reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej, ja już po IUI na peknietych pęcherzykach, ale i ja mam pierwszy raz mało nadziei na powodzenie... Przed 14 była inseminacja a wydaje mi się, że pęcherzyki pekly wczoraj wieczorem... I pierwszy raz tak okropnie mnie bolało po zabiegu... Czy też tak mialyscie z tym bólem? Testowanie na 23.12

reklama
Hej, ja już po IUI na peknietych pęcherzykach, ale i ja mam pierwszy raz mało nadziei na powodzenie... Przed 14 była inseminacja a wydaje mi się, że pęcherzyki pekly wczoraj wieczorem... I pierwszy raz tak okropnie mnie bolało po zabiegu... Czy też tak mialyscie z tym bólem? Testowanie na 23.12
Mnie bolało po 2, jak miałam na niepękniętych... Mam nadzieję, że jednak Ci się uda, chociaż mam wrażenie, że ten trafiony termin IUI to też jest trochę pic na wodę [emoji20]

Mnie też wyjątkowo bolało po 2 iui bo miałam zrobiona na świeżo pękniętym pęcherzyku i po jakiejś godz pękł drugi i aż nospe wtedy musiałam wziasc.

11.12: @Megan4 - monitoring przed 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji110]
12.12: @Tolka20 - monitoring przed 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji110]
13.12: @Evelyn1919 - 4 IUI[emoji110][emoji110][emoji110]
14.12: @GAga01 - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
16.12: @Mongi - testowanie po 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
18.12: @Ka.2606 - monitoring przed 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji110]
20.12: @kolor nadzieji - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
20.12: @madzialena_baby - testowanie po 1 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
20.12: @Endzi1981 - wizyta u dr. G przed 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
20.12: @Hankaa - testowanie po 1 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
21.12: @madzialena_baby - wizyta po 1 IUI[emoji110][emoji110][emoji110]
23.12: @Paulina_92 - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
23.12: @Motylekk - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
24.12: @Lena3386 - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
Kogoś dopisać?[emoji846]

Ja mam luteinę i mi gin kazał brać do ewentualnej @ jak się pojawi to odstawić więc myślę że ty spokojnie też możesz brać do póki się nie pojawi @ a oczywiście przez najbliższe 9 miesięcy nie ma prawa się pojawić[emoji847][emoji3590]

Nie dostaniesz okresu podczas brania luteiny... jaki lekarz to ci powiedział

Ja po monitoringu, mam kilka pęcherzyków ale nie wiem dokładnie jakich, największy 21 mm. Dzisiaj ovitrel, jutro monitoring i być może IUI, ewentualnie w piątek.

Jak mam dostać okres to czy przy braniu czy odstawieniu luteiny i tak go dostanę bo zawsze dostaje w trakcie brania. Więc to że hamuje to jest totalna bzdura a jeśli tobie hamuje to współczuję. A jeśli chodzi o mojego lekarza to jest jednym z lepszych w Polsce więc zaufanie do niego mam.
Nie dostaniesz okresu podczas brania luteiny... jaki lekarz to ci powiedział

Ostatnia edycja:
Jak mam dostać okres to czy przy braniu czy odstawieniu luteiny i tak go dostanę bo zawsze dostaje w trakcie brania. Więc to że hamuje to jest totalna bzdura a jeśli tobie hamuje to współczuję. A jeśli chodzi o mojego lekarza to jest jednym z lepszych w Polsce więc zaufanie do niego mam.

No bez niego to ja nigdy w ciąże nie zajdę bo okres po owu to ja po 9 dniach dostaje. U mnie tylko po odstawieniu luteiny/duphastonu dostaje okres. Dobrze reaguje na progesteron z zewnątrz. Ale zdziwiłabyś się ze niewielki jest odsetek kobiet które dostają okres mimo brania tabletek z progesteronem bo to się kłóci. Raczej to słaba reakcja na progesteron w tabletkach

reklama
Dziewczyny przyjmujecie duphaston po IUI? Jeśli tak, to jak to u was wyglada?
Mi lekarz kazał zacząć brać dzień po IUI dwie tabletki dziennie po jednej rano i wieczorem i tak przez 10 dni. A później odstawić i czekać jeszcze 3-4 dni do testu. Ale czytam ze są dwie szkoły, albo brać tak jak u mnie przez 10 dni albo inni zalecają przyjmowanie dupka do dnia testowania.
U mnie lekarz zalecił tę samą dawkę co u Ciebie ale ja miałam IUI w środę a zaczęłam brać dopiero w sobotę też przez 10 dni testuje 4 dni po odstawieniu i też się nad tym zastanawiałam bo często dziewczyny pisza ze do testowania biorą i w zależności od wyniku odstawiają lub biorą dalej 🤔🤔🤔

Do góry