reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
To sporo przeszłaś ale najważniejsze że teraz jest ok. A czy podczas tych czterech Inseminacji lekarz zmieniał sposób postępowania czy za każdym razem metoda była taka sama?
Dwie pierwsze IUI miałam na naturalnych cyklach, a zaskoczyłam po 3 IUI, gdzie byłam już stymulowana - clo 0,5 tabletki (3-7 dzień cyklu). 4 IUI identyczne postępowanie. W tych stymulowanych cyklach pomimo, że dawka clo minimalna, bo to tylko pół tabletki, to za każdym razem rosły 2 dominujące pęcherzyki. No i przed 4 IUI (trochę za plecami lekarza :p), zastosowałam dodatkowo kurację opisywaną gdzieś wcześniej tu na forum w okolicach (luty/marzec bodajże) przez @zuzik85 [emoji4] [emoji4] [emoji4]

reklama
Czuje już od tygodnia wyraźnie [emoji16] na poczatku tylko na leżąco, a teraz dzidzia obsługuje ze mną klientów w pracy [emoji23] nawet emek jak da rękę to jest w stanie wyczuć. Ale nieregularnie, jednego dnia mocniej, innego prawie wcale.
Kurde to ja niby tydzień do przodu jestem i u mnie tak słabo z tym wyczuwaniem? [emoji848] a na każdym badaniu usg zawsze wiercił się maluch, że lekarka ostatnio śmiała się, że dyskoteka normalnie [emoji23]
Aż zaczęłam się trochę martwić..dobrze, że jutro kontrola [emoji51]

Kurde to ja niby tydzień do przodu jestem i u mnie tak słabo z tym wyczuwaniem? [emoji848] a na każdym badaniu usg zawsze wiercił się maluch, że lekarka ostatnio śmiała się, że dyskoteka normalnie [emoji23]
Aż zaczęłam się trochę martwić..dobrze, że jutro kontrola [emoji51]
No cos Ty, nie martw sie, każdy odczuwa inaczej, dzidzia inaczej sie ułożona, łożysko, inna tkanka tłuszczowa na brzuchu. Na pewno wszystko jest dobrze, ale te nerwy nigdy nie ustapia, ja niby czuje, a i tak odliczam do wizyty [emoji16]

22.08: @Mmmartolcia31- monitoring cyklu,

23.08: @agatgagat - wizyta u gin,
24.08: @zuzik85 - wizyta u gin
25.08: @moon333 - testowanie! [emoji110][emoji110][emoji110], @redferrari wizyta u gin
27.08: @reqiem - wizyta u gin, @zuzik85 wizyta u gin
30.08: @nuna85 - monitoring cyklu
31.08: @Evelevel - wizyta u gin
Sierpień - @agawid - starania naturalne
06.09: @Evelevel - Termin Porodu! [emoji64]
25.09: @redferrari - połówkowe
24.10: @zuzik85 - Termin Porodu! [emoji64][emoji64]
26.10: @HiperNova - Termin Porodu! [emoji64]
07.11: @Marzena87 - Termin Porodu![emoji64]
16.12: @anolianna - Termin Porodu! [emoji64]
15.01: @agatgagat - Termin Porodu! [emoji64]
21.01: @reqiem - Termin Porodu! [emoji64]
04.02: @redferrari - Termin Porodu! [emoji64]

Ktoś jeszcze do kalendarza?

Miłego dnia dziewczynki [emoji173][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]

Ja testuje jednak 24.08 :)

22.08: @Mmmartolcia31- monitoring cyklu,

23.08: @agatgagat - wizyta u gin,
24.08: @zuzik85 - wizyta u gin, @moon333 - testowanie! [emoji110][emoji110][emoji110], @redferrari wizyta u gin
27.08: @reqiem - wizyta u gin, @zuzik85 wizyta u gin
30.08: @nuna85 - monitoring cyklu, @Artemida90 - monitoring cyklu.
31.08: @Evelevel - wizyta u gin
Sierpień - @agawid - starania naturalne
06.09: @Evelevel - Termin Porodu! [emoji64]
25.09: @redferrari - połówkowe
24.10: @zuzik85 - Termin Porodu! [emoji64][emoji64]
26.10: @HiperNova - Termin Porodu! [emoji64]
07.11: @Marzena87 - Termin Porodu![emoji64]
16.12: @anolianna - Termin Porodu! [emoji64]
15.01: @agatgagat - Termin Porodu! [emoji64]
21.01: @reqiem - Termin Porodu! [emoji64]
04.02: @redferrari - Termin Porodu! [emoji64]

Ktoś jeszcze do kalendarza?

Miłego dnia dziewczynki [emoji173][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171]

Ja☺ 6 września kontrola u gina☺

Ostatnia edycja:
No cos Ty, nie martw sie, każdy odczuwa inaczej, dzidzia inaczej sie ułożona, łożysko, inna tkanka tłuszczowa na brzuchu. Na pewno wszystko jest dobrze, ale te nerwy nigdy nie ustapia, ja niby czuje, a i tak odliczam do wizyty [emoji16]

Dokladnie ja zaczęłam chyba koło 20 tc czuć delikatne ruchy☺ a teraz mam już 25 tc i jak leze to czasem już mi brzuch faluje nawet mąż się śmiał jak widział ☺ a czasami takie kopniaki daje za aż dziwnie się czuję ale cieszę się ze się wierci bo wiem ze wszystko dobrze☺ najgorszy jest uciskany na pęcherz bo w nocy to nieraz nawet dwa razy musze wstawać. A ostatnie usg lekarz mówił ze ma właśnie nóżki nad moim pęcherzem wiść czasem co 15 minut toaleta ale czego dla maleństwa się nie zrobi

Dwie pierwsze IUI miałam na naturalnych cyklach, a zaskoczyłam po 3 IUI, gdzie byłam już stymulowana - clo 0,5 tabletki (3-7 dzień cyklu). 4 IUI identyczne postępowanie. W tych stymulowanych cyklach pomimo, że dawka clo minimalna, bo to tylko pół tabletki, to za każdym razem rosły 2 dominujące pęcherzyki. No i przed 4 IUI (trochę za plecami lekarza :p), zastosowałam dodatkowo kurację opisywaną gdzieś wcześniej tu na forum w okolicach (luty/marzec bodajże) przez @zuzik85 [emoji4] [emoji4] [emoji4]

Dzięki za info,
Hmm, ja mam od razu na stymulowanym cyklu, w pełni ufam lekarzowi więc będę cierpliwie czekać na usg. Ale dobrze wiedzieć, że każda opcja jest możliwa... poszukam na forum tej kuracji:)

emek chciałby dziewczynkę ja w sumie chyba bez różnicy, wiadomo dziewczynka i te słodkie sukieneczki warkoczyki są super, ale chłopczyk by był tez wspaniały. Ja od nastolatki wiedziałam, że będę miała problemy z zajściem w ciążę, więc dla mnie to już jest cud że jest maleństwo - byle zdrowe a płeć nie ma znaczenia... już kocham nad życie :)

No pewnie że tak - też uważam że płeć jest obojętna... ważne że zdrowy mały człowieczek rośnie:) trzymam kciuki mocno!

reklama
Do góry