reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Niektóre kobiety nie mają iszans aby zostać mamami i muszą przyjąć obcy zarodek :)Ja bym oddała. ..
Tak, tak domyślam sie że to o to chodzi,ale myślałam że to jest ewentualny jakiś bank gdzie oddaje zarodki tak jak ddaje się krew, a nie w wyniku własnych starań. No nie wiem, temat dla mnie świezy, bo dziś jestem po rozmowie z lekarzem. Czy Niepłodność idiopatyczna to nie wiem? Niby plemniki są, normy się zgadzają, jedynie brak jest tych szybkich które tak naprawdę docierają same.

O taaak. Czyli niby wszystko ok. ale ciąży nie ma od ponad 2 lat!!:( Parszywa diagnoza...aż się boję czy in vitro wypali....
U Ciebie podobnie?
Tak....jedna inseminacja-nieudana , wszystko ładnie,pięknie, a ciąży nie ma 2 lata i 7 miesięcy :( jeszcze jedna iui i in vitro. ..

Cześć dziewczyny. Dziś na wizycie okazało się że rośnie 5 pęcherzyków. Trzy będą na pewno więc inseminacja albo w niedziele albo w poniedziałek. Do tego w poniedziałek mam sprawdzić progesteron i jeśli będzie pow 20 to obędzie się bez leków. W piątek mam kolejny monitoring

Cześć dziewczyny. Dziś na wizycie okazało się że rośnie 5 pęcherzyków. Trzy będą na pewno więc inseminacja albo w niedziele albo w poniedziałek. Do tego w poniedziałek mam sprawdzić progesteron i jeśli będzie pow 20 to obędzie się bez leków. W piątek mam kolejny monitoring
Ojej :)Bardzo dużo pęcherzyków! Jaka Ty masz stymulację?

To super! BedziemY 3MAC KCIUKASY :)
Witam nową koleżanke na naszym pokładzie :)
Nie wiem skad jestes, ale poszukaj szpitali gdzie robia HSG, wez skierowanie od gina i na NFZ zrobisz szybko :)

Tak....jedna inseminacja-nieudana , wszystko ładnie,pięknie, a ciąży nie ma 2 lata i 7 miesięcy :( jeszcze jedna iui i in vitro. ..
Za mną 2 iui na cyklu naturalnym. Miałam przystąpić do trzeciej ale okazało się w 14 d.c,że jestem już po owulacji! Testy LH tym razem zawiodły...byłam załamana. Przez następne dwa cykle nie będzie szansy powtórzyć inseminacji bo męża nie będzie akurat w magicznym czasie...pech. Dlatego postanowiliśmy przejść do planu B czyli in vitro.
Bądź dobrej myśli!!! Inseminacja w końcu musi się komuś udać;)

reklama
To super! BedziemY 3MAC KCIUKASY :)
Witam nową koleżanke na naszym pokładzie :)
Nie wiem skad jestes, ale poszukaj szpitali gdzie robia HSG, wez skierowanie od gina i na NFZ zrobisz szybko :)
A to jakieś rozwiązanie, w końcu ginek na NFZ od czego jest? Co prawda dostałam od niego skierowanie do kliniki leczenia niepłodności,ale w sumie poszłam zupełnie gdzieś indziej niż przez niego rekomendowaną, jestem ze śląska, zaraz wrzucę w wyszukiwarkę gdzie takie badanie robią

Do góry