reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Smerfeta jak bym od męża dostała to obrażenia byłyby duuuuuuuuużo większe ;-) To wielki chłop i pewnie nie byłoby już co zbierać :-D a że ja nie gotuję to zupa nie mogła być za słona ;-):-) A siniak pod strojem kąpielowym chyba się schowa, przecież w środę jedziemy do spa na 3 rocznicę ślubu.

Witaj czerwona oliwka, faktycznie długo Cię nie było. Kciukasy trzymamy, do trzech razy sztuka. Może Ty w końcu przerwiesz naszą złą passę :tak::tak::tak: Nie ważne ile Ci podano, przecież wystarczyłby jeden ale zuch :-)

reklama
CZERWONA OLIWKO mi przy 1 iui podano 2,5mln plemników i niestety sie nie udało :-( trzymam kciuki żeby Tobie się udało ;-)
KASIK36 no a u mojego wsxytsko ok oprócz ilości plemników i dlatego nie wiem kiedy się kochać żeby zwiększyć ilość ;-(

Asita wstyd mi się przyznać:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale po wielu cichych dniach i nocy a było ich ponad 20,mąż musiał zrobić seminogram iiiiiiiii wyniki były wtedy najlepsze pod względem ilości.
Przed każdą IUI stosowaliśmy abstynencje ok 4-5 dni i zawsze podawano mi ok 3 milionów.

CZERWONA OLIWKO to Twój mąż też ma poniżej normy ilość plemników?
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam to znaczy że w tym przypadku dłuższy celibat wskazany?

Asita ponżej normy to mało powiedziane niestety, bo pierwszy wynik wskazywał 2 miliony/ml. Co prawda witaminami poprawiliśmy troche wyniki i podeszliśmy do IUI bo bez ich poprawy nawet na IUI nie mielibyśmy szans.
Nie powiem czy dłuższy celibat jest wskazany, bo nie stosowaliśmy go przed IUI ( zawsze było ok 4-5 dni). Te ciche dni to po prostu kłótnia w trakcie której zapomnieliśmy o terminie badania. Mąż tak czy owak podszedł do badania a wynik nas zaskoczył.
Zastanawiam się czy przed 4 IUI nie spróbować takiego dłuższego celibatu, bo jak krótki nie poskutkował to może długi coś pomoże:-D

Lecę rano na pozostałe badania przed kwalifikacją do IUI. Dziewczyny mi jeszcze doradziły, żeby zrobić sobie poziom kwasu foliowego, bo to w sumie ważne w początkach ciąży. Czy Wy też robiłyście?

Enni mam termin na pierwsza polowe stycznia, tylko u mnie odwrotnie niz u Yoanny, mówią, ze raczej wcześniej. Bo jestem stara i podobno po inv szybsze porodu. Więc szykuje sie witać Nowy Rok na porodowce...
Genna cudownie! jesteś juz jedna noga w krainie sukcesu, tak sie ccieszę :happy2: I pamiętaj, ze jako Twoja etatowa koparka vel kopaczka nie moge utrzymać nóżki na wodzy:rofl2:
Ja chyba faktycznie jestem wyluzowana wyrodna mamuska:baffled:
Wyszłam juz z etapu, ze cos złego sie moze stać, ze "życzliwi" mogą zuroczyc ciaze. Jestem na etapie-nie mam wpływu...
Poza tym zabijcie mnie, ale te wszystkie grające smoczki, falbanki do lozeczka i inne gadżety mnie przerastaja. A najbardziej fakt, ze mamy kupują to, bo mówią" mojemu dziecku chce zapewnić wszystko itd", ale to fanaberie i zaspokojenie ambicji mamusi.
Dla mnie dziecku potrzeba do szczęścia podstawowy rzeczy i MIŁOŚCI oraz pieniędzy odlozonych na edukacje( języki, rozwijanie talentów itd).
Teraz pewnie dostanę po łbie od Was za poglądy...
Smerfeta cieszę sie, ze nie było dramatycznie, jednak Jezeli kobieta, ktora ma dziecko nie rozumie drugiej, ktora o nie walczy to powiem szczerze, ze to nie mówi nic dobrego o niej jako człowieku.
Szkoda, ze tylko Cię to tyle kosztowało, bo przecież nerwy i tak szargasz na walce...
Kasik37 śliczny tyłek;) Kolorowy taki, ze w Paradzie Równości mogła byś isc:rofl2:
Ale powiem Ci, ze doskonale wiem co czujesz i współczuje Ci jak nikt.
Swego czasu lecialam do telefonu, a droga moja wiodła ze strychu, strome drewniane schody. Ja w klapkach czy kapciach zjechalam z samej góry. Jeszcze rabanu narobilam, bo matka przyleciała z przerażeniem w oczach. A ja leżę i nie moge sie podnieść. Biedna kobieta myślała, ze kręgosłup zlamalam...na szczęście to był tylko szok i potworny bol...

Ostatnia edycja:
reklama
CZERWONA OLIWKO może faktycznie taki dłuższy celibat w naszym przypadku będzie dobry, ja teraz zrobie przerwe 6-7 dniowa i zobaczymy co z tego wyjdzie ;-P
SMERFETA to dobrze że rozmowa nie była aż tak straszna i najważniejsze że wszystko wyjaśniłaś teraz już będzie tylko lepiej :-)
POLE masz rację :-)

Ostatnia edycja:
Do góry