reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Mam newsy po monitoringu: są jajeczka 12 mm i 14 mm. W sobote IUI, mam przyjść z pregnylem - nie podawać go wcześniej. Niestety endometrium tylko 5 :(
25.08 IUI. Pytanie czy przy takim endo na 2 dni przed są w ogóle szanse?
Podreperuj je, w dwa dni można spokojnie kilka mm uzyskać. Nie dał Ci tego leku na endo? Estrofem tak? Poprawcie mnie bo ja go nie miałam.
W każdym razie:
Kieliszek lub dwa czerwonego najlepiej wytrawnego winka wieczorem
Orzechy najlepiej brazijskie ale wszyskie są ok
Migdały
Ryby
Pestki dyni i słonecznika
Suszone morele
Awokado (@zuzik85 jakiś koktajl z niego polecała)
Buraki

Wcinaj przez dwa dni te produkty i na pewno skoczy troche [emoji4][emoji4][emoji4]

reklama
23.08: @agatgagat - wizyta u gin, @Dzoannna - monitoring cyklu
24.08: @zuzik85 - wizyta u gin, @moon333 - testowanie! [emoji110][emoji110][emoji110], @redferrari wizyta u gin
25.08: @Mmmartolcia31 - IUI!!! [emoji110][emoji110][emoji110], @Dzoannna - IUI!!! [emoji110][emoji110][emoji110]
27.08: @reqiem - wizyta u gin, @zuzik85 wizyta u gin
30.08: @nuna85 - monitoring cyklu, @Artemida90 - monitoring cyklu.
31.08: @Evelevel - wizyta u gin
Sierpień - @agawid - starania naturalne
06.09: @Evelevel - Termin Porodu! [emoji64], @anolianna - wizyta u gin
25.09: @redferrari - połówkowe
24.10: @zuzik85 - Termin Porodu! [emoji64][emoji64]
26.10: @HiperNova - Termin Porodu! [emoji64]
07.11: @Marzena87 - Termin Porodu![emoji64]
16.12: @anolianna - Termin Porodu! [emoji64]
15.01: @agatgagat - Termin Porodu! [emoji64]
21.01: @reqiem - Termin Porodu! [emoji64]
04.02: @redferrari - Termin Porodu! [emoji64]

Ktoś jeszcze do kalendarza?

Miłego dnia dziewczynki [emoji173][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]

A wiec dziewczyny jednak znam swoj organizm bardzo dobrze :no2: z iui nici okres sie juz zaczyna :realmad::hmm: co dalej nie wiem moja Pani doktor na urlopie do 4 września wiec sie nie wstrzelimy :( takze koncowka urlopu bardzo placzliwa...
Przykro mi [emoji853][emoji853][emoji853] odpocznij cykl i od kolejnego ruszaj do walki!

A wiec dziewczyny jednak znam swoj organizm bardzo dobrze :no2: z iui nici okres sie juz zaczyna :realmad::hmm: co dalej nie wiem moja Pani doktor na urlopie do 4 września wiec sie nie wstrzelimy :( takze koncowka urlopu bardzo placzliwa...
Trzymaj się! Wiem, że to mało pocieszające ale większość z nas przez to przechodziła.. Nieliczne szczęściary zaskakiwały przy pierwszym podejściu..;) Myśl o tym, że właśnie zaczyna się nowy cykl, a nowy cykl to nowa szansa na powodzenie [emoji256] Nie łam się więc, po każdej burzy kiedyś wychodzi słońce...[emoji295] [emoji4]

Podreperuj je, w dwa dni można spokojnie kilka mm uzyskać. Nie dał Ci tego leku na endo? Estrofem tak? Poprawcie mnie bo ja go nie miałam.
W każdym razie:
Kieliszek lub dwa czerwonego najlepiej wytrawnego winka wieczorem
Orzechy najlepiej brazijskie ale wszyskie są ok
Migdały
Ryby
Pestki dyni i słonecznika
Suszone morele
Awokado (@zuzik85 jakiś koktajl z niego polecała)
Buraki

Wcinaj przez dwa dni te produkty i na pewno skoczy troche [emoji4][emoji4][emoji4]

Leku nie dostałam, ale zakupiłam paczkę orzechów włoskich. Z dyni i słonecznika jem codziennie.
Dzięki bardzo za pomoc!![emoji3]

No to zaczynam kolejne podejście. Dzisiaj 5 dzień cyklu, wczoraj byłam u gine, wykluczył torbiele. Endo w porządku, jajeczka również. Od dzisiaj do poniedziałku przepisał mi dawkę closti- 1 tabletka dziennie (boję się, ze to mało). Wizyta monitorująca 03.09. Dawca już wybrany. Teraz skupiam się na diecie, uff

Trzymaj się! Wiem, że to mało pocieszające ale większość z nas przez to przechodziła.. Nieliczne szczęściary zaskakiwały przy pierwszym podejściu..;) Myśl o tym, że właśnie zaczyna się nowy cykl, a nowy cykl to nowa szansa na powodzenie [emoji256] Nie łam się więc, po każdej burzy kiedyś wychodzi słońce...[emoji295] [emoji4]

Kochana to nie pierwsze podejscie tylko 3 kolejne moze sie znowu o miesiac przesunac bo moja gin na urlopie.. a tu czas nagli miałam zmieniac prace a mam 3 miesiace wypowiedzenia i to tez sie przez to wszystko sie przesuwa... juz mam dosyc.. trzeba pomyslec czy rzucic starania w choler... i zmienic prace ale jak patrze na corke ktora wchodzi w każdy wozek i szuka dzieciakow do zabawy to serce peka... za,trudne to wszystko...

reklama
Kochana to nie pierwsze podejscie tylko 3 kolejne moze sie znowu o miesiac przesunac bo moja gin na urlopie.. a tu czas nagli miałam zmieniac prace a mam 3 miesiace wypowiedzenia i to tez sie przez to wszystko sie przesuwa... juz mam dosyc.. trzeba pomyslec czy rzucic starania w choler... i zmienic prace ale jak patrze na corke ktora wchodzi w każdy wozek i szuka dzieciakow do zabawy to serce peka... za,trudne to wszystko...
Przepraszam, nie pamiętałam, że to trzecie podejście było... Może zmiana pracy i środowiska to dobry pomysł [emoji6] oddalą Twoje myśli od niepowodzeń, skupisz się na nowościach. Ja też tak zrobiłam i w międzyczasie ciągłe próby. W końcu się udało i Tobie też się uda! [emoji8]

Do góry