reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Enni piękny piesek! Faktycznie wygląda na takiego co rzuca śliną :-D to prawda że pieski to niszczycielskie stworzenia, jedne bardziej, inne mniej. Moja wydrapała mi dziurę w ścianie, pogryzła listwy we wszystkich drzwiach wewnętrznych i obgryzła półkę. No to tylko tyle ;-) Gdy jednak posmarowałam wszystkie dostępne krawędzie roztworem kwasku cytrynowego, więcej nic nie gryzła. Szkoda że tak późno na to wpadłam

Anika takie wychowanie wynosi się z domu, a rodzice zaniedbują niestety.
Co do badań immuno, można samemu sobie zrobić i jeśli będzie coś nie tak to pokazać ginowi, a jeśli ten będzie nie kumaty to poszukać immunologa - to tylko taka moja propozycja bo ja tak zamierzałam zrobić no ale w końcu i tak musiałam wylądować u immunologa. Do immunologa na NFZ nie dostałam się. W Gdańsku takiego immunologa szukałam na stronie pomorskiego NFZ i tam znalazłam wykaz świadczonych usług w pliku excel. Wydzwaniałam do wszystkich odnalezionych immunologów ale niestety...
Współczuję tej @ :-( wiem co musiałaś czuć, i jeszcze ta beta :-( przytulam....

Queen o to już zaawansowane starania o pieska skoro jest już wybrany :-) pewnie nie możecie się już doczekać?

Magda a ten serial to polski serial? A fryzura ombre to jaka? Nie znam się :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie, jestem właśnie po 3 IUI robionej wczoraj w 19 dc. mam nadzieję, że będzie ostatnia, ale nie nastawiam się. Dwie poprzednie przyniosły samo rozczarowanie. Dodatkowo mogę mieć robioną tylko gdy owulka z prawej strony, mam usunięty lewy jajowód po ciąży pozamacicznej w lipcu 2012r. i od tamtej pory jakoś się nie udaje, a w pierwszą ciąże udało mi się zajść w 2 cyklu, ale krótko się cieszyłam:no: podczytuje Was od jakiegoś czasu, mam nadzieję, każdej się spełni najbardziej wyczekiwane marzenie.

Luize!!!! jaka wysoka beta!:) cieszę się razem z Tobą i życze, by cyferki ładnie przyrastały:) 2 października okazał się dobrym, ba - rewelacyjnym, dniem:)

Smerfeta, dzięki za info o immunologu! poszukam! a co do @ - to nic mi nie mów, na szczescie trochę mi juz lepiej:) moja przyjaciólka na weekend zabiera mnie do swojej siostry na wieczor panienski, ktory zorganizowany bedzie w lesie nad rzeka:) wiec, witaj przygodo! nadchodzę!
a za tydzien jedziemy z grupa nauczycieli nad morze - więc znow weekend poza domem - mam nadzieję, że pogoda dopisze:) tym samym wracam na tory wojażerki :D

a co do Twoich nielicznych bakterii, to u mnie gin nigdy pojedynczymi nie kazała się martwić - mam nadzieję, ze u CIebie tez nie bedzie inaczej :)

Magda, no własnie - co to za serial?

Luize pięknie!!! GRATULACJE :):)
Smerfeta heheh to tez ładnego rojberka masz :) szkodnika :) kurcze dobry pomysł z tym kwaskiem w zyciu bym na to nie wpadła:)
Queen może jak będziesz mieć pieska....;-) czasem tak bywa ;):) wiem wiem to tylko gadanie, no ale wiesz:))
Rudek nie trać nadziei aż do bety, głowa do góry:) Czasami ta 3 a nawet 5 iui jest szczęsliwa. Ja po 3 straciłam cierpliwość, ale może Tobie się uda także trzymam kciuki aż do bety:)

Anika, zgadzam się, dobra data :-) Mamy dziś rocznicę ślubu :-)
Witaj rudek! Mamy tu ciążę naturalną u koleżanki Smerfety, która w podobny sposób straciła jajowód, więc wierzymy! 3mam kciuki ~~~~~~

Nie tracę, nie tracę nadzieji, czasami tylko cierpliwość. Podejdziemy do 4 IUI, a później in vitro, niestety nie mam udokumentowanych 2 lat leczenia, a nie wiem czy moja poprzednia gin mi poświadczy poprzedni czas u niej. W invimedzie we wrocku zabiegi refundowane robią na bieżącą, więc nie musielibyśmy długo czekać.
W poprzednich dwóch IUI na drugi dzień nic mi nie było, a dzisiaj mam okropny ból prawego jajnika, aż siedzieć w pracy nie mogłam, a na stojącą nie najlepiej się pracuje:-)

Yoanna, zatem wszytskiego najpiękniejszego dla Waszej trójeczki:) wielu niezapomnianych, radosnych i wzruszających momentów razem ;)

Rudek, witaj! nie ma co planować dalszych kroków - 3iui moze sie okazać ostatnia w Twoim przypadku! kciuki!

reklama
Witaj Rudek! zdradź nam jeszcze ile masz lat i jaki u Was problem zdiagnozowano. Nie trać nadziei, bo nigdy nic nie wiadomo. Jedynie nie zaprzestawaj w działaniach. Czy po iui miałaś potwierdzone pęknięcie pęcholka? Bo może nie pękł i jeszcze dlatego boli? Albo coś się dzieje, oczywiście dobrego ;-) Otrzymałaś luteinę lub duphaston? Trzymam kciuki i posyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:tak:

Dzięki dziewczyny za info o bakteriach. Uspokoiłyście mnie, już zaczynałam panikować :-p :tak:

Yoanna najlepsze życzenia z okazji rocznicy!!! dużo miłości Wam życzę
f055.gif
:-D
Anika ooo jak fajnie, znowu wycieczki :-D

Do góry