Ja miałam transfer 22 grudnia a tygodnie ciąży mam od ostatniego okresu [emoji6]Podobno 16 grudnia. Ale najważniejsze żeby zdrowe bylo malenstwo[emoji5]
Poza tym już sama nie wiem mówiłam lekarzowi kiedy była iui a on mi tydzień ciąży uparcie liczy od ostatniej @.
Jak wy byście obstawiały w którym tygodniu jestem? Okres miałam 9 marca. Natomiast iui 28 marca. Mam dylemat jak ktoś pyta który to tydzien[emoji5]
reklama
LolaLolina
Fanka BB :)
Hmm usg nie miałam. Kurcze, zmartwiłaś mnie wielkością pęcherzyków, a zasadniczo tym, że lekarz pomimo, że były niewielkie, wykonał zabieg. Pewnie wynika to z tego, że chciałam iść ścieżką bez wspomagania.Lekarz ma świetne opinie, dlatego to właśnie jego wybrałam, wiadomo. Sama już nie wiem.No to troszkę małe były, dziewczyny mogą tu napisać, że większość pęcherzyków pęka przy 24-25 mm ja miałam iui zawsze na pęcherzykach powyżej 22 mm. Naciskaj lekarza, żeby przetrzymal pechole tak chociaż do 21-22 mm. A pytałam jeszcze o pękanie. Poproś o USG na drugi dzień żeby sprawdzić czy pękły [emoji6]
W każdym razie bardzo Ci dziękuję
Spoko nie ma co się martwić [emoji6] ja też na początku nie wiedziałam nic na ten temat, tutaj mi dziewczyny uświadomily dużo i plis zaczęłam sama szukac i czytać.Hmm usg nie miałam. Kurcze, zmartwiłaś mnie wielkością pęcherzyków, a zasadniczo tym, że lekarz pomimo, że były niewielkie, wykonał zabieg. Pewnie wynika to z tego, że chciałam iść ścieżką bez wspomagania.Lekarz ma świetne opinie, dlatego to właśnie jego wybrałam, wiadomo. Sama już nie wiem.
W każdym razie bardzo Ci dziękuję
A to nie tylko mi tak liczy☺Ja miałam transfer 22 grudnia a tygodnie ciąży mam od ostatniego okresu [emoji6]
reqiem
Tak zawsze liczą od daty ostatniej miesiaczki. Wpisz sobie w jakis kalkulator porodu na necie. Słyszałam też jak ktos ma dlugie cykle i zna dokładna date owulacji to wtedy od owulacji odejmuje sie 14 dni i to jest Twoj "pierwszy dzien ciazy "A to nie tylko mi tak liczy[emoji5]
agatgagat
Reqiem, właśnie uświadomiłam sobie, że miałam usg też dokładnie w 5tyg i 5 dniu i mój Kropek miał identyczny wymiar jak Twój 2,2 mm Zobacz!Dzien dobry [emoji4] jestem mega malusi, ale juz jestem. 5t5d. Tak jak wg om. Na tą chwilę jest wszystko w porządku. Dostałam 5mg kwasu bo Pani Doktor uważa, ze jeżeli coś nie szkodzi w nadmiarze, a może pomóc to lepiej łykać. Zobacz załącznik 860080
Załączniki
Ostatnia edycja:
reqiem
Jej to super, ze to mowisz bo jakos z tyłu głowy myslalam, ze jest troche za mały bo Doktor cos miwila, zanim zobaczyła kropka, ze pecherzyk ciazowy troszke mały bo 8.6mm i utkwiło mi to we łbie [emoji14][emoji14]
Reqiem, właśnie uświadomiłam sobie, że miałam usg też dokładnie w 5tyg i 5 dniu i mój Kropek miał identyczny wymiar jak Twój 2,2 mm Zobacz!
agatgagat
U mnie co prawda na tamtym etapie pęcherzyk ciążowy 10 mm, ale spokojnie fasolka go rozepcha do większych rozmiarówJej to super, ze to mowisz bo jakos z tyłu głowy myslalam, ze jest troche za mały bo Doktor cos miwila, zanim zobaczyła kropka, ze pecherzyk ciazowy troszke mały bo 8.6mm i utkwiło mi to we łbie [emoji14][emoji14]
LolaLolina
wszystko się zgadza, tylko wiesz, jak już idę do lekarza to On mi sporo podpowie i doradzi a mój należy do tych raczej milczących. Dzisiaj zaczynam pierwszy dzień cyklu, za dwa dni pierwsza dawka clo. Zobaczymy. a jest gdzieś tutaj na forum jakieś kompendium wiedzy odnośnie iui? rady porady?Spoko nie ma co się martwić [emoji6] ja też na początku nie wiedziałam nic na ten temat, tutaj mi dziewczyny uświadomily dużo i plis zaczęłam sama szukac i czytać.
reklama
Całe forum jest wielka encyklopedia wiedzy [emoji6] nie wiesz czegoś, pytaj śmiało, wszystkie tu jesteśmy w stanie odpowiedzieć jak znamy temat [emoji4]wszystko się zgadza, tylko wiesz, jak już idę do lekarza to On mi sporo podpowie i doradzi a mój należy do tych raczej milczących. Dzisiaj zaczynam pierwszy dzień cyklu, za dwa dni pierwsza dawka clo. Zobaczymy. a jest gdzieś tutaj na forum jakieś kompendium wiedzy odnośnie iui? rady porady?
Podziel się: