reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Część, pamiętacie mnie jeszcze? Już drugi miesiąc nic nie robie. Załamałam się. I nie mogę się podnieść. Nie mam siły, na jazdy do lekarzy, badania, leki itp. Nie wiem co robić. Nie mam siły też na in vitro. Z jednej strony nie mam już nawet siły by mieć to dziecko, a z drugiej... Ojej, ciężko nawet opisać co czuje w tej chwili. Zmęczenie...
Witam, nie poddawaj sie ! Ja wiem ze jest ciezko co miesiac zaczynac wszystko od nowa juz od 2 lat borykam sie z tym problemem ale nie zamierzam sie poddac bo jak sie poddam to dopiero oszaleje :-(W moim przypadku co mniesieczne niepowodzenie konczy sie placzem ,szalem I uzalaniem :-(chodze od lekarza do lekarza wyniki badan jak I moje tak I partnera sa super ,jajowody drozn...w wczesniejszych miesiacach bralam clo dupka I luteine od dwuch miesiecy jestem na aromku teraz 1 insyminacja I choc nie wierze ze sie udalo to malenka nadzieja jest :-( ale jest tylko dzieki temu ze sie nie poddaje :-)
Aha
Jestem po wizycie, chyba cos w datach pomylilam..

Prawy jajnik pęcherzyk 17mm
Endometrium 7 mm
W środę 24.10 mam IUI o 9:30
Dostałam Ovotrelle na pęknięcie.
Powiedzcie mi - kiedy go najlepiej podać?
Wtorek wieczorem - to np. Godzina 18?
Ja musialam sobie zrobic zastrzyk 26h przed insyminacja..Insyminacje mialam wczoraj o 10

reklama
To pewnie też zależy od wielkości pęcherzyka. Zresztą w sumie ja tamtemu lekarzowi aż tak nie ufałam więc nie wiem czy to była dobra rada. Wtedy miałam pamiętam na monitoringu pęcherzyk 21mm, zastrzyk miałam wziąć wieczorem, dokładnie 36h przed planowaną IUI tego samego dnia, a w dniu IUI pęcherzyk był 25mm jeszcze nie pęknięty i Endo przepiękne bo 15mm , a i tak dupa wyszła. Tzn właśnie nie wyszła , a miała wyjść piękna Rożowa pupcia z tego [emoji23]

Wow, to naprawdę piękne endo!
No nic, nigdy nie wiadomo co z tego wszystkiego wyjdzie. Oni sami nie wiedza.
Jedno jest pewne - nie ma co sie zbędnie ekscytować...

No to trzymam kciuki za powodzenie!
emoji1303.png
emoji1303.png
emoji1303.png
emoji1303.png
emoji1303.png

Relaksuj sie teraz i za 2 tyg oby byly 2 kreseczki.
Ja niestety nie widzialam w ogole tej strzykawki z nasieniem. Odczytali mi tylko nazwisko - dla weryfikacji.
Ale klinika na pewno wie co robi
emoji3.png

Duuuzo spokoju Ci zyczę
emoji1320.png
emoji1320.png
emoji1320.png
Dziekuje kochana :-* obawiam sie tylko ze za szybko insyminacja zistala przeprowadzona... gdyz w wczoraj mialam insyminacje o 10 a dopiero teraz poczulam pekniecie pecherzyka I mam duzo sluzu plodnego

Dziekuje kochana :-* obawiam sie tylko ze za szybko insyminacja zistala przeprowadzona... gdyz w wczoraj mialam insyminacje o 10 a dopiero teraz poczulam pekniecie pecherzyka I mam duzo sluzu plodnego

Marzennn, spokojnie,
Nawet pomimo odczucia bolu nie zawsze on oznacza ten moment owulacji.
A jesli wlasnie teraz byla to plemniki czekaja tam przeciez gotowe do wyscigu[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
Relaks i spokoj wskazany❣️

Wow, to naprawdę piękne endo!
No nic, nigdy nie wiadomo co z tego wszystkiego wyjdzie. Oni sami nie wiedza.
Jedno jest pewne - nie ma co sie zbędnie ekscytować...
No właśnie , czasem te piękne Endo i piękne pęcherzyki tylko tworzą niepotrzebna nadzieję , myślę że u mnie tak było, no skoro wszystko takie piękne to jak może się nie udać. A tu jednak.
Co ma być to będzie [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Marzennn, spokojnie,
A jesli wlasnie teraz byla to plemniki czekaja tam przeciez gotowe do wyscigu[emoji1320][emoji1320][emoji1320]

Wiem ,wiem ale z
Marzennn, spokojnie,
Wiem ,wiem ale z tego co wyczytalam na forach dziewczyny pisza ze plemniki po przerobieniu w tym plynie zyja krocej :-( Z tad powinno sie robic IUI tuz przed owulacja lub zaraz po :-(

Witam, jestem tu nowa .Czy moge sie do was dolaczyc?od 2lat staram sie o dziecko.Wczoraj mialam robiona 1insyminacje na nie peknietym pecherzyku.Mam obowy gdyz czytalam ze powinien pecherzyk byc pekniety .W sobote o 8 musialam sobie zrobic zastrzyk a w niedziele o 10 mialam insyminacje . Mam pytanie do pan po insyminacji czy ten roztwor z plemnikami do insyminajci u was tez wygladal jak woda koloru tekko rozowego?
Witamy, rozgość się u nas i poczuj dobrze :)
Pęcherzyk pęknięty - oznacza, że macie kilka godzin na wykonanie iui - i czasami bywa, że jest za późno - niepęknięty daje większe pole manewru czasowego, bo plemniki mogą w nas przeżyć więcej godzin, nawet 2-3 dni... Wpływu na to nie masz... Uwierz że jest dobrze i odpoczywaj - Kciukasy za sukces...

Część, pamiętacie mnie jeszcze? Już drugi miesiąc nic nie robie. Załamałam się. I nie mogę się podnieść. Nie mam siły, na jazdy do lekarzy, badania, leki itp. Nie wiem co robić. Nie mam siły też na in vitro. Z jednej strony nie mam już nawet siły by mieć to dziecko, a z drugiej... Ojej, ciężko nawet opisać co czuje w tej chwili. Zmęczenie...
Kochana czasem trzeba odpocząć od podoporządkowywania całego życia medycynie rozrodu - zdystansować się, pytanie brzmi, czy już masz tyle siłki, żeby wrócić, czy jeszcze trochę? Nie odciągaj za bardzo, bo walka daje siłę i szanse na sukces :) Do boju!

A Wiec jestem z Katowic mam 2dzieci z poprzedniego zwiazku I problemow od 2 lat staram sie z obecnym partnerem o dziecko po badaniach wyszlo ze jest wszystko ok jak I z nim tak I zemna ale ciazy niema :-(Mam32 lata moje dzieci maja lat 14 I 10...lecze sie u doktora Artura Ch.... a insyminacje mialam w Polis Clinic w katowicach . Przez problem z zajsciem w upragniona ciaze popadam w depresje :-(
Zmienne nastroje są w każdej sytuacji trudnej normalne, ważne, żeby nie dać się im ponieść - kochana masz dwa skarbusie! Które pewnie dają w kość- dojrzewanie się zaczyna :) pryszcze i okrutna bezwzględna prostolinijność... Piękny okres przed Wami! Uśmiechnij się :)

reklama
Aha
Jestem po wizycie, chyba cos w datach pomylilam..

Prawy jajnik pęcherzyk 17mm
Endometrium 7 mm
W środę 24.10 mam IUI o 9:30
Dostałam Ovotrelle na pęknięcie.
Powiedzcie mi - kiedy go najlepiej podać?
Wtorek wieczorem - to np. Godzina 18?
A lekarz nie podał godziny? ja jak pamiętam to miało być jakąś ilość godzin przed chyba 36? ktoś potwierdzi?

Do góry