reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dzien dobry [emoji4] jestem mega malusi, ale juz jestem. 5t5d. Tak jak wg om. Na tą chwilę jest wszystko w porządku. Dostałam 5mg kwasu bo Pani Doktor uważa, ze jeżeli coś nie szkodzi w nadmiarze, a może pomóc to lepiej łykać. Zobacz załącznik 860080
Część Maluszku[emoji173]️[emoji173]️ rosnijcie pięknie [emoji7][emoji7]

Dzien dobry [emoji4] jestem mega malusi, ale juz jestem. 5t5d. Tak jak wg om. Na tą chwilę jest wszystko w porządku. Dostałam 5mg kwasu bo Pani Doktor uważa, ze jeżeli coś nie szkodzi w nadmiarze, a może pomóc to lepiej łykać. Zobacz załącznik 860080

Super ! Gratuluje !! [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Ojjj Kiedy mój kropek był taki malutki, juz jest 6kg kropą.
Ciesz się tym stanem - jest cudowny i rośnijcie zdrowo [emoji11]

To przy clo pęcherzyki powinny ruszyć[emoji6] a w którym dniu cyklu miałaś iui i czy pamiętasz jakiej wielkości był pęcherzyk dominujący? Miałaś robione USG po np na drugi dzień żeby sprawdzić czy pecherzyk pękł?
W 18 dniu cyklu. Co do pęcherzyków to kurcze bodajże 17 mm na lewym jajniku

1/2 clo to mała dawka, więc spokojnie, a pęcherzyki na pewno ruszą :) U mnie bez stymulowanych cykli IUI też nieudane, ale przy cyklu stymulowanym właśnie 1/2 clo urosły 2 pęcherzyki + rady Zuzik (gdzieś całkiem niedawno zamieszczałam jej recepturę na szczęście ;) ) -udało się i obecnie jestem w 7 tygodniu ciąży, w przyszłym tygodniu lekarz potwierdzi czy w dalszym ciągu jest ok i czy widać serduszko :) Także głowa do góry, relaks, dużo optymizu i do przodu! No i w moim przypadku termin IUI również uzależniony był od poziomu estradiolu i lh. Gdzie się leczysz?
Gameta Gdynia

Super☺ gratulacje
Moje maleństwo juz troszkę wieksze
7 czerwca kontrola wiec tez fotka się pochwale

W 18 dniu cyklu. Co do pęcherzyków to kurcze bodajże 17 mm na lewym jajniku
No to troszkę małe były, dziewczyny mogą tu napisać, że większość pęcherzyków pęka przy 24-25 mm ja miałam iui zawsze na pęcherzykach powyżej 22 mm. Naciskaj lekarza, żeby przetrzymal pechole tak chociaż do 21-22 mm. A pytałam jeszcze o pękanie. Poproś o USG na drugi dzień żeby sprawdzić czy pękły [emoji6]

reklama
A na kiedy termin?

Podobno 16 grudnia. Ale najważniejsze żeby zdrowe bylo malenstwo☺
Poza tym już sama nie wiem mówiłam lekarzowi kiedy była iui a on mi tydzień ciąży uparcie liczy od ostatniej @.
Jak wy byście obstawiały w którym tygodniu jestem? Okres miałam 9 marca. Natomiast iui 28 marca. Mam dylemat jak ktoś pyta który to tydzien☺

Do góry