reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
To się uczepię Twojego ogona, bo ja piąty 😁
I właśnie w przyszłym tygodniu mam dopiero dzwonić i umówić się na pierwsza wizytę.
I jestem ciekawa czy już będzie coś widać ... i słychać .
Słychać to jeszcze chyba troszkę za wcześnie, ale fasolkę już pewnie zobaczysz :) zależy jaki termin Ci dadzą ;)

reklama
Też tak mam. To cały czas siedzi mi w głowie.
Zazwyczaj sama wszystko robię włącznie z remontami i rzadko proszę męża o pomoc.
Ale teraz mega uważam na siebie. Nic nie dźwigam, nie przeciążam i zmuszam do żadnej pracy, ograniczam się tylko do spacerów. Mąż żartuje, ze nawet pilota mu nie mogę podać, bo jestem w ciąży.
I dobrze, lepiej dmuchać na zimne na początku żeby móc cieszyć się później spokojnie ciążą :)

To się uczepię Twojego ogona, bo ja piąty 😁
I właśnie w przyszłym tygodniu mam dopiero dzwonić i umówić się na pierwsza wizytę.
I jestem ciekawa czy już będzie coś widać ... i słychać .
Kiedy masz usg? Pierwsze usg robią dopiero w 8 tyg wiec sobie poczekasz. A serduszko usłyszysz dopiero w 12tyg, wcześniej tylko zobaczysz pikająca kropkę w środku zarodka.
Ja byłam załamana jak mi powiedzieli ze usg dopiero za 3 tyg od pozytywnego testu... poszłam 2 tyg po tescie bo zaczęłam krwawić i z wielka łaska zrobili mi szybciej ale nie było serca jeszcze. Tydzień później już biło.

Ja miałam tak, że poszłam na monitoring i był pęcherzyk 15. Więc liczył że za dwa dni będzie 19 i zrobił wtedy kolejny monitoring. Okazało się że pęcherzyk ma 20 i powiedział że na następny dzień zabieg. Ale ja nie miałam cyklu stymulowanego niczym tylko na naturalnym
Hej,

Ja też na naturalnym, zarówno 1 IUI, jak i 2. To u mnie pewnie w pon. też będzie ok 20 więc wtedy we wtorek IUI.

Kiedy masz usg? Pierwsze usg robią dopiero w 8 tyg wiec sobie poczekasz. A serduszko usłyszysz dopiero w 12tyg, wcześniej tylko zobaczysz pikająca kropkę w środku zarodka.
Ja byłam załamana jak mi powiedzieli ze usg dopiero za 3 tyg od pozytywnego testu... poszłam 2 tyg po tescie bo zaczęłam krwawić i z wielka łaska zrobili mi szybciej ale nie było serca jeszcze. Tydzień później już biło.
Zależy od kliniki... ja pierwsze usg miałam już w 5 tygodniu, żeby sprawdzić czy jest pęcherzyk

Czyli coś załapało za 1 podejściem, super :) myślę, że za drugim będzie pełen sukces a pierwsza była trochę jak ten pierwszy nalesnik.
Hehehe podoba mi się z tym naleśnikiem! Oby oby! Po pierwszej bylam przekonana,że absolutnie nic się nie uda a teraz juz bardziej optymistycznie podchodzę wiec nastawienie tez moze podziala na korzyść.

Hej Dziewczyny,

Jestem po monitoringu do 2 IUI, najprawdopodobniej będzie we wtorek, bo pęcherzyk ma teraz 15 z kawałkiem :)
Swoją drogą jak wyznaczacie z lekarzem dzień IUI? Przy 1 IUI robiłam test owulacyjny i na tej podstawie nast. dnia miałam IUI.
Mi po usg w 11dc lekarz wyznaczyl date iui na 12dc a owulka była w 13dc. Nie sprawdzałam testem, bolał mnie jajnik a na usg w 14dc juz nie było pecherzykow. Wiec tak "na oko" lekarz chyba wyznaczył.

reklama
Mi po usg w 11dc lekarz wyznaczyl date iui na 12dc a owulka była w 13dc. Nie sprawdzałam testem, bolał mnie jajnik a na usg w 14dc juz nie było pecherzykow. Wiec tak "na oko" lekarz chyba wyznaczył.
Ja miałam tak samo. Po stymulacji zawsze mnie bardziej bolała owulacja. Normalnie jej nawet nie uczulam

Do góry