reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Zuzik
Jak miło,że o mnie pamietałaś i ujełaś moją wizytę kalendarzu:-):-D

Jestem po...
Mam zadzwonić do paru poradni imunologicznych i zapytać o terminy. Jak już wszysyko będzie wiadomo wypisze mi skierowanie żebym mogła iść na nfz zrobic badania/diagnostykę w kierunku wczesnych poronień...
Dodzwoniłam sie w jedno miejsce i juz mi sie odechciało....wredne babsko odebralo i w sumie to "nie wiem gdzie Panią przekierować i co Pani chce, ale i tak w tym roku nie mamy terminów"........k@#$a
Fajnie ,ze lekarz takie rozwiazanie zaproponował,ale jak tak dalej pójdzie to zdecydujemy sie na badania odpłatne....szkoda czasu...
Ale może nie ma co tracić tak szybko nadziei:-p
Dodatkowo z uwagi na moja chorobe musze umówić się do reumatologa:eek:

Poza tym ginekologicznie wszystko ok.

Stacy
A jak u Ciebie?:rofl2:

Dziewczynki
A mam jeszcze pytanie. Przed hsg robi się posiew.....
Nie będę owijać o co mi chodzi.
Ja nie miałam robionego, jak dobrze pamiętacie miałam ostatnio jakieś grzybki i bakterie...
Tu moje pytanie : jakie moga byc powikłania jak np. miałam ta infekcję wtedy. Jak to mogę sprawdzić i za pomocą jakich badań, że jest ok? tam w środku?

Ostatnia edycja:
reklama
Madziu zdrowia :*
Zuzik i Niebajko trzymajcie się :*
Lumia w poradniach i laboratoriach powinni pracownikom badać poziom empatii :p
Ja dziś padam bo maluchy mam w przedszkolu i są wymagające ;) nawet pączka ode mnie wyciągnęły :p

Lumia przed hsg na pewno dostaniesz skierowanie na zrobienie wyniku na chlamydie ,ja też to robiłam i coś jeszcze ale juz nie pamiętam :no:

Beti
No własnie miałam robione bez wymazu....
Po hsg, miesiąc pózniej, robiłam cytologię i wymaz i wyszły grzybki i,że niby coś bakteryjnego, ale jak lekarz powedzial niegrożnego....
Robiłam też ureoplazme i mykoplazme - oba wyszły negatywne, chlamydie mialam robioną kilka miesięcy temu.

Marzen
Dobre:rofl2: Niektórzy to jakby za kare pracowali...biedni:-p

Niebajko
Ja niestety nie pomogę, jeszcze nie teraz:-p Ale myślę,że Fasolina rośnie w siłę i mamę troszkę rozpycha:-D;-)

Lumia u mnie nie zrobią hsg bez czystości. Żeby żadna bakteria nie dostała się do jajowodow. Ja brałam laktovaginal stosowany podczas leczenia na grzybki i bakterie. Dostałam tez Gynalgin. I oboje po jakiejś tabletce na zabicie grzybka.

no własnie u mnie tez nie było mowy o hsg bez czystości,bo bakterie mogą się właśnie dostać do środka i narobić więcej złego niz dobrego,wiec bardzo dziwne że Ci nie zrobili tego wymazu przed hsg :szok:

Lumia - ja jak miałam hsg to musiałam mieć aktualną cytologie, czystość pochwy i chlamydie.

Moja fasolinka ma 24mm, serduszko bije, badania kontrolne które robiłam prawidłowe. Jedynie lekarza zmartwilo moje niskie ciśnienie. Miałam 90 z czymś, w razie potrzeby mam wypić jedna słabą kawę.

Na 100% ciąża pojedyncza ;-) proszę mnie wpisać na 15 września na kolejną wizytę.

reklama
Stacy ja tez mam niskie cisnienie...

Lumia a zapobiegawczo uzywasz plynu do higieny osobistej i wkladek? Tak pytam bo ja kiedys dawno temu tez infekcje mialam i odpukac nic teraz. Poza tym dostalam kiedys na grzybka jedna tabletke flukonazole chyba ale sprawdze dokladnie i od kilku lat nic:-)
Stacy:-) super ze wszystko w porzadku:-*

A i co do hsg to przypomne ze ja tez nic nie mialam tobione przed.

Do góry