reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Kochane dzis od rana boli mnie z prawej strony w okolicy jajnika tam gdzie miałam pęcherzyk . Inseminację miałam w poniedziałek. Dodam, że nie jest to mocny ból tylko takie kłucie ... Czy to możliwe, że czasem ten pęcherzyk nie pękł ? 🙁
A mnie też bolał jajnik w nocy ale lewy, na którym miałam pęcherzyki, wydaje mi się że owulacje miałam w niedzielę.. A jeśli pęcherzyk by nie pękł to czemu miałoby boleć?
Parę lat temu zrobił mi się torbiel na jajniku to nie miałam żadnych objawow, żadnego bólu, klocia, przy stosunku, nic :)

reklama
Ja kompletnie noc nie czułam i jak się okazało to była udana AID, w poprzednich dwóch czułam wszystko, a przynajmniej tak mi się wydawało 😉 nie doszukuj się objawów ciąży albo @, każda z nas jest inna i organizm nie zawsze da znać 🙂 kiedy testujesz ?
Chciałbym jak najpóźniej najlepiej w poniedziałek ale nie wiem czy wcześniej mnie nie poniesie ciekawość. A ty po ilu od iui testowałas? Sikacz czy beta ?

To chyba nie ma reguły. Kiedyś mnie tak bolały ze chodzić nie mogłam i bylam pewna ze teraz na pewno zaskoczyłam, no ale nie. Ostatnio jak zaszłam to jakiś mocno mnie nie bolały pomimo brania proga. Musze tylko nadmienić, że mnie akurat cycki bolą zawsze w drugiej fazie. Gratuluje cierpliwosci bo ja juz bym na becie była :) Trzymam kciuki [emoji110]
Pytanie do dziewczyn które zaciążyły po iui bądź w innym sposób [emoji3589] Czy bolały was piersi ?
U mnie dzisiaj 10 dzien po iui i ani trochę mnie nie bolą, nie sa tkliwe ... dziwne to trochę jak było u was ?;)
Miłego dnia [emoji3589]

Chciałbym jak najpóźniej najlepiej w poniedziałek ale nie wiem czy wcześniej mnie nie poniesie ciekawość. A ty po ilu od iui testowałas? Sikacz czy beta ?
Zrobiłam sikańca w 12 dniu, akurat kończyłam urlop i pojawiła się druga słaba kreska, więc pojechałam na betę i okazało się, że się udało 🙂 także na spokojnie kochana, ja chciałam zawsze robić dzień przed betą sikańca żeby się psychicznie przygotować w razie czego na wynik z krwi, więc zrób tak żebyś była spokojna po prostu 😉

Aha No i oczywiście sikaniec może być negatywny, a beta już pozytywna także trzeba to brać pod uwagę i się nie nastawiać też tak do końca (właśnie zaprzeczyłam sama sobie 😂-sama tak robiłam)

To chyba nie ma reguły. Kiedyś mnie tak bolały ze chodzić nie mogłam i bylam pewna ze teraz na pewno zaskoczyłam, no ale nie. Ostatnio jak zaszłam to jakiś mocno mnie nie bolały pomimo brania proga. Musze tylko nadmienić, że mnie akurat cycki bolą zawsze w drugiej fazie. Gratuluje cierpliwosci bo ja juz bym na becie była :) Trzymam kciuki [emoji110]
Oj nie jestem cierpliwa, tylko iui była robiona na niepeknietych, wiec liczę ze owu była kilka godzin pozniej i to był wtorek wiec jakby dopiero jest 9 dpo a to akurat jest zbyt wcześnie na beta i na sikanca😂 ale muszę sie juz w testy powoli zaopatrzyć 😂

Aha No i oczywiście sikaniec może być negatywny, a beta już pozytywna także trzeba to brać pod uwagę i się nie nastawiać też tak do końca (właśnie zaprzeczyłam sama sobie 😂-sama tak robiłam)
Postaram sie z beta wstrzymać, będę sobie pewnie cały weekend sikać 😂🤦‍♀️

Pytanie do dziewczyn które zaciążyły po iui bądź w innym sposób ❣️ Czy bolały was piersi ?
U mnie dzisiaj 10 dzien po iui i ani trochę mnie nie bolą, nie sa tkliwe ... dziwne to trochę jak było u was ?;)
Miłego dnia ❣️
Bolały może ze dwa dni jak na okres czasem mnie bolały, bo to też nie było zasada przed każdym okresem.

reklama
Ja jestem po transferze i kupiłam tylko 16 testów [emoji28]
Oj nie jestem cierpliwa, tylko iui była robiona na niepeknietych, wiec liczę ze owu była kilka godzin pozniej i to był wtorek wiec jakby dopiero jest 9 dpo a to akurat jest zbyt wcześnie na beta i na sikanca[emoji23] ale muszę sie juz w testy powoli zaopatrzyć [emoji23]

Do góry