reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja to w ogole nie czuje tego upału, jestem jakas dziwaczna [emoji23] wczoraj wieczorem byliśmy na spacerku to z małża kapało, pies ledwo dyszał, a ja zastanawiałam się nad przyodzianiem się w jakiś sweterek [emoji23] w domu na szczescie mam przyjemnie chłodno (chociaż M. twierdzi, że duchota) w pracy klima. Takze ja znosze wyjątkowo dobrze. Trzymajcie dziewczyny dzisiaj za mnie kciuki bo o 12 mam wizyte i umieram ze strachu!
[emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] czekamy na wieści ;*

reklama
O wywołano mnie [emoji5]

U mnie po wtorkowej wizycie na razie cisza prcherzyki malutkie (w tym cyklu mniejsze dawki dajemy) następna wizyta monitoringu w piątek. Pewnie znowu jajniki czekają na moja doktor która jest na urlopie eh.
Dziś 10dc mniej więcej

o to jeden łobuziaczek... mój skarbuś też niechętnie współpracuje przy usg - w nosie ma nas i bawi się w najlepsze - już nie mogę się doczekać soboty jak go zobaczę :D

Czesc kobitki! Moge do was dolaczyc? Sledze ten watek od jakiegos czasu i gratulacje dla wszystkim dziewczynom ktorym sie udalo zaciazyc.. i powodzenia dla tych ktore ciagle sie staraja!
Ja wlasnie dzis rano mialam 3 iui i jakos tym razem mielismy najnizsze wyniki (tylko jedno jajo i to az 25mm! Nigdy nie mialam az takiego duzego) I 5.2 mil spermiakow. W poprzednich 2 wyniki bylo DUZO lepsze w kazdym razie zaczynamy kolejne najdluzsze 2 tygodnie ;)

Czesc kobitki! Moge do was dolaczyc? Sledze ten watek od jakiegos czasu i gratulacje dla wszystkim dziewczynom ktorym sie udalo zaciazyc.. i powodzenia dla tych ktore ciagle sie staraja!
Ja wlasnie dzis rano mialam 3 iui i jakos tym razem mielismy najnizsze wyniki (tylko jedno jajo i to az 25mm! Nigdy nie mialam az takiego duzego) I 5.2 mil spermiakow. W poprzednich 2 wyniki bylo DUZO lepsze w kazdym razie zaczynamy kolejne najdluzsze 2 tygodnie ;)
Rozgość się kochana witamy Cię i będziemy z Tobą czekać na wynik :) kcikasy za maluszka!

reklama
Hej, jest tu sporo dziewczyn po i w trakcie ciąż z IUI. Nawet mamy naszą rodzynkę z ciążą bliźniczą [emoji4] Generalnie nie znechecaj sie po pierwszej nieudanej. Jezeli hormony, drozność i nasienie w normie to najwazniejsze do IUI jest. A miałaś juz monitoringi cykli? Jak Twoje jajeczka? Rosna, pekaja? Ja jeszcze badałam genetyke i immunologie, ale ja walczyłam 5lat, wiec juz lekka desperacja [emoji16] nawet jak wyniko macie w normie to polecam suplementacje witaminkami. Nie jakies konskie dawki, ale dla podrasowania. Dla męża jakis androvit albo korzeń maca, albo to i to jak bedzie chetny, a Ty sama mozesz jesc koenzym q10 na podrasowanie jajeczek i witaminki B6, czysta C i D [emoji4] a gdzie sie leczysz?
Monitoringu w sumie nie miałam,tyle tylko co przy okazji gin sprawdzał podczas wizyty czy wogole byla owulacja. Miał sprawdzać po wakacjach, ale stwierdził że lepiej od razu zacząć z inseminacja. Tylko zastanawiałam się czy lepiej jeszcze próbować samemu czy jednak zdecydować się na to . Mąż bierze androvit wlasnie ,ja tez jakies witaminki I kwas foliowy. Chodzę gin. Dr. Wojciechowskiego W łodzi [emoji846]

Do góry