reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny jestem załamana. Dostaliśmy wyniki z badania nasienia mojego męża i jest 2% morfologii :( niestety odpuszczamy inseminację i starania na bite pół roku. Mam jeszcze wizytę u lekarza z kliniki 27 i ciekawa jestem co on powie ale tak czy siak Mój musi iść na operację i dopiero po niej zaczniemy się kurować, powoli wracając do starań. Ech... co za los :(
Jaką operacje? Kochana spokojnie... Poza morfologia coś nie tak... Trzymaj się Sloneczko ciepło....

reklama
Jaką operacje? Kochana spokojnie... Poza morfologia coś nie tak... Trzymaj się Sloneczko ciepło....

Mój mąż ma żylaki powrózka nasiennego. W zeszłym roku miał zabieg który niestety nie bardzo się powiódł i teraz czeka go kolejna operacja. T złe wyniki nasienia to wina właśnie żylaków. Poza morfologia to wszystko ok bo ilość nawet wzrosła ale co z tego jak wszystkie się nagrzewają i nie przetrwają :(

Dziewczyny jestem załamana. Dostaliśmy wyniki z badania nasienia mojego męża i jest 2% morfologii :( niestety odpuszczamy inseminację i starania na bite pół roku. Mam jeszcze wizytę u lekarza z kliniki 27 i ciekawa jestem co on powie ale tak czy siak Mój musi iść na operację i dopiero po niej zaczniemy się kurować, powoli wracając do starań. Ech... co za los :(
Mój małż też ma 2 % ale dużo zależy od ilości :) Mój miał ostatnio 80 mln, więc te 2 % z 80 mln to daje na prawdę imponującą liczbę

Mój mąż ma żylaki powrózka nasiennego. W zeszłym roku miał zabieg który niestety nie bardzo się powiódł i teraz czeka go kolejna operacja. T złe wyniki nasienia to wina właśnie żylaków. Poza morfologia to wszystko ok bo ilość nawet wzrosła ale co z tego jak wszystkie się nagrzewają i nie przetrwają :(
Na spokojnie kochana to raczej nie jest niebezpieczna operacja - mam nadzieję, że przejdzie ją szybko i będziecie mogli się starać o dzidzi... zdrówka dla męża - wytrwałości i cierpliwości Tobie...

Witam, jestem tu nowa .Czy moge sie do was dolaczyc?od 2lat staram sie o dziecko.Wczoraj mialam robiona 1insyminacje na nie peknietym pecherzyku.Mam obowy gdyz czytalam ze powinien pecherzyk byc pekniety .W sobote o 8 musialam sobie zrobic zastrzyk a w niedziele o 10 mialam insyminacje . Mam pytanie do pan po insyminacji czy ten roztwor z plemnikami do insyminajci u was tez wygladal jak woda koloru tekko rozowego?

Witam, jestem tu nowa .Czy moge sie do was dolaczyc?od 2lat staram sie o dziecko.Wczoraj mialam robiona 1insyminacje na nie peknietym pecherzyku.Mam obowy gdyz czytalam ze powinien pecherzyk byc pekniety .W sobote o 8 musialam sobie zrobic zastrzyk a w niedziele o 10 mialam insyminacje . Mam pytanie do pan po insyminacji czy ten roztwor z plemnikami do insyminajci u was tez wygladal jak woda koloru tekko rozowego?
Hej, jasne że możesz dołączyć, witamy [emoji4] opowiedz trochę o sobie, skąd jesteś, gdzie się leczycie, ile masz lat i jaki u Was problem ?
Spokojnie, większość IUI robią na niepeknietym pęcherzyku. Ciężko jest trafic w ten idealny moment , a sama owulacja to niby 24h, a tak na prawdę to najlepszy moment jest tylko przez kilka godzin, także bezpiecznej na niepeknietym , plemniki zaczekają [emoji4] grunt żeby trafić na ten moment jak najbliżej pęknięcia. A co do koloru to ja nie pamiętam, ale wydaje mi się że nie był różowy , zresztą ja widziałam tylko na tej słomce-strzykawce już.

Część, pamiętacie mnie jeszcze? Już drugi miesiąc nic nie robie. Załamałam się. I nie mogę się podnieść. Nie mam siły, na jazdy do lekarzy, badania, leki itp. Nie wiem co robić. Nie mam siły też na in vitro. Z jednej strony nie mam już nawet siły by mieć to dziecko, a z drugiej... Ojej, ciężko nawet opisać co czuje w tej chwili. Zmęczenie...

A Wiec jestem z Katowic mam 2dzieci z poprzedniego zwiazku I problemow od 2 lat staram sie z obecnym partnerem o dziecko po badaniach wyszlo ze jest wszystko ok jak I z nim tak I zemna ale ciazy niema :-(Mam32 lata moje dzieci maja lat 14 I 10...lecze sie u doktora Artura Ch.... a insyminacje mialam w Polis Clinic w katowicach . Przez problem z zajsciem w upragniona ciaze popadam w depresje :-(

reklama
Aha
Jestem po wizycie, chyba cos w datach pomylilam..

Prawy jajnik pęcherzyk 17mm
Endometrium 7 mm
W środę 24.10 mam IUI o 9:30
Dostałam Ovotrelle na pęknięcie.
Powiedzcie mi - kiedy go najlepiej podać?
Wtorek wieczorem - to np. Godzina 18?

Do góry