reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
U mnie lekarz zalecił tę samą dawkę co u Ciebie ale ja miałam IUI w środę a zaczęłam brać dopiero w sobotę też przez 10 dni testuje 4 dni po odstawieniu i też się nad tym zastanawiałam bo często dziewczyny pisza ze do testowania biorą i w zależności od wyniku odstawiają lub biorą dalej [emoji848][emoji848][emoji848]

Ewentualne odstawienie może spowodować ze nastąpi spadek progesteronu i poronienie. Ja jestem tego przykładem bo mi zabrakło progesteronu a nie chcieli mi przepisać wuecej. Mój organizm go nie produkował i Beta nie rosła

reklama
Hej, ja już po IUI na peknietych pęcherzykach, ale i ja mam pierwszy raz mało nadziei na powodzenie... Przed 14 była inseminacja a wydaje mi się, że pęcherzyki pekly wczoraj wieczorem... I pierwszy raz tak okropnie mnie bolało po zabiegu... Czy też tak mialyscie z tym bólem? Testowanie na 23.12
Mnie okropnie bolało jak na @ ale silniej... Potem było ok ale następnego dnia znowu okropnie bolało mnie podbrzusze przez parę godzin i przeszło i miałam śluz zabarwiony.. myślę że nic z tego nie będzie tym bardziej że pobolewa mnie delikatnie podbrzusze czasem a ja tak mam przed nadchodzącą @...

Teraz robię in vitro. Pytanie czy masz problemy z niskim progesteronem po owu. Ja brałam po iui 3 razy dziennie po 2 kulki utrogestanu dopochwowo.
Pierwsze badania jakie robiłam to niby był ok ale nie wiem który to był dzień cyklu nie pamiętam... Ale gdyby tak było to po co w ogóle by go przepisywali. Oo a masz już jakiś termin ?

Pierwsze badania jakie robiłam to niby był ok ale nie wiem który to był dzień cyklu nie pamiętam... Ale gdyby tak było to po co w ogóle by go przepisywali. Oo a masz już jakiś termin ?

Bo progesteron wspomaga nigdy nie jest go za dużo. Jeśli są problemy z zajściem to przepisują progesteron bo on wspomaga zagnieżdżanie.

Co do in vitro. Jestem już po punkcji i mamy 10 5dniowych zarodków zamrożonych. Ze względu na hiperstymulacje odroczyli mi transfer a teraz ze względu na problemy z tarczyca i brakiem okresu data transferu nadal nie określona. Ogółem miałam 36 pęcherzy - pobrali 22 komórki zapłodnilo się 11 a do 5 doby dotrwało 10 - mieszkam w Holandii i tu zapładniają wszystkie komórki które pobiorą

Dziewczyny przyjmujecie duphaston po IUI? Jeśli tak, to jak to u was wyglada?
Mi lekarz kazał zacząć brać dzień po IUI dwie tabletki dziennie po jednej rano i wieczorem i tak przez 10 dni. A później odstawić i czekać jeszcze 3-4 dni do testu. Ale czytam ze są dwie szkoły, albo brać tak jak u mnie przez 10 dni albo inni zalecają przyjmowanie dupka do dnia testowania.
Tez bralam 10 dni

No to ja jestem tym przypadkiem który mimo brania progesteronu dostaje okres w trakcie brania a reaguje na niego dobrze bo sporo mi się podwyższa. Więc jak widać każda z nas jest inna.

No bez niego to ja nigdy w ciąże nie zajdę bo okres po owu to ja po 9 dniach dostaje. U mnie tylko po odstawieniu luteiny/duphastonu dostaje okres. Dobrze reaguje na progesteron z zewnątrz. Ale zdziwiłabyś się ze niewielki jest odsetek kobiet które dostają okres mimo brania tabletek z progesteronem bo to się kłóci. Raczej to słaba reakcja na progesteron w tabletkach

Bo progesteron wspomaga nigdy nie jest go za dużo. Jeśli są problemy z zajściem to przepisują progesteron bo on wspomaga zagnieżdżanie.

Co do in vitro. Jestem już po punkcji i mamy 10 5dniowych zarodków zamrożonych. Ze względu na hiperstymulacje odroczyli mi transfer a teraz ze względu na problemy z tarczyca i brakiem okresu data transferu nadal nie określona. Ogółem miałam 36 pęcherzy - pobrali 22 komórki zapłodnilo się 11 a do 5 doby dotrwało 10 - mieszkam w Holandii i tu zapładniają wszystkie komórki które pobiorą
Czyli gdyby mój progesteron był ok to jest szansa na utrzymanie ewentualnej ciąży mimo odstawienia dupka? 🤔 Ale już macie pierwszy krok za sobą teraz tylko czekać na odpowiedni moment na transfer ❤

reklama
Do góry