reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Może ktoś znalazł taka poradnie w Warszawie Lublinie lub Radomiu ? Ta w Radomiu jest zjechana strasznie przez pacjentki. Może ktoś coś wie o stolicy lub Lublinie ?

reklama
Sluchajcie moj gin kiedys mowil ze on wyczerpal swoj zakres wiedzy i ma obowiazek skierowac mnie dalej. Sam wskazal iui ktorej oni nie robili. A badania to nie sa male pieniadze. Wiec bez zastanowienia mozna isc chociaz na badania za free.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
Jakiś czas temu potrzebowałam swoją teczkę i nie mogłam jej znaleźć i już spanikowana gdzie ona jest, myślałam że ja gdzieś zostawiłam i śmiałam się do męża że tak jakbym gdzieś zgubila z tysiąc złotych. W końcu się znalazła i z ciekawosci policzyłam. Miałabym średniej klasy auto [emoji23] a to dopiero początek. Czasami się śmieje że jak urodzi się to dziecko i będzie miało z 15 lat i mi rzuci tekstem typu "ja się na ten świat nie prosiłem " to ja rzucę w niego tą teczka

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Może ktoś znalazł taka poradnie w Warszawie Lublinie lub Radomiu ? Ta w Radomiu jest zjechana strasznie przez pacjentki. Może ktoś coś wie o stolicy lub Lublinie ?
Myślę że warto zapytać na temacie "kto po invitro" tam jest baaardzo dużo dziewczyn, Na pewno ktos się znajdzie kto zaczynał w poradni w Twojej okolicy.

Witam wszystkie kobietki. Czy mogą dołączyć do Waszego grona ? Byłam już na babyboom w październiku 2016 roku kiedy zaczailiśmy ze mężem starania o pierwsza dzidzie ale niestety aż do teraz nasze starania są na marne. Okazało się ze mam bardzo wysoka prolaktyne z która walczymy od 8 miesięcy niestety skutki mizerne. Zostały mi ostatnie 5 tabletek i gin zalecił miesiąc odpoczynku a potem od marca drożność jajowodów no i inseminacja w Gamecie w Łodzi. Czy któraś z kobitek może miała przyjemność z ta klinika ? Bądź problemy z prolaktyna jak ja :/ i może coś mi podpowiedzieć. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Nasz przyszłe fasolki :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam wszystkie kobietki. Czy mogą dołączyć do Waszego grona ? Byłam już na babyboom w październiku 2016 roku kiedy zaczailiśmy ze mężem starania o pierwsza dzidzie ale niestety aż do teraz nasze starania są na marne. Okazało się ze mam bardzo wysoka prolaktyne z która walczymy od 8 miesięcy niestety skutki mizerne. Zostały mi ostatnie 5 tabletek i gin zalecił miesiąc odpoczynku a potem od marca drożność jajowodów no i inseminacja w Gamecie w Łodzi. Czy któraś z kobitek może miała przyjemność z ta klinika ? Bądź problemy z prolaktyna jak ja :/ i może coś mi podpowiedzieć. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Nasz przyszłe fasolki :)

Ja sie lecze w Gamecie w Lodzi :-) Moim problemem tez byla za wysoka prolaktyna. W miesiac zbilam ja az za bardzo norprolaciem. A Ty co bierzesz? Obecnie szykuje sie do ivf,jestem po 3 iui. Lekarza juz masz jakiegos wybranego?

O! I jak, rosły pęchole?
Bo jak czytam ulotkę to mi słabo...to lek na raka piersi, hamujacy wytwarzanie estrogenów...
Bralam najpierw clo,po którym szalu nie bylo. Później aromek i juz bylo ok. Następnie nie wiem czemu,zmienila mi na lamette i tez bylo ok,jesli chodzi o pęcherzyki. Bo ciazy dalej brak...Ale ulotki potrafią przerazic...

No właśnie... Dlatego ja dzisiaj znalazłam w końcu poradnie leczenia niepłodności w innym mieście i terminy z tygodnia na tydzień tylko skierowanie trzeba miec. Nie wiem czy inseminacje tam, Ale na pewno niech chociaż badania na NFZ porobia. Kurde dziewczyny czemu mamy za to wszystko płacić ? W innych krajach to rutynowy zabieg, nikt nie myśli za to płacić a już na pewno nie za badania i leki. 500+ dla rodzin z dziecmi tak, Ale nikt nie pomyślał o tych którzy chcą wzbogacić kraj o nowych obywateli ale nie przychodzi im to tak łatwo.

Wczoraj czytałam post dziewczyna leczacej się w poradni na nfz...mimo wszystko podziekuje. Może i badania bym jeszcze się skusiła robić ale nie iui.
Ty masz owulacje a oni nie pracują bo 3 dni wolnego przed świętem. Na korytarzu kolejka i tylko "następna". Jak na taśmie produkcyjnej. Nasienie oddawane często w toalecie...podziekuje. To nie na moje nerwy.

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Poruszyłyście temat stymulacji i wpływu np.na piersi...
Kopiuje Wam z innej grupy ( za zgodą autorki) tak "ku przestrodze"...
#stymulacje #hormony #gdziejestgranica #APEL

Dziewczyny miałam dzisiaj poruszającą rozmowę z onkologiem i stwierdziłam, że muszę Wam to napisać. Nie chcę teraz zastraszyc tu kogokolwiek czy siać paniki. Po prostu niestety nie wszyscy lekarze w klinice Wam o tym powiedzą- bo to dla nich kasa.
Onkolog powiedzial, że znacznie wzrosła liczba pacjentek po kilku/kilkunastu procedurach invitro, stymulacjach itd. Z nowotworami hormonozależnymi.
Więc przekażę to co mi powiedział:
- badajcie się- zwłaszcza przy stymulacjach, nawet zwykłym CLO, usg co 3 miesiące. Po stymulacjach USG piersi raz na pół roku przez dwa lata. Później już co rok.
- uzgadniajcie z lekarzami dawki, nie dajcie sobie wciskać dużych dawek, czasem lepiej zadbać o zdrowie nawet kosztem mniejszej ilości komórek do zapłodnienia
- przed podejściem do invitro pozbądzcie się wszystkich zmian w piersi
- po 3 nieudanych procedurach czasem warto powiedzieć "stop", tego w klinice nie powiedzą.

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja leczylam się w Gamecie w Łodzi bardzo sobie chwale klinikę i podejście lekarzy [emoji4] niestety my podchodIlismy do 4iui ale żadna nie okazała się dla nas szczęśliwa. U nas problemem było kiepskie nasienie. Potem ivf i moje skarby dzis kończą miesiąc [emoji4]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry