reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ojjjaaaa nie było mnie tu parę godzin i tyle sie tu dzieje. Nie nadążam ;-) ale macie fajnie, że coś działacie i nie stoicie w miejscu. U mnie dopiero przed owu. Nuda ;-) musze pilnować żeby w dobrym dniu wziąć duphaston i wywołać okres na czas. 16marca ważne badanie i musze byc juz po okresie conajmniej 5 dni. Niedługo zacznę robić testy owulacyjne i jeszcze badania kontrolne tarczycy. Moze jutro skocze ;-)

Mam dzis podjarke...Maz kupil mi romantyczny prezent na Walentynki...lidlomix i dzis wieczorem zaczynam zabawę z maszyna :-D
Ale kochany mąż 🥰 udanej zabawy i samych smacznosci 😍

reklama
Nie ma co się bać. Ja piłam białko dla sportowców od pierwszego dnia stymulacji ale jak pisałam wyżej mialak tylko 7. Ja miałam punkcje bez znieczulenia i powiem Ci ze naprawdę nie taki diabeł straszny:)))
Nie strasz hihi. A ile wy kochane miałyście? Troszkę się boję tej punkcji.... Od dziś mam zmniejszoną dawkę już zastrzyków :D

Wystraszylyscie mnie i poleciałam po nabial wysokobialkowy 😂😂i objadam sie jajkami😂😂
Rozumiem, że trzeba jeść dużooooo nabiału, aby nie doszło do przestymulowania?
jutro kolejne badanie hormonów i ostateczna data punkcji😊

Nie strasz hihi. A ile wy kochane miałyście? Troszkę się boję tej punkcji.... Od dziś mam zmniejszoną dawkę już zastrzyków :D
przepraszam nie chciałam cię kochana straszyć, tylko podpowiedzieć żeby po punkcji jeść sery itp żeby organizm szybko wrócił do normy.
U mnie było 15 pęcherzyków, punkcja przebiegła sprawnie i czułam się ok, może trochę miałam obolałe podbrzusze. O dziwo delikatna hiperka pojawiła się dopiero po pozytywnym wyniku bety, bo miałam świeży transfer, jajniki nie do końca doszły do siebie a rosnąca beta spowodowała opóźniona reakcje. Na szczęście nutridrinki ( te z wysoką zawartością białka) zdziałały cuda po dwóch dniach.
Także na spokojnie stosuj się do zaleceń lekarza a będzie pięknie 💪😘

przepraszam nie chciałam cię kochana straszyć, tylko podpowiedzieć żeby po punkcji jeść sery itp żeby organizm szybko wrócił do normy.
U mnie było 15 pęcherzyków, punkcja przebiegła sprawnie i czułam się ok, może trochę miałam obolałe podbrzusze. O dziwo delikatna hiperka pojawiła się dopiero po pozytywnym wyniku bety, bo miałam świeży transfer, jajniki nie do końca doszły do siebie a rosnąca beta spowodowała opóźniona reakcje. Na szczęście nutridrinki ( te z wysoką zawartością białka) zdziałały cuda po dwóch dniach.
Także na spokojnie stosuj się do zaleceń lekarza a będzie pięknie 💪😘
To brzmi bardzo skomplikowanie. A rozważam przystąpienie do procedury ivf jeżeli 2 iui nie przyniesie oczekiwanego efektu...

reklama
Staram sie nie oglądać i nie obserwować za bardzo żeby sie nie nakręcać. Najzdrowiej to chyba wytrwać w czekaniu, choć to nie małe wyzwanie.
Jakoe macie wskazania do iui ? Które to podejście ?
No właśnie jak wytrwać....?😜 Też myślę czy ten pęcherzyk pękł czy nie... Lekarz mówił dziś podczas wizyty że jest w trakcie pęknięcia.
asze to 1 podejście. U mnie nic narazie poważnego nie wykryto wcześniej miałam podwyższone TSH 3,84 lekarz kazał powtórzyć badanie i wyszło mi 2,5 i powiedział że jest na granicy normy i żadnych leków nie wdrożył....

Ostatnia edycja:
Do góry