reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Moja gin zaproponowała mi bromergan,ale zaznaczyla,ze moge sie po nim zle czuc. Wspomniala o drozszym lecz bardziej skutecznym norprolacu. I właśnie mowila,ze szybciej zbije mi prolaktyne. Zdecydowalam sie na norprolac choc początkowo fatalnie się czulam. Wiec jesli po bromerganie bylo by jeszcze gorzej to chyba bym umarla...

Było znośnie ale czułam się po prostu ospała ciagle jakoś nie dobrze jak na wymioty taka nieprzytomna mogła bym spać i spać i miałam dawkę początkowo na dzień i na noc dwie tabletki dziennie a teraz mam tylko na noc.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny,
Mam do sprzedania prolutex za połowe ceny z mozliwoscia osobistego obioru w Lublinie kupilam kiedyś ale niestety nie był mi potrzebny bo ciąza przestala się rozwijać i chyba w najblizszym czasie nie wykorzystam go z data do maja 2018 moze komus sie obecnie przyda

Poruszyłyście temat stymulacji i wpływu np.na piersi...
Kopiuje Wam z innej grupy ( za zgodą autorki) tak "ku przestrodze"...
#stymulacje #hormony #gdziejestgranica #APEL

Dziewczyny miałam dzisiaj poruszającą rozmowę z onkologiem i stwierdziłam, że muszę Wam to napisać. Nie chcę teraz zastraszyc tu kogokolwiek czy siać paniki. Po prostu niestety nie wszyscy lekarze w klinice Wam o tym powiedzą- bo to dla nich kasa.
Onkolog powiedzial, że znacznie wzrosła liczba pacjentek po kilku/kilkunastu procedurach invitro, stymulacjach itd. Z nowotworami hormonozależnymi.
Więc przekażę to co mi powiedział:
- badajcie się- zwłaszcza przy stymulacjach, nawet zwykłym CLO, usg co 3 miesiące. Po stymulacjach USG piersi raz na pół roku przez dwa lata. Później już co rok.
- uzgadniajcie z lekarzami dawki, nie dajcie sobie wciskać dużych dawek, czasem lepiej zadbać o zdrowie nawet kosztem mniejszej ilości komórek do zapłodnienia
- przed podejściem do invitro pozbądzcie się wszystkich zmian w piersi
- po 3 nieudanych procedurach czasem warto powiedzieć "stop", tego w klinice nie powiedzą.

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom
Potwierdzam. przez leczenie hormonalne miałam już guza piersi usuwanego chirurgicznie. Na szczęście w porę uchwycony i wycięty. Teraz mam drugiego i obserwuje go na usg piersi. Ryzyko bardzo wzrasta...

Tak bliźniaki
1515835355-11c106e2ec0e5790-aaaaaa.jpeg
pozdrawiaja [emoji4]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
cuda :) gratuluję

Hej dziewczynki Jeny Adunia jakie śliczną blizniatka o matko jakie slodziutkie: -)

Ja po pierwszym zastrzyku tyle było strachu a nie ma o co wbicie igły wogole nie boli jedynie końcówka fostimonu lekko pieczę ale i tak mało co wiec jestem zadowolona z siebie ze dalam radę [emoji123][emoji106] jeszcze około 3-4 zastrzykow myślę ze pod koniec tygodnia tj. Piątek sobota niedziela będzie iui trzymajcie kochane kciuki :-)

" kto nie walczy ten nie niańczy "

reklama
Hej dziewczynki Jeny Adunia jakie śliczną blizniatka o matko jakie slodziutkie: -)

Ja po pierwszym zastrzyku tyle było strachu a nie ma o co wbicie igły wogole nie boli jedynie końcówka fostimonu lekko pieczę ale i tak mało co wiec jestem zadowolona z siebie ze dalam radę [emoji123][emoji106] jeszcze około 3-4 zastrzykow myślę ze pod koniec tygodnia tj. Piątek sobota niedziela będzie iui trzymajcie kochane kciuki :-)

" kto nie walczy ten nie niańczy "
Jadziunia trzymam za Ciebie mocno kciuki :-*

Do góry