reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
A byłaś u immunologa? Dziewczyny z wątku o ivf polecają dr Paśnika - podobno czyni cuda ..

Nie bylam jeszcze nigdzie w sumie oprócz reumatologa (2szt) i ginekologa (4 szt) wszyscy twierdzą że te moje autoimmuno nie wpływają na zajście w ciążę a problem jest z Jej utrzymaniem a ja nawet nie zachodzą w tą ciążę. Widzialam bardzo dobre opinie i tym lekarzu czy mogłabyś mi napisać coś o nim więcej w sensie jak wygląda u niego wizyta itp. Nie jestem z Łodzi wiec musialabym do niego jechać. Byłabym bardzo wdzięczna.

reklama
Witamy :)
Dobrze trafiłaś. Też przez to przechodziłam. Zresztą można zaryzykować stwierdzenie "jak my wszystkie". Znajomi rodzili, dzielili się wieściami. Urządzali imprezy, mam wrażenie, że irytujaco obnosili się z tematem. No nic, trochę miałam wypaczone spojrzenie wtedy. Ale to my z mężem walczyliśmy kilka lat o potomka. No i kilka lat "myśleliśmy" - studia, praca, stabilizacja finansowa itd. Znajomi, sąsiedzi imprezowicze, no cóż, trochę inne priorytety w życiu mieli ;) W końcu mąż się przebadał - azoospermia. Skorzystaliśmy z dawcy. Udało się za drugim razem :D Jesteśmy w 31 tc, a młody wesoło bryka w brzuszku mamy, choć nasza ciąża "wyjątkowa". Młody jest chory, niestety. Mam mutację genu MTHFR, przez co kwas foliowy się nie wchłaniał i mamy wadę rozwojową, ale to temat nie na teraz.
Fajnie, że jesteś. Możesz z nami "gadać", bo wporzo babki z nas i z niejednego doła
potrafimy wyciągać 8-)

Hehe w to nie wątpię. Kurczę ofiarę z siebie robię a wiem, że to nie tylko mnie dotyka ten problem o_O chciałabym żeby to dla nas wszystkich bylo tak banalnie proste i zeby sie nam po prostu wszystkim udalo. Wiem że to czy inni zachodzą w ciaze nie ma w sumie ze mną nic wspólnego. Ale kiedy juz ta miesiączka przychodzi i w ten sam dzień ktoś sie dzieli radością z tobą bo jest w ciąży to równie dobrze mógłby mi nóż wbijać w serce i oczekiwać z mojej strony entuzjazmu. No nie wiem jak bardzo zrównoważonym trzeba być psychicznie zeby sie tak nie czuć."W ogole żeśmy się nie starali, nawet nie wspolzylismy w te dni tylko w okres". :mad::mad::mad:
Z pełną świadomością mogę stwierdzić że ja po prostu nie wierzę już w nic. W lekarzy, w IUI, w to że będę w ciąży, w to że w niej nigdy nie będę, w to że bez dziecka nie będę nigdy szczęśliwa, w to że dziecko przyniesie mi szczęście, w to że mi ktoś pomoże tak od serca bo ja już nie wiem co ja mam robić gdzie mam iść o co się pytać i kogo...beznadzieja totalna i najgorsze to właśnie ta niemoc.

Nie bylam jeszcze nigdzie w sumie oprócz reumatologa (2szt) i ginekologa (4 szt) wszyscy twierdzą że te moje autoimmuno nie wpływają na zajście w ciążę a problem jest z Jej utrzymaniem a ja nawet nie zachodzą w tą ciążę. Widzialam bardzo dobre opinie i tym lekarzu czy mogłabyś mi napisać coś o nim więcej w sensie jak wygląda u niego wizyta itp. Nie jestem z Łodzi wiec musialabym do niego jechać. Byłabym bardzo wdzięczna.
Przyjmuje też w Warszawie tylko tu jest drożej - ja nie byłam więc napiszę to co przeczytałam od dziewczyn - przychodzisz do niego najlepiej z mężem - z wszystkimi badaniami dotychczasowymi, on robi wywiad i zleca brakujące badania, w Łodzi możesz je na pewno od razu zrobić - czekasz na wyniki, przychodzisz na konsultacje z wynikami - zleca leczenie i daje kontakt na maila i potem już mailowo się kontaktujesz, wysyła Ci recepty itd w razie potrzeby. Badania są drogie czasami coś około 2 tysięcy wychodzi więc trzeba być na to przygotowanym, ale dla różowej dupci chyba warto wydać te kasę.

Polecam też konsultacje i endokrynologa tarczyca insulina i prolaktyna androgeny sprawdzić

Hehe w to nie wątpię. Kurczę ofiarę z siebie robię a wiem, że to nie tylko mnie dotyka ten problem o_O chciałabym żeby to dla nas wszystkich bylo tak banalnie proste i zeby sie nam po prostu wszystkim udalo. Wiem że to czy inni zachodzą w ciaze nie ma w sumie ze mną nic wspólnego. Ale kiedy juz ta miesiączka przychodzi i w ten sam dzień ktoś sie dzieli radością z tobą bo jest w ciąży to równie dobrze mógłby mi nóż wbijać w serce i oczekiwać z mojej strony entuzjazmu. No nie wiem jak bardzo zrównoważonym trzeba być psychicznie zeby sie tak nie czuć."W ogole żeśmy się nie starali, nawet nie wspolzylismy w te dni tylko w okres". :mad::mad::mad:
Z pełną świadomością mogę stwierdzić że ja po prostu nie wierzę już w nic. W lekarzy, w IUI, w to że będę w ciąży, w to że w niej nigdy nie będę, w to że bez dziecka nie będę nigdy szczęśliwa, w to że dziecko przyniesie mi szczęście, w to że mi ktoś pomoże tak od serca bo ja już nie wiem co ja mam robić gdzie mam iść o co się pytać i kogo...beznadzieja totalna i najgorsze to właśnie ta niemoc.
Najgorsze jest to że każda z nas w chwilach słabości szuka siły w kontroli - bo kiedy ty kontroluje aż sytuacje decydujesz rządzisz nabierasz siły... Tymczasem zdrowie z nami igra sobie i nas tego bastionu kontroli pozbawia... Trzeba się z tym pogodzić pokory trzeba dać się ponieść nurtowi a siły szukać w miłości rodzinie albo Bogu jeśli w niego wierzysz.

Kto chętny wziąć kalendarz? Ja z mała nie dam rady a trzeba to ogarnąć żeby @Dzoannna odpoczęła sobie! Jej to bardzo potrzebne - ciezaroweczki Wy ma ie więcej czasu pomóżcie!

Ja mogę spróbować [emoji4]

05.06: @Ka.2606 - wizyta przed IUI i cytologia[emoji1320][emoji1320][emoji1320], @TheKalinka84 - konsultacja do ivf
06.06: @Joanulka - wynik HSG
@Artemida90 - konsultacja do ivf @Mustbe - wizyta przed IUI
07.06: @Oleczka27 - wizyta do ivf, dobranie lekow[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
10.06: @Martika865 - testowanie[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
13.06: @Misia_91 - wizyta kontrolna [emoji1348]
@LolaLolina - wizyta ciazowa[emoji1348]
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
30.06: @Biedroneczka28 - wizyta u endokrynologa w czerwcu, IUI start lipiec
01.07: @Joanulka - koniec leczenia do HSG[emoji1307][emoji1307][emoji1307]
26.07: @LolaLolina - termin porodu [emoji1348][emoji1348]
01.08: @Ka.2606 - start IUI[emoji1320][emoji1320][emoji1320], @Shea27 - start IUI [emoji1320][emoji1320][emoji1320], @Czekoladowa92 - start ivf[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
08.08: @Dzoannna - wizyta u innego specjalisty od nieplodnosci
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]
01.09: @nuna85 - start ivf!
26.10: @Magierowa - termin porodu[emoji1348]
12.11: @Gu1505 - termin porodu [emoji1348]
14.11: @Misia_91 - termin porodu[emoji1348]

Ktoś jeszcze?

Ja mogę spróbować [emoji4]

05.06: @Ka.2606 - wizyta przed IUI i cytologia[emoji1320][emoji1320][emoji1320], @TheKalinka84 - konsultacja do ivf
06.06: @Joanulka - wynik HSG
@Artemida90 - konsultacja do ivf @Mustbe - wizyta przed IUI
07.06: @Oleczka27 - wizyta do ivf, dobranie lekow[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
10.06: @Martika865 - testowanie[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
13.06: @Misia_91 - wizyta kontrolna [emoji1348]
@LolaLolina - wizyta ciazowa[emoji1348]
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
30.06: @Biedroneczka28 - wizyta u endokrynologa w czerwcu, IUI start lipiec
01.07: @Joanulka - koniec leczenia do HSG[emoji1307][emoji1307][emoji1307]
26.07: @LolaLolina - termin porodu [emoji1348][emoji1348]
01.08: @Ka.2606 - start IUI[emoji1320][emoji1320][emoji1320], @Shea27 - start IUI [emoji1320][emoji1320][emoji1320], @Czekoladowa92 - start ivf[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
08.08: @Dzoannna - wizyta u innego specjalisty od nieplodnosci
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]
01.09: @nuna85 - start ivf!
26.10: @Magierowa - termin porodu[emoji1348]
12.11: @Gu1505 - termin porodu [emoji1348]
14.11: @Misia_91 - termin porodu[emoji1348]

Ktoś jeszcze?
Brawo Ty!

reklama
Byłam dzisiaj na kontroli przed kolejną inseminacją. Trzy pęcherzyki 0.7 0.8 i 1,3 w 7 dniu cyklu bez żadnych hormonów ani stymulacji. Wszystko wygląda w porządku mam mieć inseminacje w przyszłą środę po wtorkowym sprawdzeniu USG. Czy któraś z was brała może Miovelie? Nie mam PCOS ale lekarz zalecił brać dwie saszetki dziennie i nie wiem czy mam to kupować czy nie o_O ogólnie problem jest ze znalezieniem tego w aptece. Ech już mam troche dość tych wizyt i ciągłego USG ale czego się nie robi dla małego bobo ;)

Do góry