Jestes dla mnie skarbnica wiedzy :-) Ja mam juz prawie 36 lat,wiec czas nagli. Badania wszystkie mamy,bo byly robione do iui. Do lutego jeszcze wazne. Poczatkowo mialam za wysoka prolaktyne,pozniej az za bardzo mi spadla. No i mam endometrioze 1 stopnia,ale przy laparoskopii podobno rozbili mi ogniska. A u Ciebie jedynym problemem jest amh? To teraz Twoje pierwsze in vitro? Zycze,aby zakończyło się sukcesem! :-)Przestymulowanie to hiperka. Czyli za dużo jajeczek w jajniku. Może to prowadzić do wodobrzusza ale to już ciężkie powikłanie [emoji6] stymulację zaczyna się w zależności od protokołu. Jak pojedziesz na początku stycznia i będziesz miała wszystkie badania wymagane do ivf to lekarz może zacząć stymulację od 2-3 dnia cyklu i to jest krótki protokół długo natomiast poprzedzają tabletki antykoncepcyjne ale w jakich przypadkach się go zaleca nie jestem w stanie Ci powiedzieć. Ja miałam krótki bo mam wszystkie badania książkowe jednak wysokie amh bo aż 10.40 . Jakie masz badania już zrobione?
I nie jestem ekspertem od ivf. Mało wiem na ten temat ale zadaje pytania lekarzowi i oczywiście na wątku o ivf, tam dziewczyny sa skarbnica wiedzy [emoji6]
Ja mam 34 lata wiec wg ustawy nie mogą zapłodnić więcej niż 6 zarodków. Są oczywiście wyjątki od reguły ale to chyba trzeba mieć cięższe schorzenia. Oocyty to nic innego moja droga jak Twoje pecherzyki, które rosną w jajnikach. Mrożą je po to, żeby np albo oddać do adopcji albo gdyby np żaden transfer z zarodków się nie przyjął, rozmnażają oocyty i jak się badają zapładniają [emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jak do 3 iui podchodzilam na spokojnie tak przy in vitro ciężko będzie mi panowac nad sobą. A ogólnie przy tych wszystkich procedurach duzo masz wizyt u lekarza? Bo ja mysle,ze bede musiala isc na zwolnienie lekarskie,bo u mnie w pracy nie da sie ogarnąć grafiku...Zeby jechać 2 razy w miesiącu musialam sie zdrowo nakombinowac...A jesli teraz będziesz miala transfer to 2 tygodnie musisz czekać na wynik?