reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witajcie, trochę mnie tutaj nie było bo liczyłam swoją torbiel i byłam na cyklu naturalnym. Ale w piątek jak byłam na kontroli sprawdzić czy dziad się wchłonął to okazało się że nie i zmienił się prawdopodobnie w torbiel endometrialna😢 zostały mi zrobione 5 parkietów aby potwierdzić czy to nie przypadkiem nie tworzy mi się enfometrioza. Tak bardzo czekałam aby podejść do pierwszej inseminacji A potem do in vitro jeśli się nie uda. A tu teraz takie *****....ciągle coś kiedy to już się skończy? Czy któraś z Was miała lub ma taka torbiel? 😢😭😭😭
Hej Kochana. No szlag człowieka trafia, co ? Miałam torbiel prawie 10 cm która urosła w ciągu 2 tyg. Wchlaniala się baaaardzo powoli. Po 3 tyg leków o 1 cm. Potem ruszyła z kopyta i w ciągu kilku dni do zera. Ale końca nie widać. Teraz znów boli mnie jak tamtym razem. Jutro usg... tamtą nie była endometrialna...Ale skąd się to robi... może zrobią Ci laparoskopie i przy okazji poogladaja co się dzieje. Ja żałuję że nie miałam przy tamtym o okazie. Teraz muszę czekać i tak na zabieg. A mogłam być już po.

reklama
Ja od tygodnia postanowiłam biegać dla kondycji i dziś chyba przesadziłam bo wybrałam trasę niezbyt prosta i chyba skręciłam kostkę bo boli i spuchła leżę z zimnym okładem i marudzę mężowi że to on mnie namówił i weekend mam z głowy piękny dzień kobiet mi się jutro szykuje i piękna rocznica z nogą w górze zadba przyjemność
emoji19.png
Biedna, może to tylko nadwyrężenie... 😔 Szanuję Cię bardzo, że postanowiłaś biegać! Mi ze sportem tak nie po drodze, a wiadomo, że to zdrowie...

Hej Kochana. No szlag człowieka trafia, co ? Miałam torbiel prawie 10 cm która urosła w ciągu 2 tyg. Wchlaniala się baaaardzo powoli. Po 3 tyg leków o 1 cm. Potem ruszyła z kopyta i w ciągu kilku dni do zera. Ale końca nie widać. Teraz znów boli mnie jak tamtym razem. Jutro usg... tamtą nie była endometrialna...Ale skąd się to robi... może zrobią Ci laparoskopie i przy okazji poogladaja co się dzieje. Ja żałuję że nie miałam przy tamtym o okazie. Teraz muszę czekać i tak na zabieg. A mogłam być już po.
Oj żebyś wiedział że trafia☹ u mnie była tzw czynnościowa i się wchlaniała otrzymałam orgametril na 10 dni i kurczę prawdopodobnie przekształciła się w endometrialną. No to trochę szok...W sobotę jadę na kontroli i po wyniki i zobaczymy co dalej...

No dziś mnie bardziej bolało i pojechałam na pogotowie stwierdzili że jest lekko zwichnięta i mam usztywniona na przynajmniej tydzień[emoji17] a zaczęłam biegać bo muszę złapać kondycji i przy okazji zgubić parę kg ale po tygodniu uziemienia to niewiem czy będę biegać bo z tyłu głowy będę mieć że znowu mi zwichnięcie wróci.
Biedna, może to tylko nadwyrężenie... [emoji17] Szanuję Cię bardzo, że postanowiłaś biegać! Mi ze sportem tak nie po drodze, a wiadomo, że to zdrowie...

Oj żebyś wiedział że trafia☹ u mnie była tzw czynnościowa i się wchlaniała otrzymałam orgametril na 10 dni i kurczę prawdopodobnie przekształciła się w endometrialną. No to trochę szok...W sobotę jadę na kontroli i po wyniki i zobaczymy co dalej...
Może się nie przekształci. Mnie chcieli 2 razy operować. Najpierw jak miała prawie 10 cm potem jak zmalala o 1cm. Leki zaczęły działać dopiero po miesiącu od zazycia 1 czapka. Masz duphaston? Mnie to pomogło

No dziś mnie bardziej bolało i pojechałam na pogotowie stwierdzili że jest lekko zwichnięta i mam usztywniona na przynajmniej tydzień[emoji17] a zaczęłam biegać bo muszę złapać kondycji i przy okazji zgubić parę kg ale po tygodniu uziemienia to niewiem czy będę biegać bo z tyłu głowy będę mieć że znowu mi zwichnięcie wróci.

Współczuję :* Spokojnie, może zaczniesz potem od spacerów? Wiosna idzie, pogoda będzie przyjemniejsza :)

Ooo kurcze Kochana ale niefart. Odpoczywaj jak najwięcej ❤❤

Dostałam okres... Nici z pozytywnego wyniku... Znów sobie pozwoliłam na nadzieję, i znów się nie udało... Mam chwilowy kryzys. Ale jutro się pozbieram i do dzieła.
Tylko moj mąż zaczyna mieć wątpliwości co do in vitro i nie chce mi się z nim nawet gadać...
Oby Wasz Dzien Kobiet był bardziej udany!! Buziaki.

reklama
Do góry