reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Tak mi się wydaje, że bardziej się martwimy bo wiemy że zajście w kolejną ciążę nie będzie tak proste jak u zwyczajnych par. :(
Dokładnie. Jesteśmy bardziej świadome ciąży, również jej zagrożeń i różnych scenariuszy które mogą się zdarzyć. I ta obawa jest naturalna ale nie może być dominująca w życiu. Niech ona zostanie gdzieś z tyłu głowy a my cieszmy się z tego cudownego okresu ciąży 😉

To 2,5 tygodniu dnia po mnie. Ja teraz mam lekarza w środę i liczę że serduszko nie przestało bić a mały urósł jak należy.
Mi dobra koleżanka położna powiedziała gdy bałam się czy będzie serducho biło. Gdyby coś się działo niedobrego z ciąża to bys się źle czuła. Koleżanka pracuje z lekarzem ginekologiem i widziała wiele kobiet we wczesnych Stratach ciąż.

Mi dobra koleżanka położna powiedziała gdy bałam się czy będzie serducho biło. Gdyby coś się działo niedobrego z ciąża to bys się źle czuła. Koleżanka pracuje z lekarzem ginekologiem i widziała wiele kobiet we wczesnych Stratach ciąż.
Ja właśnie ostatnio zaczęłam się czuć lepiej. Wcześniej nawet nie mogłam stać przy kuchence czy zmywać bo zatlraz mi nogi miekly i duszno się robiło. Dziś kończę 9 tydzien więc może po prostu już czas by było trochę lepiej. :)

Hej Dziewczyny,

Jestem po monitoringu do 2 IUI, najprawdopodobniej będzie we wtorek, bo pęcherzyk ma teraz 15 z kawałkiem :)
Swoją drogą jak wyznaczacie z lekarzem dzień IUI? Przy 1 IUI robiłam test owulacyjny i na tej podstawie nast. dnia miałam IUI.

Tak mi się wydaje, że bardziej się martwimy bo wiemy że zajście w kolejną ciążę nie będzie tak proste jak u zwyczajnych par. :(
Też tak mam. To cały czas siedzi mi w głowie.
Zazwyczaj sama wszystko robię włącznie z remontami i rzadko proszę męża o pomoc.
Ale teraz mega uważam na siebie. Nic nie dźwigam, nie przeciążam i zmuszam do żadnej pracy, ograniczam się tylko do spacerów. Mąż żartuje, ze nawet pilota mu nie mogę podać, bo jestem w ciąży.

reklama
Hej Dziewczyny,

Jestem po monitoringu do 2 IUI, najprawdopodobniej będzie we wtorek, bo pęcherzyk ma teraz 15 z kawałkiem :)
Swoją drogą jak wyznaczacie z lekarzem dzień IUI? Przy 1 IUI robiłam test owulacyjny i na tej podstawie nast. dnia miałam IUI.
Ja miałam tak, że poszłam na monitoring i był pęcherzyk 15. Więc liczył że za dwa dni będzie 19 i zrobił wtedy kolejny monitoring. Okazało się że pęcherzyk ma 20 i powiedział że na następny dzień zabieg. Ale ja nie miałam cyklu stymulowanego niczym tylko na naturalnym

Do góry