reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ojjjaaaa nie było mnie tu parę godzin i tyle sie tu dzieje. Nie nadążam ;-) ale macie fajnie, że coś działacie i nie stoicie w miejscu. U mnie dopiero przed owu. Nuda ;-) musze pilnować żeby w dobrym dniu wziąć duphaston i wywołać okres na czas. 16marca ważne badanie i musze byc juz po okresie conajmniej 5 dni. Niedługo zacznę robić testy owulacyjne i jeszcze badania kontrolne tarczycy. Moze jutro skocze ;-)

Mam dzis podjarke...Maz kupil mi romantyczny prezent na Walentynki...lidlomix i dzis wieczorem zaczynam zabawę z maszyna :-D
Ale kochany mąż 🥰 udanej zabawy i samych smacznosci 😍

reklama
Nie ma co się bać. Ja piłam białko dla sportowców od pierwszego dnia stymulacji ale jak pisałam wyżej mialak tylko 7. Ja miałam punkcje bez znieczulenia i powiem Ci ze naprawdę nie taki diabeł straszny:)))
Nie strasz hihi. A ile wy kochane miałyście? Troszkę się boję tej punkcji.... Od dziś mam zmniejszoną dawkę już zastrzyków :D

Wystraszylyscie mnie i poleciałam po nabial wysokobialkowy 😂😂i objadam sie jajkami😂😂
Rozumiem, że trzeba jeść dużooooo nabiału, aby nie doszło do przestymulowania?
jutro kolejne badanie hormonów i ostateczna data punkcji😊

Nie strasz hihi. A ile wy kochane miałyście? Troszkę się boję tej punkcji.... Od dziś mam zmniejszoną dawkę już zastrzyków :D
przepraszam nie chciałam cię kochana straszyć, tylko podpowiedzieć żeby po punkcji jeść sery itp żeby organizm szybko wrócił do normy.
U mnie było 15 pęcherzyków, punkcja przebiegła sprawnie i czułam się ok, może trochę miałam obolałe podbrzusze. O dziwo delikatna hiperka pojawiła się dopiero po pozytywnym wyniku bety, bo miałam świeży transfer, jajniki nie do końca doszły do siebie a rosnąca beta spowodowała opóźniona reakcje. Na szczęście nutridrinki ( te z wysoką zawartością białka) zdziałały cuda po dwóch dniach.
Także na spokojnie stosuj się do zaleceń lekarza a będzie pięknie 💪😘

przepraszam nie chciałam cię kochana straszyć, tylko podpowiedzieć żeby po punkcji jeść sery itp żeby organizm szybko wrócił do normy.
U mnie było 15 pęcherzyków, punkcja przebiegła sprawnie i czułam się ok, może trochę miałam obolałe podbrzusze. O dziwo delikatna hiperka pojawiła się dopiero po pozytywnym wyniku bety, bo miałam świeży transfer, jajniki nie do końca doszły do siebie a rosnąca beta spowodowała opóźniona reakcje. Na szczęście nutridrinki ( te z wysoką zawartością białka) zdziałały cuda po dwóch dniach.
Także na spokojnie stosuj się do zaleceń lekarza a będzie pięknie 💪😘
To brzmi bardzo skomplikowanie. A rozważam przystąpienie do procedury ivf jeżeli 2 iui nie przyniesie oczekiwanego efektu...

reklama
Staram sie nie oglądać i nie obserwować za bardzo żeby sie nie nakręcać. Najzdrowiej to chyba wytrwać w czekaniu, choć to nie małe wyzwanie.
Jakoe macie wskazania do iui ? Które to podejście ?
No właśnie jak wytrwać....?😜 Też myślę czy ten pęcherzyk pękł czy nie... Lekarz mówił dziś podczas wizyty że jest w trakcie pęknięcia.
asze to 1 podejście. U mnie nic narazie poważnego nie wykryto wcześniej miałam podwyższone TSH 3,84 lekarz kazał powtórzyć badanie i wyszło mi 2,5 i powiedział że jest na granicy normy i żadnych leków nie wdrożył....

Ostatnia edycja:
Do góry