Słychać to jeszcze chyba troszkę za wcześnie, ale fasolkę już pewnie zobaczysz zależy jaki termin Ci dadząTo się uczepię Twojego ogona, bo ja piąty
I właśnie w przyszłym tygodniu mam dopiero dzwonić i umówić się na pierwsza wizytę.
I jestem ciekawa czy już będzie coś widać ... i słychać .
reklama
I dobrze, lepiej dmuchać na zimne na początku żeby móc cieszyć się później spokojnie ciążąTeż tak mam. To cały czas siedzi mi w głowie.
Zazwyczaj sama wszystko robię włącznie z remontami i rzadko proszę męża o pomoc.
Ale teraz mega uważam na siebie. Nic nie dźwigam, nie przeciążam i zmuszam do żadnej pracy, ograniczam się tylko do spacerów. Mąż żartuje, ze nawet pilota mu nie mogę podać, bo jestem w ciąży.
Artemida90
Fanka BB :)
Kiedy masz usg? Pierwsze usg robią dopiero w 8 tyg wiec sobie poczekasz. A serduszko usłyszysz dopiero w 12tyg, wcześniej tylko zobaczysz pikająca kropkę w środku zarodka.To się uczepię Twojego ogona, bo ja piąty
I właśnie w przyszłym tygodniu mam dopiero dzwonić i umówić się na pierwsza wizytę.
I jestem ciekawa czy już będzie coś widać ... i słychać .
Ja byłam załamana jak mi powiedzieli ze usg dopiero za 3 tyg od pozytywnego testu... poszłam 2 tyg po tescie bo zaczęłam krwawić i z wielka łaska zrobili mi szybciej ale nie było serca jeszcze. Tydzień później już biło.
Parsley
Hej,Ja miałam tak, że poszłam na monitoring i był pęcherzyk 15. Więc liczył że za dwa dni będzie 19 i zrobił wtedy kolejny monitoring. Okazało się że pęcherzyk ma 20 i powiedział że na następny dzień zabieg. Ale ja nie miałam cyklu stymulowanego niczym tylko na naturalnym
Ja też na naturalnym, zarówno 1 IUI, jak i 2. To u mnie pewnie w pon. też będzie ok 20 więc wtedy we wtorek IUI.
Zależy od kliniki... ja pierwsze usg miałam już w 5 tygodniu, żeby sprawdzić czy jest pęcherzykKiedy masz usg? Pierwsze usg robią dopiero w 8 tyg wiec sobie poczekasz. A serduszko usłyszysz dopiero w 12tyg, wcześniej tylko zobaczysz pikająca kropkę w środku zarodka.
Ja byłam załamana jak mi powiedzieli ze usg dopiero za 3 tyg od pozytywnego testu... poszłam 2 tyg po tescie bo zaczęłam krwawić i z wielka łaska zrobili mi szybciej ale nie było serca jeszcze. Tydzień później już biło.
Artemida90
My mówimy o HolandiiZależy od kliniki... ja pierwsze usg miałam już w 5 tygodniu, żeby sprawdzić czy jest pęcherzyk
Aj palnęłam przepraszamMy mówimy o Holandii
Hehehe podoba mi się z tym naleśnikiem! Oby oby! Po pierwszej bylam przekonana,że absolutnie nic się nie uda a teraz juz bardziej optymistycznie podchodzę wiec nastawienie tez moze podziala na korzyść.Czyli coś załapało za 1 podejściem, super myślę, że za drugim będzie pełen sukces a pierwsza była trochę jak ten pierwszy nalesnik.
Mi po usg w 11dc lekarz wyznaczyl date iui na 12dc a owulka była w 13dc. Nie sprawdzałam testem, bolał mnie jajnik a na usg w 14dc juz nie było pecherzykow. Wiec tak "na oko" lekarz chyba wyznaczył.Hej Dziewczyny,
Jestem po monitoringu do 2 IUI, najprawdopodobniej będzie we wtorek, bo pęcherzyk ma teraz 15 z kawałkiem
Swoją drogą jak wyznaczacie z lekarzem dzień IUI? Przy 1 IUI robiłam test owulacyjny i na tej podstawie nast. dnia miałam IUI.
reklama
Motylkowo
Ja miałam tak samo. Po stymulacji zawsze mnie bardziej bolała owulacja. Normalnie jej nawet nie uczulamMi po usg w 11dc lekarz wyznaczyl date iui na 12dc a owulka była w 13dc. Nie sprawdzałam testem, bolał mnie jajnik a na usg w 14dc juz nie było pecherzykow. Wiec tak "na oko" lekarz chyba wyznaczył.
Podziel się: