reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
zuzik
ja biore miovarian skład taki jak w ovarinie
ja biore bo mam pco....i insulite trochę za dużą.......biore zeby owulacja się nie blokowała...... biore tez acard75 na ukrwienie lepsze noi na prolaktyne dostinex raz na tydzień

reklama
A więc...
Czekam na @ i od 2d.c zaczynam stymulację innym lekiem - Aromek. Do tego acard i inofem. Jeżeli maksymalnie w trzecim podejściu nie zaskoczy, to trzeba będzie kontrolnie powtórzyć drożność jajowodów. Fakt, że byłam już w ciąży, pozostawia nas na razie przy inseminacji.
W 10d.c monitoring.
Na pęknięcie ovitrelle (to bez zmian).
Też bałam aromek - nie czytaj ulotki nie ma się co denerwować pęcherzyki ładnie rosną i to najważniejsze,...
dobry plan na sukces!

dobrze wiedzieć, chociaż na razie mąż mówi żebym prywatnie chodziła, ale w końcu nas to wykończy finansowo
No właśnie... Dlatego ja dzisiaj znalazłam w końcu poradnie leczenia niepłodności w innym mieście i terminy z tygodnia na tydzień tylko skierowanie trzeba miec. Nie wiem czy inseminacje tam, Ale na pewno niech chociaż badania na NFZ porobia. Kurde dziewczyny czemu mamy za to wszystko płacić ? W innych krajach to rutynowy zabieg, nikt nie myśli za to płacić a już na pewno nie za badania i leki. 500+ dla rodzin z dziecmi tak, Ale nikt nie pomyślał o tych którzy chcą wzbogacić kraj o nowych obywateli ale nie przychodzi im to tak łatwo.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie... Dlatego ja dzisiaj znalazłam w końcu poradnie leczenia niepłodności w innym mieście i terminy z tygodnia na tydzień tylko skierowanie trzeba miec. Nie wiem czy inseminacje tam, Ale na pewno niech chociaż badania na NFZ porobia. Kurde dziewczyny czemu mamy za to wszystko płacić ? W innych krajach to rutynowy zabieg, nikt nie myśli za to płacić a już na pewno nie za badania i leki. 500+ dla rodzin z dziecmi tak, Ale nikt nie pomyślał o tych którzy chcą wzbogacić kraj o nowych obywateli ale nie przychodzi im to tak łatwo.

Masz 100% racji. Musze poszukać takiej poradni. Dziękuję za podpowiedź.

Masz 100% racji. Musze poszukać takiej poradni. Dziękuję za podpowiedź.
Ja się trochę naszukalam, mieszkam w Gliwicach dość spore miasto, jedno z większych na Śląsku a z poradniami tego typu patologia. Byłam w jednej i pożal się Boże i, i tak trzeba płacić i w końcu znalazłam w Bytomiu (jakieś 30km odemnie) i wszystko w pełni na NFZ. Badania, leki (w sensie refundowane) , IUI. Tylko właśnie skierowanie od ginka , ale co to za problem.

reklama
Sluchajcie moj gin kiedys mowil ze on wyczerpal swoj zakres wiedzy i ma obowiazek skierowac mnie dalej. Sam wskazal iui ktorej oni nie robili. A badania to nie sa male pieniadze. Wiec bez zastanowienia mozna isc chociaz na badania za free.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry