reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
To nie miałaś przed iui robionej laparo?
Nie miałam. Tylko drożność z której podobno nic nie wynika. Wg dr laparoskopia to jedyna droga żeby sprawdzić czy wszystko z narządem jest faktycznie ok. Wpuszczenie pianki czy przyleci podobno jest bez sensu. Wyjaśnił mi dlaczego.

Najpierw muszę zrobić panel tarczycowy sklada sie z 6 badań - nie pamiętam co tam jest, plus klasyka lh fsh testosteron progesteron 2 razy w ciągu cyklu w odpowiednim dla mojego cyklu dniu, prolaktyna. No i monitoring cyklu 3-4 usg. Chyba tyle. Potem laparoskopia w szpitalu w którym pracuje

No ja też miałam hsg i wyszło dobrze ale laparo sprawdza wszystko a hsg tylko jajowody a nigdy nie wiadomo co jest przyczyną braku ciazy. Jajowody mogą być drożne ale np mogą być mięśniaki albo endometrioza i już jest problem.
Tak to racja. To hsg jest o dupe potluc jesli chodzi o diagnozowanie. Nie wykrywa praktycznie niczego

To fajnie że zlecił ci konkretne badania i oczywiście laparo bo to super sprawa. I plan działania też dobry rozpisał teraz tylko trzymam kciuki żeby zakończyło się to ciąża[emoji4][emoji110]
Wpisać ci w kalendarz następna wizytę u lekarza? Bo wspominałaś że za dwa tygodnie jedziesz.

Nie miałam. Tylko drożność z której podobno nic nie wynika. Wg dr laparoskopia to jedyna droga żeby sprawdzić czy wszystko z narządem jest faktycznie ok. Wpuszczenie pianki czy przyleci podobno jest bez sensu. Wyjaśnił mi dlaczego.

Najpierw muszę zrobić panel tarczycowy sklada sie z 6 badań - nie pamiętam co tam jest, plus klasyka lh fsh testosteron progesteron 2 razy w ciągu cyklu w odpowiednim dla mojego cyklu dniu, prolaktyna. No i monitoring cyklu 3-4 usg. Chyba tyle. Potem laparoskopia w szpitalu w którym pracuje

reklama
Do góry