reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
zuzik
ja biore miovarian skład taki jak w ovarinie
ja biore bo mam pco....i insulite trochę za dużą.......biore zeby owulacja się nie blokowała...... biore tez acard75 na ukrwienie lepsze noi na prolaktyne dostinex raz na tydzień

reklama
A więc...
Czekam na @ i od 2d.c zaczynam stymulację innym lekiem - Aromek. Do tego acard i inofem. Jeżeli maksymalnie w trzecim podejściu nie zaskoczy, to trzeba będzie kontrolnie powtórzyć drożność jajowodów. Fakt, że byłam już w ciąży, pozostawia nas na razie przy inseminacji.
W 10d.c monitoring.
Na pęknięcie ovitrelle (to bez zmian).
Też bałam aromek - nie czytaj ulotki nie ma się co denerwować pęcherzyki ładnie rosną i to najważniejsze,...
dobry plan na sukces!

dobrze wiedzieć, chociaż na razie mąż mówi żebym prywatnie chodziła, ale w końcu nas to wykończy finansowo
No właśnie... Dlatego ja dzisiaj znalazłam w końcu poradnie leczenia niepłodności w innym mieście i terminy z tygodnia na tydzień tylko skierowanie trzeba miec. Nie wiem czy inseminacje tam, Ale na pewno niech chociaż badania na NFZ porobia. Kurde dziewczyny czemu mamy za to wszystko płacić ? W innych krajach to rutynowy zabieg, nikt nie myśli za to płacić a już na pewno nie za badania i leki. 500+ dla rodzin z dziecmi tak, Ale nikt nie pomyślał o tych którzy chcą wzbogacić kraj o nowych obywateli ale nie przychodzi im to tak łatwo.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie... Dlatego ja dzisiaj znalazłam w końcu poradnie leczenia niepłodności w innym mieście i terminy z tygodnia na tydzień tylko skierowanie trzeba miec. Nie wiem czy inseminacje tam, Ale na pewno niech chociaż badania na NFZ porobia. Kurde dziewczyny czemu mamy za to wszystko płacić ? W innych krajach to rutynowy zabieg, nikt nie myśli za to płacić a już na pewno nie za badania i leki. 500+ dla rodzin z dziecmi tak, Ale nikt nie pomyślał o tych którzy chcą wzbogacić kraj o nowych obywateli ale nie przychodzi im to tak łatwo.

Masz 100% racji. Musze poszukać takiej poradni. Dziękuję za podpowiedź.

Masz 100% racji. Musze poszukać takiej poradni. Dziękuję za podpowiedź.
Ja się trochę naszukalam, mieszkam w Gliwicach dość spore miasto, jedno z większych na Śląsku a z poradniami tego typu patologia. Byłam w jednej i pożal się Boże i, i tak trzeba płacić i w końcu znalazłam w Bytomiu (jakieś 30km odemnie) i wszystko w pełni na NFZ. Badania, leki (w sensie refundowane) , IUI. Tylko właśnie skierowanie od ginka , ale co to za problem.

reklama
Sluchajcie moj gin kiedys mowil ze on wyczerpal swoj zakres wiedzy i ma obowiazek skierowac mnie dalej. Sam wskazal iui ktorej oni nie robili. A badania to nie sa male pieniadze. Wiec bez zastanowienia mozna isc chociaz na badania za free.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry