reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej, chcialam sie was poradzic na temat progesteronu. Moj lekarz kazal mi zaczac brac w ten sam dzien co iui w poprzednich cyklach; ale gdzies przeczytalam (chyba nawet w tym watku) ze powinno sie brac kilka dni pozniej i bylam ciekawa w ktorym dniu po iui zaczelyscie brac progesteron (jezeli bralyscie) i ile? Mi podwyzszyli z 200mg do 400mg w tym cyklu.. wczoraj mialam iui i teraz zastanawiam sie kiedy zaczac brac. Dzieki :)

reklama
Hej, chcialam sie was poradzic na temat progesteronu. Moj lekarz kazal mi zaczac brac w ten sam dzien co iui w poprzednich cyklach; ale gdzies przeczytalam (chyba nawet w tym watku) ze powinno sie brac kilka dni pozniej i bylam ciekawa w ktorym dniu po iui zaczelyscie brac progesteron (jezeli bralyscie) i ile? Mi podwyzszyli z 200mg do 400mg w tym cyklu.. wczoraj mialam iui i teraz zastanawiam sie kiedy zaczac brac. Dzieki :)
Hej ja tez wczoraj iui mialam, juz drugie podejscie. I teraz jak i poprzednio progesteron 200 kazal brac na nastepny dzien

Ja zawsze brałam tego samego dnia co miałam iui.

Ja Progesteron brałam od następnego dnia.
Podobno zbyt wcześnie wzięty blokuje owulację. Ale np taka dawka jak w Duphastonie to chyba nie zablokuje. Nie wiem jak z luteiną.

@nuna85 na "kto po in vitro" mądre głowy. Najczęściej novum Wawa i Gyncentrum Katowice.
Napisz do @dżoasia to jest mózg tematu :) mnie tez udzielała dobrych rad.

Uściski dla wszystkich!!

Jak wawa to tyyyylko novum. Z bociana i artemidy dziewczyny uciekaja.
@zuzik85 ja na tym watku nie w temacie - jak Ci idzie? Ktory ty masz juz tc? :)
Hej, miała któraś z was styczność z jakim aktualnym rankingiem klinik in vitro w Polsce? Np. Warszawa, Białystok. Wahamy się. Czy ewentualnie Bocian Białystok, Artemida B.czy może Novum lub Bocian Wawa.

Co do progesteronu dziewczyny to w tym samym dniu co iui mozna brac ale tylko jesli robi sie iui na peknietych pecherzykach. Inaczej mozna przelamac cykl i z pecherzyka robi sie torbiel.

Dzieki za pomoc dziewczyny! W takim razie zaczne brac dzis wieczorem

@kasiula01 czyli jestesmy dokladnie w tym samym dniu po iui. Robisz cos jeszcze zeby polepszyc szanse? Ja poza witaminami, progesteronem to jem tez ananasa.. podobno moze pomoc w implantacji..

@dżoasia ah to wyjasnia dlaczego mialam torbiele po pierwszych 2 iui.. jakies pecherzyki pekaly bo badanie krwi potwierdzalo owulacje ale czesc widocznie nie pekala bo bralam progesteron w ten sam dzien co iui i po nieudanym iui musialam robic miesiac przerwy przez torbiele i nie rozumialam czemu one powstawaly... teraz to ma sens!

To nasze trzecie i ostatnie iui wiec jestem gotowa sprobowac wszystkiego wiec jesli macie jeszcze jakies rady to slucham!

Ostatnia edycja:
Dzieki za pomoc dziewczyny! W takim razie zaczne brac dzis wieczorem

@kasiula01 czyli jestesmy dokladnie w tym samym dniu po iui. Robisz cos jeszcze zeby polepszyc szanse? Ja poza witaminami, progesteronem to jem tez ananasa.. podobno moze pomoc w implantacji..

@dżoasia ah to wyjasnia dlaczego mialam torbiele po pierwszych 2 iui.. jakies pecherzyki pekaly bo badanie krwi potwierdzalo owulacje ale czesc widocznie nie pekala bo bralam progesteron w ten sam dzien co iui i po nieudanym iui musialam robic miesiac przerwy przez torbiele i nie rozumialam czemu one powstawaly... teraz to ma sens!

To nasze trzecie i ostatnie iui wiec jestem gotowa sprobowac wszystkiego wiec jesli macie jeszcze jakies rady to slucham!

Od początku cyklu z mężem braliśmy wit D, B koenzym q10, acard, kwas foliowy. Maz jakies tez bral. Stymulowana bylam gonalem, ovitrell na pekniecie. Iui mialam na peknietyn juz oecherzyku i macica byla zamknieta i troche mnie dr wymeczyl. I tak sie troche obawiam ze lipa z tego ☹️

reklama
Do góry