że inseminacja będzie nas dużo mniej kosztowala i cały czas mam ten dylemat w głowie ale może warto chociaż ten jeden raz spróbować i jeśli się nie uda to wtedy może spróbujemy in vitro, w praniu wiadomo jakie koszta wychodzą 😀nie spodziewałam się tego, tzn miałam świadomość ale nie aż tak, na inseminacje jeszcze jakoś na bieżąco człowiek odkłada na te wizyty itd a in vitro to dużo pieniędzy na raz praktycznie więc tylko i wyłącznie pieniadze blokują, zresztą jak tu pewnie wiekszosc ☺
No ja jestem w tej samej sytuacji. Kasa kasa..... Z drugiej strony jakby lekarz nie widział szans to by nie proponował inseminacji. Zawsze warto próbować a z czasem rozwiązanie problemów samo przyjdzie 😉

reklama
No ja jestem w tej samej sytuacji. Kasa kasa..... Z drugiej strony jakby lekarz nie widział szans to by nie proponował inseminacji. Zawsze warto próbować a z czasem rozwiązanie problemów samo przyjdzie 😉
Co racja to racja, moze i mała ale jest, zobaczę jeszcze co na wizycie powie lekarz, ale muszę być pozytywnej myśli. Byle to wszystko było nam wynagrodzone 🥰🥰

Teraz nie ma odwrotu, gratulacje:D Będzie piekny prezent na święta dla rodziny [emoji173] moi rodzice juz wiedza ale teściom i reszcie rodziny mamy zamiar powiedzieć właśnie w święta. Ja nie mam jak zrobić bety a na usg potwierdzające idę dopiero 27go listopada. Mam nadzieję że wszystko będzie okej i Tobie tez tego życzę.
Jestem przerazona[emoji51]

Jeśli o mnie chodzi to nie poddajemy się ale po długich rozmowach z mężem podjęliśmy decyzję że nie podchodzimy do 3 iui, potrzebujemy trochę odpoczynku i mentalnie szykujemy się do in vitro. Leczymy się w Bydgoszczy w Invicie , ostatnio jednak na drugim iui byliśmy w Gdańsku bo dr Augustyniak był chory i przybywał na kwarantannie, ale może już wrócił do pracy.

Jeśli o mnie chodzi to nie poddajemy się ale po długich rozmowach z mężem podjęliśmy decyzję że nie podchodzimy do 3 iui, potrzebujemy trochę odpoczynku i mentalnie szykujemy się do in vitro. Leczymy się w Bydgoszczy w Invicie , ostatnio jednak na drugim iui byliśmy w Gdańsku bo dr Augustyniak był chory i przybywał na kwarantannie, ale może już wrócił do pracy.
Wrócił 😉

Lekarz zaproponował wam in vitro czy sami podjęliscie taką decyzję? Z tego co widzę to jesteście kolejna para ktora leczy sie u dr Augustyniaka 😉

Lekarz zaproponował wam in vitro czy sami podjęliscie taką decyzję? Z tego co widzę to jesteście kolejna para ktora leczy sie u dr Augustyniaka 😉
Jeszcze tylko do szczescia nam brakuje tych "trafionych" Par :D
Dar20 rozumiem że wasze nasienie a nie dawcy? Jakie macie przeciwnosci?
A myślała któraś z Was wcześniej o klinice Zdrówko? Byliśmy na jednej wizycie ale Pani doktor nam się wydała "naciagaczka" I trochę wjeżdżala na ambicje mojego męża że woli AID niż in vitro ze swojego plemniora, chore ale macie moze jakieś zdanie na ich temat? Bo im bliżej tym więcej pytań i mniej odpowiedzi 😃🧐

Dziekuje[emoji3590] ja rodzicom i siostrze powiedziałam w niedzielę bo jechałam na obiad do nich i chciałam mieć ten stres za sobą ale zastrzegłam żeby nikomu nie mówili bo to dopiero początek i niewiadomo jak będzie dalej i jak wracaliśmy do domu to mąż stwierdził żeby jego rodzicom też powiedzieć a że mieszkają obok nas to on chodząc do nich też by nie mógł wytrzymać w stresującym napięciu[emoji1787] a reszcie rodziny też powiemy na święta o ile rząd pozwoli na rodzinne zgromadzenia[emoji12]
Teraz nie ma odwrotu, gratulacje:D Będzie piekny prezent na święta dla rodziny [emoji173] moi rodzice juz wiedza ale teściom i reszcie rodziny mamy zamiar powiedzieć właśnie w święta. Ja nie mam jak zrobić bety a na usg potwierdzające idę dopiero 27go listopada. Mam nadzieję że wszystko będzie okej i Tobie tez tego życzę.

Jeszcze tylko do szczescia nam brakuje tych "trafionych" Par :D
Dar20 rozumiem że wasze nasienie a nie dawcy? Jakie macie przeciwnosci?
A myślała któraś z Was wcześniej o klinice Zdrówko? Byliśmy na jednej wizycie ale Pani doktor nam się wydała "naciagaczka" I trochę wjeżdżala na ambicje mojego męża że woli AID niż in vitro ze swojego plemniora, chore ale macie moze jakieś zdanie na ich temat? Bo im bliżej tym więcej pytań i mniej odpowiedzi 😃🧐
Ja trafiłam do Invicty ze względu na możliwość dojazdu, ok 60 km od mojego miejsca zamieszkania więc w miarę blisko. Do mojego lekarza trafiłam przez przypadek, później przeczytałam opinie o nim i chyba dobrze trafiłam 🙂 nie myślę żeby zmieniać klinikę ani lekarza. A jeśli chodzi o panią doktor to zachowała się bardzo nieprofesjonalnie. My też korzystamy z nasienia dawcy i mąż ani razu nie pomysł że to nie będzie jego dziecko. Co za bezczelny tekst z jej strony. 😤

reklama
13.11: @Tysiajm08 - monitoring przed 2 IUI[emoji110][emoji123][emoji123]
14.11: @Tysiajm08 - 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
14.11: @eij - monitoring przed 3 AID[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
14.11: @kaapo - 2 monitoring przed IVF[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
16.11: @izzy_j - 1 monitoring przed IVF[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
16.11: @AnnMaDykes - monitoring przed 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
17.11: @Justyna34 - 1 BETA[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
18.11: @eij - 3 AID[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
19.11: @kolor nadzieji - 1 USG[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
19.11: @kaapo - wstępny termin PUNKCJI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
19.11: @AnnMaDykes - wstępny termin 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
26.11: @izzy_j - wstępny termin TRANSFERU[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]

2020:
20.10: @Lena3386 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
13.12: @ola32 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]

2021:
18.02: @Motylkowo - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
27.03: @PałkaZapałka - wstępny TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
13.04: @Asia34 - wstępny TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
21.06: @Adziunia - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]

Kogoś dopisać?[emoji846]

" KTO NIE WALCZY[emoji123] TEN NIE NIAŃCZY!!![emoji3590]"
[emoji188][emoji64][emoji1768][emoji2963][emoji64][emoji188]

"Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam, a potem jeszcze chwilę... I kazdą kolejną też zaczekam!..."[emoji177][emoji188]

"Żyj i daj życie"[emoji3590][emoji188]

"Będzie dobrze. Teraz będzie najtrudniej, a potem będzie już dobrze."[emoji123][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji123]

Ostatnia edycja:
Do góry