reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kasica82 dzięki za rady ale do ivf ruchliwość nie jest już aż taka istotna. Mój M miał prędkość 12% więc obniżona ale nie 0, gin mówił, że IUI w tym pomoże a skoro nie pomogło to teraz zostaje nam ivf.

Lolitka ja też biorę Bromergon, gin mi wypisuje bez problemu recepty. Myślę, że jeżeli masz wynik prolaktyny to wystarczy, że do rodzinnego pójdziesz, powinien wypisać.

Pole ja nie mam nic przeciwko falbankom, tiulom itp. Oczywiście nie można dać się zwariować, bo przecież nie to jest najważniejsze. Wolałabym dziecko szczęśliwe, upaprane w piaskownicy, trzymające w rączce dżdżownicę, biegające po kałużach niż zestresowane, że pobrudzi te wszystkie falbanki i tiule ;-):-D A tak jak piszesz najważniejsza jest miłość, którą dziecko czuje a nie wszystkie gadżety. Widzę, że myślisz po amerykańsku ;-) i chcesz odkładać na edukację dzieci. U nas całe szczęście edukacja nie jest aż tak kosztowna jak tam, chyba najdroższe jest wynajęcie mieszkania w dużym mieście. Studenci teraz mają mnóstwo możliwości dorobienia sobie więc o to bym się zbytnio nie martwiła. Jestem przekonana, że będziesz świetną matką, zdystansowaną na gadżety, rozsądną i twardo stąpającą po ziemi. W końcu podobno co nas nie zabije to nas wzmocni a Ty już tyle przeżyłaś, że nic Cię nie złamie, poradzisz sobie w każdej sytuacji.
Może wybierz się do pierwszego lepszego gina z tą infekcją? Do czwartku rozwinie się na amen a po co się męczyć.

Ostatnia edycja:
reklama
kasik....to ja nie wiedziałąm,że do ivf ruchliwośc nie jest az tak istotna:sorry2:...mój mąż rok temu ruch A=O%!!!!:-(,a teraz po kilkunastu miesiącach leczenia,brania antybiotyków bakterii nie ma!!!!!:-)i ruch A=27%!!!!!!!!!!!!!!:tak:Więc super różnica jest!!!
Piaska,jakie badania robiłaś,do iui?????

dzięki dziewczyny za info :-*
POLE może idź do innego lekarza???
SMERFETA wierze że ta iui będzie ostatnia bo zakończy się fasolka :-)
BLU nie wiem co powiedzieć tak bardzo mi przykro :-( trzymaj się kochana :*
życzę miłego dnia :-)

edit
KASICA82 ja i mąż do iui musieliśmy mieć: badanie na HBS, HCV, HIV i WR no i ja dodatkowo posiew z kanału szyjki macicy :tak:

Ostatnia edycja:
Nati nie wiem czy Blue sie odezwie, bo przejechał po Niej walec:(
Po pobraniu i zapłodnieniu Jej komorki sie rozpadaja. Nie ma odpowiedzi -dlaczego...

Kasik37 ja mam inne podejście do edukacji, bardziej globalne. Nie chodzi mi o skończenie jakiegokolwiek kierunku na jakimkolwiek uniwersytecie.
Ja sama skończyłam podobno najlepszy uniwerek w tym kraju i prestiżowy kierunek i co?...i nic mi to nie dało w "towarzystwie międzynarodowym".
Dlatego Jezeli poważnie o edukacji to dla mnie szkoła za granica, Oczywiscie Jezeli ktoś ma mózg do tego, bo przecież niekoniecznie musi sie nadawać do nauki. A takie studia to wartość dobrego mieszkania...

Dziewczyny, właśnie mi ginka na innym forum odpisała. Napisałam, że to dziwne, że mi wzrósł poziom AMH i co ona na to. Odpisała, że do trzech razy sztuka i raczej się pomylili.
No super...
Już nie będę tego badania powtarzać, mam to gdzieś. Widać nie jest do końca jednak wiarygodne.

kasica82 - na razie jestem przed wizytą i opierałam się na tym, co zlecił gin mojej koleżance przed IUI, bo chciałam iść na wizyte przygotowana, Żeby tego nie odwlekać.
Wszystkie badania to : AMH, HSG, morfologia i CRP, WR, Estradiol, FSH, TSH, HBs Ag, p/c anty HCV, HIV Duo, WR, p/c anty Toxo IgG, p/c anty Toxo IgM, Rubellaa, Chlamydia igG, IgM, cytomegalia, toksokaroza, poziom kwasu foliowego, rzęsistek, ogólnie wymaz z kanału szyjki na bakterie i grzyby i USG owulacji.
Dodatkowo mam jeszcze badania na przeciwciała przeciwplemnikowe, bo to u nas najbardziej prawdopodobna przyczyna niepowodzeń w starankach.

A i ważne, facet też musi się do IUI przebadać na weneryczne rzeczy.
Także jesteśmy przebadani wzdłuż i w szerz. :-D

Ostatnia edycja:
Piaska ja się pytałam swojego gina co on sądzi o tym, że większość kobiet obecnie ma wyższe AMH niż kiedyś a on mi to wytłumaczył inną generacją badania. Ja robiłam w lutym i mam na wyniku, że wykonano testem II generacji, teraz robią pierwszej i jest bardziej czuły.

Pole ale mamy tematy, już myślimy o edukacji dzieci, trochę wybiegamy w przyszłość ;-) Ty chociaż w ciąży już jesteś a ja nawet nie wiem czy będzie mi dane bycie mamą :sorry2: Niestety nie mamy dużego wpływu jaką drogę wybiorą nasze dzieci, możemy tylko je ukierunkowywać a i tak zrobią to co będą chciały. Może wybiorą karierę sportową albo będą artystami a może jeszcze kimś innym. Fajna rzecz pomarzyć ...

Ostatnia edycja:
kasik36 - no być może, ale nie mam zamiaru już powtarzać tego badania. najważniejsze, że nie jest zbyt niski poziom, a resztę mam w poważaniu. :-) Tyle, że do IUI chciałam mieć świeże wyniki.

reklama
Kasik37 bo niestety edukacje trzeba planować bardzo wcześnie...ale Oczywiscie, ze dziecko oprócz tego, ze moze urodzić sie niepełnosprawne to jeszcze leniwe i krnabrne;)
Ale po co zakładać najgorsze:-)

Z własnego doświadczenia moge powiedzieć, ze lubię rozne amerykańskie miasta, a nie lubię Bostonu( mimo, ze to np. ulubione miasto mojego ojca i jest naprawde urokliwe).
Mnie było po prostu smutno tam na ulicy, ze nigdy nie bede jak studenci rozłożeni na trawnikach z podrecznikami, bo Harvard to nie moja liga:(
A Moj M z kolei powiedział, ze nie lubi Bostonu, bo zawsze marzył o MIT czyli najlepszej uczelni technicznej swiata, a nie miał nawet paszportu.
No ale każdy miała w życiu jakies marzenia...

Ogolnie to pisze o takich mało "zapladniajacych" problemach, bo nie moge sobie poradzić z porażka Blue...Tyle starań,prób, nadziei i człowiek zostaje na koniec z trauma. Cholernie mi smutno, bo Ona nie ma juz furtek...

Do góry