Ja tez nie mialam laparo tylko hsg.Lekarz nawet nie wspomnial ze musze miec to badanie.Ja swojemu lekarzowi ufam i wierze ze dobrze mnie ptowadzi nie to co poprzedniJa też nie miałam laparo
reklama
Nie miałam. Tylko drożność z której podobno nic nie wynika. Wg dr laparoskopia to jedyna droga żeby sprawdzić czy wszystko z narządem jest faktycznie ok. Wpuszczenie pianki czy przyleci podobno jest bez sensu. Wyjaśnił mi dlaczego.To nie miałaś przed iui robionej laparo?
Najpierw muszę zrobić panel tarczycowy sklada sie z 6 badań - nie pamiętam co tam jest, plus klasyka lh fsh testosteron progesteron 2 razy w ciągu cyklu w odpowiednim dla mojego cyklu dniu, prolaktyna. No i monitoring cyklu 3-4 usg. Chyba tyle. Potem laparoskopia w szpitalu w którym pracuje
Tak to racja. To hsg jest o dupe potluc jesli chodzi o diagnozowanie. Nie wykrywa praktycznie niczegoNo ja też miałam hsg i wyszło dobrze ale laparo sprawdza wszystko a hsg tylko jajowody a nigdy nie wiadomo co jest przyczyną braku ciazy. Jajowody mogą być drożne ale np mogą być mięśniaki albo endometrioza i już jest problem.
kolor nadzieji
Fanka BB :)
To fajnie że zlecił ci konkretne badania i oczywiście laparo bo to super sprawa. I plan działania też dobry rozpisał teraz tylko trzymam kciuki żeby zakończyło się to ciąża[emoji4][emoji110]
Wpisać ci w kalendarz następna wizytę u lekarza? Bo wspominałaś że za dwa tygodnie jedziesz.
Wpisać ci w kalendarz następna wizytę u lekarza? Bo wspominałaś że za dwa tygodnie jedziesz.
Nie miałam. Tylko drożność z której podobno nic nie wynika. Wg dr laparoskopia to jedyna droga żeby sprawdzić czy wszystko z narządem jest faktycznie ok. Wpuszczenie pianki czy przyleci podobno jest bez sensu. Wyjaśnił mi dlaczego.
Najpierw muszę zrobić panel tarczycowy sklada sie z 6 badań - nie pamiętam co tam jest, plus klasyka lh fsh testosteron progesteron 2 razy w ciągu cyklu w odpowiednim dla mojego cyklu dniu, prolaktyna. No i monitoring cyklu 3-4 usg. Chyba tyle. Potem laparoskopia w szpitalu w którym pracuje
kolor nadzieji
Może warto napomnieć lekarzowi o tym bo to dużo wnosi do leczenia.
Ja też nie miałam laparo
Ja tez nie mialam laparo tylko hsg.Lekarz nawet nie wspomnial ze musze miec to badanie.Ja swojemu lekarzowi ufam i wierze ze dobrze mnie ptowadzi nie to co poprzedni
Ja miałam sono hsg - badania drożności i histeroskopie operacyjno-diagnoatyczna jamy macicy. Usunięto mi wtedy 6 polipów.Tak to racja. To hsg jest o dupe potluc jesli chodzi o diagnozowanie. Nie wykrywa praktycznie niczego
A dzisiaj już krew oddana. Wyniki prawdopodobnie jutro o 8 rano.
PowodzeniaJa miałam sono hsg - badania drożności i histeroskopie operacyjno-diagnoatyczna jamy macicy. Usunięto mi wtedy 6 polipów.
kolor nadzieji
[emoji110][emoji110][emoji110]
Ja miałam sono hsg - badania drożności i histeroskopie operacyjno-diagnoatyczna jamy macicy. Usunięto mi wtedy 6 polipów.
Hankaa
Trzymam kciukiJa miałam sono hsg - badania drożności i histeroskopie operacyjno-diagnoatyczna jamy macicy. Usunięto mi wtedy 6 polipów.
reklama
Hankaa
Chyba w piątek mu coś nadmiernie. Nie chciałabym wchodzić w jego kompetencje ale chciałabym być zbadana dokładnie. Niestety nie mam komfortu by przebierać w lekarzach.. ten w tej mojej mieścinie jest jedyny.Może warto napomnieć lekarzowi o tym bo to dużo wnosi do leczenia.
Podziel się: