reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej[emoji5] my z mężem staraliśmy się ponad dwa lata. Tez biorę leki na tarczycę miałam jeszcze jakieś wahania w hormonami min z prolaktyna tez ale już nie pamiętam dokładnie. Meza badanie nasienia było w normie ale fajerwerek nie było. Ginekolog najpierw dawał mi leki na wyrównanie hormonów chodziłam tez do endokrynolog i jak już wszystko było w normach nie udawało się wysłał nas do androloga. Byliśmy załamani baliśmy się jego interpretacji naszej sytuacji ale na początku badał tylko męża bo ja byłam pod kontrolą giną. Mąż też brał leki na poprawę nasienia. Potem jakoś tak mieliśmy dosyć wszystkiego ze na dobre pół roku odpuścilismy. Gdy stwierdzilismy ze robimy ostatnie podejście wszystko się tak szybko potoczyło. Pojechaliśmy do androloga ponownie ale żeby wszystko od początku zaczął badać i męża i mnie. Bylo to na początku marca. Akurat trafiliśmy tak ze byłam tuż po okresie wiec lekarz odrazu zabrał się za monitoring i badania co prawda wszystko prywatnie ale nie żałuję ani grosza i dostałam zastrzyki na te moje leniwe jajeczka potem na pęknięcie i raz dwa inseminacja tuż przed swietami. Nie owijal w bawelne mowil otwarcie ze jak sie nie uda to pozostaje nam invitro. Nawet nie ludzilam się ze się uda za pierwszym podejściem a tu taka niespodzianka i jestem juz w 22 tc wiec z własnego doświadczenia polecam bo nam się tyle czasu naturalnie nie udawało a po inseminacji juz niedługo nasze malenstwo będzie z nami[emoji5] jeszcze od początku roku byliśmy oboje na diecie od dietetyka i musze przyznać ze nasienie męża mocno się też poprawiło.
Wiec życzę siły i powodzenia
Cudownie,gratuluję [emoji7]takie wiadomości tylko potwierdzają ,ze warto spróbować. Co to była za dieta ? Może też byśmy się wybrali hm [emoji846]

reklama
Monitoringu w sumie nie miałam,tyle tylko co przy okazji gin sprawdzał podczas wizyty czy wogole byla owulacja. Miał sprawdzać po wakacjach, ale stwierdził że lepiej od razu zacząć z inseminacja. Tylko zastanawiałam się czy lepiej jeszcze próbować samemu czy jednak zdecydować się na to . Mąż bierze androvit wlasnie ,ja tez jakies witaminki I kwas foliowy. Chodzę gin. Dr. Wojciechowskiego W łodzi [emoji846]
Kurcze to może warto spróbować stymulacje , potem minitoring plus zastrzyk na "pekniecie" pecherzyka i naturalne staraniam. To taka standardowa procedura, z dwa cykle tak, a jak nie to wtedy IUI. A masz refundowane IUI czy normalnie płacisz?

Kurcze to może warto spróbować stymulacje , potem minitoring plus zastrzyk na "pekniecie" pecherzyka i naturalne staraniam. To taka standardowa procedura, z dwa cykle tak, a jak nie to wtedy IUI. A masz refundowane IUI czy normalnie płacisz?
Będę musiała zapłacić bo chodzę prywatnie do lekarza. Nawet nie wiem dokładnie jaki to koszt bo kazal lekarz o tym nie myśleć i przez wakacje zająć się staraniami .

Cudownie,gratuluję [emoji7]takie wiadomości tylko potwierdzają ,ze warto spróbować. Co to była za dieta ? Może też byśmy się wybrali hm [emoji846]

Dzięki ☺ a dieta ułożona typowo pod nas ja w sumie na diecie 14 kg schudłam ale rok wcześniej a potem mąż też kolo 15 schudl ja z nim tylko wróciłam i 4 zgubiłam ☺

Hej, miała któraś z was styczność z jakim aktualnym rankingiem klinik in vitro w Polsce? Np. Warszawa, Białystok. Wahamy się. Czy ewentualnie Bocian Białystok, Artemida B.czy może Novum lub Bocian Wawa.

Hej, miała któraś z was styczność z jakim aktualnym rankingiem klinik in vitro w Polsce? Np. Warszawa, Białystok. Wahamy się. Czy ewentualnie Bocian Białystok, Artemida B.czy może Novum lub Bocian Wawa.
Zapytaj na watku "kto po in vitro" one tam na pewno pomoga, ale jak podczytuje ten watek to pozytywne opinie z tych czytam tylko o Novum i o Gyncenteum ale w Katowicach. Duzo ludzi tam dojezdza. O Bocianie srednio, a o Artemidzie negatywnie. Ale zapytaj, tam jest mnostwo mądrych głów. Moze @redferrari Ci pomoze [emoji4]

reklama
Myślę tak samo jak Requiem. Dużo dziewczyn mówi, żeby patrzeć na laboratorium. Zapytaj tam, na pewno dziewczyny dobrze Ci doradza. Wiem,że dużo osób leczy się w Novum jeśli chodzi o Wawe [emoji846]

Do góry