reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Asita podobno długa abstynencja wpływa na ilośc ale pogarsza jakość a w naszym właśnie przypadku tą jakośc poprawiają przed IUI więc może warto spróbować.
Krótka abstynencja = lepsza jakość ale mniej
No ale to wszystko trzeba sprawdzić na własnej doopie :tak:

Coraz bardziej mi tęskno do tych falbanek i pierdółek o których piszesz Pole;-)

reklama
czerwona oliwka mi w klinice mówili, że do IUI wystarczy nawet 2mln plemników. Mi podano 88mln i tez nie wyszło.

smerfeta ​współczuje stresu, ale dobrze że wszystko zostało wyjaśnione i jasne. Teraz bez wyrzutów sumienia możesz sie zwalniać na badania.

hej!!
kasik,
a z wynikami męża byliście u androloga????ilość jest ok,tylko gorzej z ruchliwością,tak???..........U nas było tak samo...ruchliwośc była do BANI:-:)-(masakra!!pojechalismy do androloga,dr.stwierdził,że to prawdopodobnie stan zapalny,że jest bakteria i ona "spowalnia"plemniki....mój mąż zrobił posiew i co??!!były bakterie:-:)-(...długo brał różne antybiotyki,co miesiąc posiew ,badanie ogólne itd...Ale jak robił badania w lipcu,posiew był ujemny!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak:,a badanie ogólne bardzo miło nas zaskoczyło!!bo plemników w ruchu A=27%!!!!!!!!!:-)a jak rok temu do dr.pojechaliśmy to w ruchu A=0%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-(ale tak jak wspomniałam ,mąz bardzo długo brał leki,praktycznie co miesiąc robił badania i jezdzilismy z tytmi wynikami do dr.Nadal bierze codziennie po 3 tabletki UROSEPTU..........leki ziołowe,kupi się bez recepty.My też we wrześniu jedziemy do kliniki leczenia niepłodności....chcemy podejść do iui.....

dziewczyny

poszukuje Bromergonu do kupna - potrzebuje ok 20 tabletek. jesli ktos ma do odsprzedania - dajcie prosze znac na privie

serdeczne dzieki

hej!!'
lolitka,chetnie bym Ci pomogła,ale ja tez Bromka biorę i jak mi się kończy to muszę kombinowac z receptami...mi lekarz rodzinny przepisuje,bez jakiegos większego problemu...może i ty tak spróbuj,co?

Heja!!!

Dziś już skorzystałam z wczorajszych ustaleń i byłam rano w pracy, a teraz już wracam od gina. Rozpoczynam przygotowania do ostatniej iui. Od niedz Gonal idzie w ruch.
Dzięki dziewczyny za wsparcie, wiedziałam że mnie zrozumiecie :-D

Pole mi falbanki podobają się ;-) ale tylko w szkocką kratkę. Ale te wszystkie sukienki z tiulu... Ble (no i brak mi tu adekwatnej b:-/uźki dla pełnego wyrażenie 'ble' bo z telefonu piszę)

Wczoraj bawiłam synka koleżanki bo ta urządza kuchnię i potrzebowała porady więc wybrałyśmy się we trzy baby na sklepy. Słaba ze mnie doradczyni ale na nianie się nadaję ;-) i pomyśleć że tak samo zaczęłyśmy staranie o dziecko... Ona zaszła po pół roku a ja :-(

Czerwona oliwka pisz częściej bo ostatnio zastanawiałam się czy Ty to czerwoną oliwką byłaś czy czarną ;-)

No i brak mi tu jeszcze Kasik81 :-( Kasik81 odeeeezwij się!!!!

reklama
Asita mnie do iui tez kazali zachować 2-5 dni wstrzemiezliwosci.
Lekarka mi tłumaczyła, ze nawet Jezeli zwiększy sie ilośc to pogorszy sie jakość, ze zmniejszy sie ilośc tych o ruchu A-B, a zwiększy tych kręcących sie wkoło, ze mogą byc bez witek,z dużymi głowami itd
Ale ja nigdy nie weryfikowalam tych poglądów, bo u mnie z nasieniem nie było problemu, więc sie średnio interesowalam.
Smerfeta czyli jak rozumiem problem w pracy nie bedzie Cię juz stresowac czyli krok do przodu. A co do dzieci to w sumie warto potrenowac na cudzych, juz niedługo bedzie jak znalazł;-)

I chyba sie nieprecyzyjnie wyraziłam co do tych gadżetów dla dzieci. Mnie do konca nie chodzi jakie one są, bo to rzecz gustu, a o tych sie podobno nie dyskutuje. Choc nie przecze, ze tiule, falbanki i koronki to nie moja bajka.
Raczej chodziło mi o użyteczność tych rzeczy. Moja kolezanka kupiła łóżeczko, łóżeczko turystyczne, kołyske, kosz Mojzesza i lezaczko-bujaczek( chyba tak sie to zwie), a dla mnie te wszystkie rzeczy spełniają podobna funkcje i co najmniej połowa jest nieuzyteczna. No ale ja sie nie znam...

I niestety złapała mnie jakaś grzybica czy inne zapalenie. Podobno częsta przypadłość w ciazy, ale do zawriowania jeden krok:wściekła/y:
A lekarz dopiero w czwartek. Pani w aptece mnie czymś podratowala, więc zobaczę i powiedziała, ze mam to dzięki anginie...stan zapalny sobie powedrowal gdzie chciał:(

Do góry