reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej, u mnie powtórka z miesiąca poprzedniego, 22 dc, ćmienie brzucha jak zwykle, dziś rano kremowo mleczny śluz już zwiastujący jak w poprzednim cyklu @. Okazało się też, że mam paciorkowca- streptococcus agalactiae. Stan psychiczny na dziś- załamanie nerwowe.

reklama
Dziewczyny, pomóżcie mi!
Cała się trzęsę ... Nie wiem co mam o tym myśleć. Na teście jest druga mega blada kreska I mój M też ją widzi. Jutro planowo powinnam dostać miesiączkę.
Tak to wyglada.

Załączniki

• PART_1513843332188.jpeg
    PART_1513843332188.jpeg
    43,8 KB · Wyświetleń: 122
Tuczusia super beta to formalnosc:))

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
Chodzi o to że ja nie mogę być w ciąży... Nie miałam inseminacji, odpuściliśmy, były 2 jajeczka ale po prawej stronie, a prawy jajowód mam niedrożny. Po za tym M ma bardzo słabe nasienie. I jeszcze przytulalismy się tylko 1 raz. Na betę dopiero po poludniu, po pracy mogę iść . Oszaleje!!!!

Przestymulowanie to hiperka. Czyli za dużo jajeczek w jajniku. Może to prowadzić do wodobrzusza ale to już ciężkie powikłanie [emoji6] stymulację zaczyna się w zależności od protokołu. Jak pojedziesz na początku stycznia i będziesz miała wszystkie badania wymagane do ivf to lekarz może zacząć stymulację od 2-3 dnia cyklu i to jest krótki protokół długo natomiast poprzedzają tabletki antykoncepcyjne ale w jakich przypadkach się go zaleca nie jestem w stanie Ci powiedzieć. Ja miałam krótki bo mam wszystkie badania książkowe jednak wysokie amh bo aż 10.40 . Jakie masz badania już zrobione?
I nie jestem ekspertem od ivf. Mało wiem na ten temat ale zadaje pytania lekarzowi i oczywiście na wątku o ivf, tam dziewczyny sa skarbnica wiedzy [emoji6]
Ja mam 34 lata wiec wg ustawy nie mogą zapłodnić więcej niż 6 zarodków. Są oczywiście wyjątki od reguły ale to chyba trzeba mieć cięższe schorzenia. Oocyty to nic innego moja droga jak Twoje pecherzyki, które rosną w jajnikach. Mrożą je po to, żeby np albo oddać do adopcji albo gdyby np żaden transfer z zarodków się nie przyjął, rozmnażają oocyty i jak się badają zapładniają [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A masz moze pco? Bo ja mam i to bylo wskazaniem do zaplodnienia wszystkich komorek...

Chodzi o to że ja nie mogę być w ciąży... Nie miałam inseminacji, odpuściliśmy, były 2 jajeczka ale po prawej stronie, a prawy jajowód mam niedrożny. Po za tym M ma bardzo słabe nasienie. I jeszcze przytulalismy się tylko 1 raz. Na betę dopiero po poludniu, po pracy mogę iść . Oszaleje!!!!

Tyczusia cuda się zdążają [emoji6] idź na betę po pracy będzie wszystko wiadomo [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry