reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Co tam u Was dziewczyny? Jak dzieciaczki? [emoji7]Chyba już nie takie małe?
Hej hej ! A gdzie , moja za chwilę pół roku i 8kg szczęścia . Bardzo żywego szczęścia ! [emoji1] Już skubana nauczyła się pełzać , kombinuje z czworakowaniem, próbuje wstawać !! Tym samym wszędzie jej pełno i oczy do około głowy [emoji854] jest kochana , wiecznie się uśmiecha, lubi muzykę i szaleństwa . Warto było czekać 5lat na każdą minutę spędzona z tym cudem [emoji7]
Także walczcie dziewczyny , nie poddawajcie się , bo na każdego przyjdzie pora i czas [emoji8]
Opowiadają jak moje ulubione bliźniaki ? [emoji16]
IMG_20190707_133045.jpeg

reklama
Hej dziewczyny, mam pytanie. Jestem po udanym leczeniu Ureaplasmy i za 9 dni mam HSG. Chciałabym zapytać czy trzeba się jakoś specjalnie do tego badania przygotować? Czy można współżyć przed (kilka dni) czy całkowita wstrzemięźliwość?
Jestem trochę zdenerwowana bo planowo powinnam dostać @ za 2 dni ale od 3 dni plamie na brązowo, wczoraj było tego więcej ( byłam pewna ze w ciągu kilku godzin dostanę @) a dziś już prawie wogole a @ brak. Test ciążowy biały. Nigdy tak nie miałam, jak było plamienie to odrazu @ na drugi dzień a tu takie cyrki. Jeszcze nigdy nie czekałam tak na @ jak dziś.
Proszę poradzicie zestresowanej [emoji51]

U mnie w końcu jakieś konkrety, usg pokazało endometrium ok 9mm na jajnikach zero oznak przebytej owulacji. Zalecenia to: jutro rano wykonać test ciążowy, jeśli negatywny to brać od jutra duphaston 1x tabletka przez 10dni, 1 dnia cyklu dzwonić do kliniki żeby umówić się na usg przed zaczęciem stymulacji i w tym dniu będzie pierwszy zastrzyk. Bliżej niż dalej

U mnie w końcu jakieś konkrety, usg pokazało endometrium ok 9mm na jajnikach zero oznak przebytej owulacji. Zalecenia to: jutro rano wykonać test ciążowy, jeśli negatywny to brać od jutra duphaston 1x tabletka przez 10dni, 1 dnia cyklu dzwonić do kliniki żeby umówić się na usg przed zaczęciem stymulacji i w tym dniu będzie pierwszy zastrzyk. Bliżej niż dalej
Super, fajnie, że się dzieje!

Hej dziewczyny, mam pytanie. Jestem po udanym leczeniu Ureaplasmy i za 9 dni mam HSG. Chciałabym zapytać czy trzeba się jakoś specjalnie do tego badania przygotować? Czy można współżyć przed (kilka dni) czy całkowita wstrzemięźliwość?
Jestem trochę zdenerwowana bo planowo powinnam dostać @ za 2 dni ale od 3 dni plamie na brązowo, wczoraj było tego więcej ( byłam pewna ze w ciągu kilku godzin dostanę @) a dziś już prawie wogole a @ brak. Test ciążowy biały. Nigdy tak nie miałam, jak było plamienie to odrazu @ na drugi dzień a tu takie cyrki. Jeszcze nigdy nie czekałam tak na @ jak dziś.
Proszę poradzicie zestresowanej [emoji51]
Hej, z tego co pamiętam, to 2-3 dni przed nie należy współżyć. Mam nadzieję, że okres się zaraz rozkręci, żeby się wszystko oczyściło do drożności [emoji4]

Hej, z tego co pamiętam, to 2-3 dni przed nie należy współżyć. Mam nadzieję, że okres się zaraz rozkręci, żeby się wszystko oczyściło do drożności [emoji4]

Dziękuje za informacje!

Tez mam taka nadzieje!! Stres mnie zżera bo będę w Polsce tylko 3 dni i muszę w tym czasie zdążyć z drożnością. Plamienia ustały całkowicie :( oby jutro najpóźniej się rozkręciło [emoji1364][emoji1364]

Cześć dziewczyny
Dziś jest 35dc a@ nadal nie ma
Czuje się jak słoń w składzie porcelany mój brzuch wygląda strasznie w najbardziej wystającym miejscu mam 95cm masakra wiecie jak to wygląda jak bym była w 3 miesiącu ciazy dziś 10.07 A gdzie do 30.07 . Zauważyłam lekkie plamienie w bardzo ciemnym kolorze ale to jednorazowe było i koniec lekki bol podbrzusza . Zwariuje zaraz.

reklama
Cześć dziewczyny
Dziś jest 35dc a@ nadal nie ma
Czuje się jak słoń w składzie porcelany mój brzuch wygląda strasznie w najbardziej wystającym miejscu mam 95cm masakra wiecie jak to wygląda jak bym była w 3 miesiącu ciazy dziś 10.07 A gdzie do 30.07 . Zauważyłam lekkie plamienie w bardzo ciemnym kolorze ale to jednorazowe było i koniec lekki bol podbrzusza . Zwariuje zaraz.
A kiedy miałaś to plamienie? mi od jakiegoś czasu pojawia się pare dni przed @, pierwszy raz myślałam że może to być plamienie implantacjne. może ponów jeszcze raz betę?zawsze jest szansa, że w 13 dpo wynik był niewłaściwy :)

Do góry