reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Może ktoś znalazł taka poradnie w Warszawie Lublinie lub Radomiu ? Ta w Radomiu jest zjechana strasznie przez pacjentki. Może ktoś coś wie o stolicy lub Lublinie ?

reklama
Sluchajcie moj gin kiedys mowil ze on wyczerpal swoj zakres wiedzy i ma obowiazek skierowac mnie dalej. Sam wskazal iui ktorej oni nie robili. A badania to nie sa male pieniadze. Wiec bez zastanowienia mozna isc chociaz na badania za free.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
Jakiś czas temu potrzebowałam swoją teczkę i nie mogłam jej znaleźć i już spanikowana gdzie ona jest, myślałam że ja gdzieś zostawiłam i śmiałam się do męża że tak jakbym gdzieś zgubila z tysiąc złotych. W końcu się znalazła i z ciekawosci policzyłam. Miałabym średniej klasy auto [emoji23] a to dopiero początek. Czasami się śmieje że jak urodzi się to dziecko i będzie miało z 15 lat i mi rzuci tekstem typu "ja się na ten świat nie prosiłem " to ja rzucę w niego tą teczka

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Może ktoś znalazł taka poradnie w Warszawie Lublinie lub Radomiu ? Ta w Radomiu jest zjechana strasznie przez pacjentki. Może ktoś coś wie o stolicy lub Lublinie ?
Myślę że warto zapytać na temacie "kto po invitro" tam jest baaardzo dużo dziewczyn, Na pewno ktos się znajdzie kto zaczynał w poradni w Twojej okolicy.

Witam wszystkie kobietki. Czy mogą dołączyć do Waszego grona ? Byłam już na babyboom w październiku 2016 roku kiedy zaczailiśmy ze mężem starania o pierwsza dzidzie ale niestety aż do teraz nasze starania są na marne. Okazało się ze mam bardzo wysoka prolaktyne z która walczymy od 8 miesięcy niestety skutki mizerne. Zostały mi ostatnie 5 tabletek i gin zalecił miesiąc odpoczynku a potem od marca drożność jajowodów no i inseminacja w Gamecie w Łodzi. Czy któraś z kobitek może miała przyjemność z ta klinika ? Bądź problemy z prolaktyna jak ja :/ i może coś mi podpowiedzieć. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Nasz przyszłe fasolki :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam wszystkie kobietki. Czy mogą dołączyć do Waszego grona ? Byłam już na babyboom w październiku 2016 roku kiedy zaczailiśmy ze mężem starania o pierwsza dzidzie ale niestety aż do teraz nasze starania są na marne. Okazało się ze mam bardzo wysoka prolaktyne z która walczymy od 8 miesięcy niestety skutki mizerne. Zostały mi ostatnie 5 tabletek i gin zalecił miesiąc odpoczynku a potem od marca drożność jajowodów no i inseminacja w Gamecie w Łodzi. Czy któraś z kobitek może miała przyjemność z ta klinika ? Bądź problemy z prolaktyna jak ja :/ i może coś mi podpowiedzieć. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Nasz przyszłe fasolki :)

Ja sie lecze w Gamecie w Lodzi :-) Moim problemem tez byla za wysoka prolaktyna. W miesiac zbilam ja az za bardzo norprolaciem. A Ty co bierzesz? Obecnie szykuje sie do ivf,jestem po 3 iui. Lekarza juz masz jakiegos wybranego?

O! I jak, rosły pęchole?
Bo jak czytam ulotkę to mi słabo...to lek na raka piersi, hamujacy wytwarzanie estrogenów...
Bralam najpierw clo,po którym szalu nie bylo. Później aromek i juz bylo ok. Następnie nie wiem czemu,zmienila mi na lamette i tez bylo ok,jesli chodzi o pęcherzyki. Bo ciazy dalej brak...Ale ulotki potrafią przerazic...

No właśnie... Dlatego ja dzisiaj znalazłam w końcu poradnie leczenia niepłodności w innym mieście i terminy z tygodnia na tydzień tylko skierowanie trzeba miec. Nie wiem czy inseminacje tam, Ale na pewno niech chociaż badania na NFZ porobia. Kurde dziewczyny czemu mamy za to wszystko płacić ? W innych krajach to rutynowy zabieg, nikt nie myśli za to płacić a już na pewno nie za badania i leki. 500+ dla rodzin z dziecmi tak, Ale nikt nie pomyślał o tych którzy chcą wzbogacić kraj o nowych obywateli ale nie przychodzi im to tak łatwo.

Wczoraj czytałam post dziewczyna leczacej się w poradni na nfz...mimo wszystko podziekuje. Może i badania bym jeszcze się skusiła robić ale nie iui.
Ty masz owulacje a oni nie pracują bo 3 dni wolnego przed świętem. Na korytarzu kolejka i tylko "następna". Jak na taśmie produkcyjnej. Nasienie oddawane często w toalecie...podziekuje. To nie na moje nerwy.

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Poruszyłyście temat stymulacji i wpływu np.na piersi...
Kopiuje Wam z innej grupy ( za zgodą autorki) tak "ku przestrodze"...
#stymulacje #hormony #gdziejestgranica #APEL

Dziewczyny miałam dzisiaj poruszającą rozmowę z onkologiem i stwierdziłam, że muszę Wam to napisać. Nie chcę teraz zastraszyc tu kogokolwiek czy siać paniki. Po prostu niestety nie wszyscy lekarze w klinice Wam o tym powiedzą- bo to dla nich kasa.
Onkolog powiedzial, że znacznie wzrosła liczba pacjentek po kilku/kilkunastu procedurach invitro, stymulacjach itd. Z nowotworami hormonozależnymi.
Więc przekażę to co mi powiedział:
- badajcie się- zwłaszcza przy stymulacjach, nawet zwykłym CLO, usg co 3 miesiące. Po stymulacjach USG piersi raz na pół roku przez dwa lata. Później już co rok.
- uzgadniajcie z lekarzami dawki, nie dajcie sobie wciskać dużych dawek, czasem lepiej zadbać o zdrowie nawet kosztem mniejszej ilości komórek do zapłodnienia
- przed podejściem do invitro pozbądzcie się wszystkich zmian w piersi
- po 3 nieudanych procedurach czasem warto powiedzieć "stop", tego w klinice nie powiedzą.

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja leczylam się w Gamecie w Łodzi bardzo sobie chwale klinikę i podejście lekarzy [emoji4] niestety my podchodIlismy do 4iui ale żadna nie okazała się dla nas szczęśliwa. U nas problemem było kiepskie nasienie. Potem ivf i moje skarby dzis kończą miesiąc [emoji4]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry