reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Reqiem my die z mezem smiejemy ze nasza Alicja jest droooga w kazdym znaczeniu tego slowa. Z badaniami,wizytami iui a do tego zjazdy mojego meza na czas bo nie jest na miejscu to porzadne auto z salonu! Teraz to nasze auto siedzi obok uklada pileczki i mowi mowi mowi ze bardzo lubi gadac hehehe
Z tym nowotworem od stymulacji to mie zarty. U nas ostatnio moj gin robil akcje/ zbiorke dla swojej pacjentki ktora wlasnie po ifv jest ciaza ale w gratisie od stymulacji sie guzek przyczepil:(

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja sie lecze w Gamecie w Lodzi :-) Moim problemem tez byla za wysoka prolaktyna. W miesiac zbilam ja az za bardzo norprolaciem. A Ty co bierzesz? Obecnie szykuje sie do ivf,jestem po 3 iui. Lekarza juz masz jakiegos wybranego?

A ja właśnie nie mogę tego cholerstwa zbić. Po 2 miesiącach brania bromergon poszłam na wyniki i miałam 1400 gdzie na początku leczenia było 790 :/ lekarz powiedział ze aż nie możliwe i żebym powtórzyła zrobiłam badanie po 4 dniach i 480 :/ wiec zgłosiłam reklamacje do labolatorium zaproponowali darmo badanie i po kolejnych 2 tyg wynik 600 wiec masakra. Moja prolaktyna skacze jak szalona wiec znów kazał brać mi bromergon przez dwa miesiące i właśnie kończę ostatnie 4 tabletki. Chodze do gin Krzysztof Strużycki a w gamecie pracuje jego żona Renat Banach- Struzycka wiec u niej będę walczyć o dzidzie. Mam teraz w lutym zrobić po okresie wyniki znów prolaktyny no i luty bez niczego jeszcze spróbować a w marcu już z nią rozmawiałam drożność jajowodów no i kwiecień inseminacja.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja leczylam się w Gamecie w Łodzi bardzo sobie chwale klinikę i podejście lekarzy [emoji4] niestety my podchodIlismy do 4iui ale żadna nie okazała się dla nas szczęśliwa. U nas problemem było kiepskie nasienie. Potem ivf i moje skarby dzis kończą miesiąc [emoji4]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Super!! Gratuluje i mam nadzieje ze i ja będę mieć ukochane maleństwo nie długo przy sobie. Skarby ? Czyli bliźniaki ? :)

Super!! Gratuluje i mam nadzieje ze i ja będę mieć ukochane maleństwo nie długo przy sobie. Skarby ? Czyli bliźniaki ? :)

Pani Banach bardzo miła Pani doktor. Robiła mi punkcje, pierwszy transfer i mialam u niej wizytę pęcherzykowa. Życzę tego każdej aby w nowym roku doczekała się cudownego małego szkraba[emoji4]

Tak bliźniaki
1515835355-11c106e2ec0e5790-aaaaaa.jpeg
pozdrawiaja [emoji4]

Ooo Boziu jakie cuda !!!!! Jeszcze parka!! Kochana warto było walczyć, macie piękne maleństwa [emoji7]

Tak warto! Ich buźki wynagradzaja ten okres czekania, te nieudane próby, i te wylane łzy.... Warto walczyć i się nie poddawać! [emoji173]

Martini a dlaczego nie zmienil Ci leky na zbicie? Slyszalam ze bromergon nie na wszystkich dziala a niektore kobiety strasznie zle go znosza.

Martini a dlaczego nie zmienil Ci leky na zbicie? Slyszalam ze bromergon nie na wszystkich dziala a niektore kobiety strasznie zle go znosza.

Pytałam lekarza o zmianę bo tez średnio znosiłam na początku wiec zmniejszył mi dawkę tylko na noc i jest okej. Twierdził ze zmiana leku to tylko jak organizm odrzuca całkowicie lek a jeśli moj organizm go akceptuje to ze nie ma sensu zmiany na inny, bo on tak samo skutecznie zbija. Nie wiem kurczę nie znam się zupełnie wiem jedynie ze wachania mam kolosalne. Teraz kończę brać, zrobię znów badania. Zobaczymy czy coś pomogło

reklama
Pytałam lekarza o zmianę bo tez średnio znosiłam na początku wiec zmniejszył mi dawkę tylko na noc i jest okej. Twierdził ze zmiana leku to tylko jak organizm odrzuca całkowicie lek a jeśli moj organizm go akceptuje to ze nie ma sensu zmiany na inny, bo on tak samo skutecznie zbija. Nie wiem kurczę nie znam się zupełnie wiem jedynie ze wachania mam kolosalne. Teraz kończę brać, zrobię znów badania. Zobaczymy czy coś pomogło

Moja gin zaproponowała mi bromergan,ale zaznaczyla,ze moge sie po nim zle czuc. Wspomniala o drozszym lecz bardziej skutecznym norprolacu. I właśnie mowila,ze szybciej zbije mi prolaktyne. Zdecydowalam sie na norprolac choc początkowo fatalnie się czulam. Wiec jesli po bromerganie bylo by jeszcze gorzej to chyba bym umarla...

Do góry