reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
U mnie lekarz zalecił tę samą dawkę co u Ciebie ale ja miałam IUI w środę a zaczęłam brać dopiero w sobotę też przez 10 dni testuje 4 dni po odstawieniu i też się nad tym zastanawiałam bo często dziewczyny pisza ze do testowania biorą i w zależności od wyniku odstawiają lub biorą dalej [emoji848][emoji848][emoji848]

Ewentualne odstawienie może spowodować ze nastąpi spadek progesteronu i poronienie. Ja jestem tego przykładem bo mi zabrakło progesteronu a nie chcieli mi przepisać wuecej. Mój organizm go nie produkował i Beta nie rosła

reklama
Hej, ja już po IUI na peknietych pęcherzykach, ale i ja mam pierwszy raz mało nadziei na powodzenie... Przed 14 była inseminacja a wydaje mi się, że pęcherzyki pekly wczoraj wieczorem... I pierwszy raz tak okropnie mnie bolało po zabiegu... Czy też tak mialyscie z tym bólem? Testowanie na 23.12
Mnie okropnie bolało jak na @ ale silniej... Potem było ok ale następnego dnia znowu okropnie bolało mnie podbrzusze przez parę godzin i przeszło i miałam śluz zabarwiony.. myślę że nic z tego nie będzie tym bardziej że pobolewa mnie delikatnie podbrzusze czasem a ja tak mam przed nadchodzącą @...

Teraz robię in vitro. Pytanie czy masz problemy z niskim progesteronem po owu. Ja brałam po iui 3 razy dziennie po 2 kulki utrogestanu dopochwowo.
Pierwsze badania jakie robiłam to niby był ok ale nie wiem który to był dzień cyklu nie pamiętam... Ale gdyby tak było to po co w ogóle by go przepisywali. Oo a masz już jakiś termin ?

Pierwsze badania jakie robiłam to niby był ok ale nie wiem który to był dzień cyklu nie pamiętam... Ale gdyby tak było to po co w ogóle by go przepisywali. Oo a masz już jakiś termin ?

Bo progesteron wspomaga nigdy nie jest go za dużo. Jeśli są problemy z zajściem to przepisują progesteron bo on wspomaga zagnieżdżanie.

Co do in vitro. Jestem już po punkcji i mamy 10 5dniowych zarodków zamrożonych. Ze względu na hiperstymulacje odroczyli mi transfer a teraz ze względu na problemy z tarczyca i brakiem okresu data transferu nadal nie określona. Ogółem miałam 36 pęcherzy - pobrali 22 komórki zapłodnilo się 11 a do 5 doby dotrwało 10 - mieszkam w Holandii i tu zapładniają wszystkie komórki które pobiorą

Dziewczyny przyjmujecie duphaston po IUI? Jeśli tak, to jak to u was wyglada?
Mi lekarz kazał zacząć brać dzień po IUI dwie tabletki dziennie po jednej rano i wieczorem i tak przez 10 dni. A później odstawić i czekać jeszcze 3-4 dni do testu. Ale czytam ze są dwie szkoły, albo brać tak jak u mnie przez 10 dni albo inni zalecają przyjmowanie dupka do dnia testowania.
Tez bralam 10 dni

No to ja jestem tym przypadkiem który mimo brania progesteronu dostaje okres w trakcie brania a reaguje na niego dobrze bo sporo mi się podwyższa. Więc jak widać każda z nas jest inna.

No bez niego to ja nigdy w ciąże nie zajdę bo okres po owu to ja po 9 dniach dostaje. U mnie tylko po odstawieniu luteiny/duphastonu dostaje okres. Dobrze reaguje na progesteron z zewnątrz. Ale zdziwiłabyś się ze niewielki jest odsetek kobiet które dostają okres mimo brania tabletek z progesteronem bo to się kłóci. Raczej to słaba reakcja na progesteron w tabletkach

Bo progesteron wspomaga nigdy nie jest go za dużo. Jeśli są problemy z zajściem to przepisują progesteron bo on wspomaga zagnieżdżanie.

Co do in vitro. Jestem już po punkcji i mamy 10 5dniowych zarodków zamrożonych. Ze względu na hiperstymulacje odroczyli mi transfer a teraz ze względu na problemy z tarczyca i brakiem okresu data transferu nadal nie określona. Ogółem miałam 36 pęcherzy - pobrali 22 komórki zapłodnilo się 11 a do 5 doby dotrwało 10 - mieszkam w Holandii i tu zapładniają wszystkie komórki które pobiorą
Czyli gdyby mój progesteron był ok to jest szansa na utrzymanie ewentualnej ciąży mimo odstawienia dupka? 🤔 Ale już macie pierwszy krok za sobą teraz tylko czekać na odpowiedni moment na transfer ❤

reklama
Do góry