reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Tak mi się wydaje, że bardziej się martwimy bo wiemy że zajście w kolejną ciążę nie będzie tak proste jak u zwyczajnych par. :(
Dokładnie. Jesteśmy bardziej świadome ciąży, również jej zagrożeń i różnych scenariuszy które mogą się zdarzyć. I ta obawa jest naturalna ale nie może być dominująca w życiu. Niech ona zostanie gdzieś z tyłu głowy a my cieszmy się z tego cudownego okresu ciąży 😉

To 2,5 tygodniu dnia po mnie. Ja teraz mam lekarza w środę i liczę że serduszko nie przestało bić a mały urósł jak należy.
Mi dobra koleżanka położna powiedziała gdy bałam się czy będzie serducho biło. Gdyby coś się działo niedobrego z ciąża to bys się źle czuła. Koleżanka pracuje z lekarzem ginekologiem i widziała wiele kobiet we wczesnych Stratach ciąż.

Mi dobra koleżanka położna powiedziała gdy bałam się czy będzie serducho biło. Gdyby coś się działo niedobrego z ciąża to bys się źle czuła. Koleżanka pracuje z lekarzem ginekologiem i widziała wiele kobiet we wczesnych Stratach ciąż.
Ja właśnie ostatnio zaczęłam się czuć lepiej. Wcześniej nawet nie mogłam stać przy kuchence czy zmywać bo zatlraz mi nogi miekly i duszno się robiło. Dziś kończę 9 tydzien więc może po prostu już czas by było trochę lepiej. :)

Hej Dziewczyny,

Jestem po monitoringu do 2 IUI, najprawdopodobniej będzie we wtorek, bo pęcherzyk ma teraz 15 z kawałkiem :)
Swoją drogą jak wyznaczacie z lekarzem dzień IUI? Przy 1 IUI robiłam test owulacyjny i na tej podstawie nast. dnia miałam IUI.

Tak mi się wydaje, że bardziej się martwimy bo wiemy że zajście w kolejną ciążę nie będzie tak proste jak u zwyczajnych par. :(
Też tak mam. To cały czas siedzi mi w głowie.
Zazwyczaj sama wszystko robię włącznie z remontami i rzadko proszę męża o pomoc.
Ale teraz mega uważam na siebie. Nic nie dźwigam, nie przeciążam i zmuszam do żadnej pracy, ograniczam się tylko do spacerów. Mąż żartuje, ze nawet pilota mu nie mogę podać, bo jestem w ciąży.

reklama
Hej Dziewczyny,

Jestem po monitoringu do 2 IUI, najprawdopodobniej będzie we wtorek, bo pęcherzyk ma teraz 15 z kawałkiem :)
Swoją drogą jak wyznaczacie z lekarzem dzień IUI? Przy 1 IUI robiłam test owulacyjny i na tej podstawie nast. dnia miałam IUI.
Ja miałam tak, że poszłam na monitoring i był pęcherzyk 15. Więc liczył że za dwa dni będzie 19 i zrobił wtedy kolejny monitoring. Okazało się że pęcherzyk ma 20 i powiedział że na następny dzień zabieg. Ale ja nie miałam cyklu stymulowanego niczym tylko na naturalnym

Do góry