reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Mam ten sam problem nie wiem która kiedy i co a staram sie czytać na bierząco ☺️ Tydzień temu w pn miałam iui, w środę miałam kontrole czy pękły i od czwartku dupek. A testować może będę w sobotę.
Choć ja jakoś nie umiem sie pozytywnie nastawić 🤷‍♀️
Aha...mi lekarz żadnej kontroli nie zalecił 🙁 Ja też czytam na bieżąco ale tyle tu dziewczyn, że nie sposób wszystkich zapamiętać ☺️ Ja też jakoś nie nastawiam pozytywnie na to bo boje się rozczarować....a czujesz jakieś objawy, wiem że na objawy ciążowe to za wcześnie raczej ale chodzi mi o to czy w ogóle coś czujesz czy tak jak w normalnym cyklu ? Bo mnie to zawsze zastanawia czy można jakoś to rozpoznać czy się udało czy nie ? ☺️ przepraszam jak coś namieszałam 😜

Aha...mi lekarz żadnej kontroli nie zalecił 🙁 Ja też czytam na bieżąco ale tyle tu dziewczyn, że nie sposób wszystkich zapamiętać ☺️ Ja też jakoś nie nastawiam pozytywnie na to bo boje się rozczarować....a czujesz jakieś objawy, wiem że na objawy ciążowe to za wcześnie raczej ale chodzi mi o to czy w ogóle coś czujesz czy tak jak w normalnym cyklu ? Bo mnie to zawsze zastanawia czy można jakoś to rozpoznać czy się udało czy nie ? ☺️ przepraszam jak coś namieszałam 😜
Staram sie nie oglądać i nie obserwować za bardzo żeby sie nie nakręcać. Najzdrowiej to chyba wytrwać w czekaniu, choć to nie małe wyzwanie.
Jakoe macie wskazania do iui ? Które to podejście ?

Dziewczyny beta 37 ze 117 w zeszłym tyg. Czyli jeszcze troszke... antykoagulant tocznia ujemny ale czekam na pozostałe wyniki zespołu antyfosfolipidowego. A od godziny zwijam się z bólu brzucha jak na owu. 2 nospy max i 2 ibupromy i dopiero teraz trochę odpuszcza... miewałam już bolesne owulacje ale to jest jakiś kosmos nie jestem w stanie chodzić ani siedzieć...
Ech znam ten bol. Az przeszywa do mózgu przy gwałtownym ruchu. Kochana odpoczywaj jesli masz możliwość. Przytulam mocno.

Ojjjaaaa nie było mnie tu parę godzin i tyle sie tu dzieje. Nie nadążam ;-) ale macie fajnie, że coś działacie i nie stoicie w miejscu. U mnie dopiero przed owu. Nuda ;-) musze pilnować żeby w dobrym dniu wziąć duphaston i wywołać okres na czas. 16marca ważne badanie i musze byc juz po okresie conajmniej 5 dni. Niedługo zacznę robić testy owulacyjne i jeszcze badania kontrolne tarczycy. Moze jutro skocze ;-)

Mam dzis podjarke...Maz kupil mi romantyczny prezent na Walentynki...lidlomix i dzis wieczorem zaczynam zabawę z maszyna :-D

Staram sie nie oglądać i nie obserwować za bardzo żeby sie nie nakręcać. Najzdrowiej to chyba wytrwać w czekaniu, choć to nie małe wyzwanie.
Jakoe macie wskazania do iui ? Które to podejście ?
Ja mama PCO i niedoczynnosc tarczycy (ustabilizowana ) nie mam naturalnych owulacji w sumie żadnych inny wskazań nie mamy. Reszta badań okej, nasienie tez ok a Ty :) ?

reklama
Ja mama PCO i niedoczynnosc tarczycy (ustabilizowana ) nie mam naturalnych owulacji w sumie żadnych inny wskazań nie mamy. Reszta badań okej, nasienie tez ok a Ty :) ?
U nas to w sumie nie ma większych problemów po prostu po 4 miesiącach bezowocnych starań zrobiłam drożność o niby Ok ale z oporami. Maz wyniki klinicznie nawet Ok choć badanie łączenia z kwasem wyszło kiepsko i tak idąc za ciosem w grudniu podeszliśmy do pierwszej iui, styczeń przerwa na odświeżenie badań i teraz była druga. Ja choruje na hashimoto juz prawie całe swoje życie 😂 do tego amh wyszło mi 5 co lekarz powiedział ze jajniki cudne do stymulacji ale można podejrzewać pco choć nigdy nikt mi o tym nie mówił.
A jedno dziecko juz mamy. Naturalnie ot tak bez żadnych wspomagaczy i ma juz 8 lat☺️

Do góry