reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dokładnie[emoji846] także pozostaje mi cierpliwie poczekać.
Ja pierwsze ruchy poczułam po skończonym 20 tyg [emoji846] możesz poczuć wcześniej, albo później i faktycznie tak jak mówisz to kwestia indywidualna. Faktycznie tak jest, że to uspokaja między wizytami, a nawet później zaczyna doskwierać [emoji6]

reklama
Hej Dziewczyny,
Trochę się niepokoję moim cyklem po stymulowanej IUI. Miesiączka przyszła w punkt (piątek), wszystko nornalnie, we wtorek już tylko plamiłam czyli prawidłowo, u mnie tak to wygląda. Nagle wczoraj (środa) zaczął mnie boleć brzuch jak przy pierwszym dniu i co raz mocniejsze plamienie. Dziś (czwartek) normalne krwawienie, może nie tak mocne jak w dwóch pierwszych dniach, ale jednak. Czy to może być po stymulacji ?

Hej Dziewczyny,
Trochę się niepokoję moim cyklem po stymulowanej IUI. Miesiączka przyszła w punkt (piątek), wszystko nornalnie, we wtorek już tylko plamiłam czyli prawidłowo, u mnie tak to wygląda. Nagle wczoraj (środa) zaczął mnie boleć brzuch jak przy pierwszym dniu i co raz mocniejsze plamienie. Dziś (czwartek) normalne krwawienie, może nie tak mocne jak w dwóch pierwszych dniach, ale jednak. Czy to może być po stymulacji ?
Myślę że tak. Ja też mam takie cykle, że misiaczka przychodzi, po trzech dniach myślę że się kończy bo 4 w ogóle nie krwawie a w piąty dzień zaczyna znowu boleć jak na początku i znowu krwawienie dwa dni.

Ja w cyklu z ivf miałam zakaz przytulanek[emoji1751]
Jajeczko rośnie, od jutra zaczynam testy owulacyjne, ale czuje ze owulacja jest blisko bo i libido sięga zenitu [emoji48][emoji16] znajac moje szczęście to będzie tak że przez 3 lata nic a teraz beda bliźniaki jedno z ivf, jedno naturalne [emoji14]

Witam dziewczyny :) Mam wyniki męża chyba nie jest źle ? Staramy się już długo o dzidzie i chcemy podejść do iu. Ja owulacje mam potwierdzoną monitoringiem, badania okej a dzidzi nie ma. Czeka mnie jeszcze drożność po @ która ma nadejść za dwa dni. Możecie się podzielić ze mną doświadczeniami jak wyglądają przygotowania do inseminacji ?

Załączniki

• E3864A21-EAAA-4501-BC70-EB5A2DB2F67F.jpeg
    E3864A21-EAAA-4501-BC70-EB5A2DB2F67F.jpeg
    117,7 KB · Wyświetleń: 44
Witam dziewczyny :) Mam wyniki męża chyba nie jest źle ? Staramy się już długo o dzidzie i chcemy podejść do iu. Ja owulacje mam potwierdzoną monitoringiem, badania okej a dzidzi nie ma. Czeka mnie jeszcze drożność po @ która ma nadejść za dwa dni. Możecie się podzielić ze mną doświadczeniami jak wyglądają przygotowania do inseminacji ?
U mnie to wygląda tak, że między 1 a 3 dc idę na USG żeby sprawdzić grubość endometrium. Cykle mam stymulowane więc miedzy 3 a 7 dc zażywam Aromek (żeby wyhodować więcej jak jedno jajko 😉), ale to już kwestia indywidualna. Później obowiązkowo test na covid, mniej więcej na 3 - 4 dni przed inseminacja kolejna wizyta monitorująca wielkość pęcherzyka lub pęcherzyków i badania hormonów, progesteron, lh i estradiol. I w zależności od wyników mam wyznaczany termin inseminacji. Nie wiem jak wygląda to z punktu widzenia mężczyzny bo my korzystamy z nasienia dawcy. Także moge Ci tylko powiedzieć jak to u mnie wygląda 😉

reklama
Jajeczko rośnie, od jutra zaczynam testy owulacyjne, ale czuje ze owulacja jest blisko bo i libido sięga zenitu [emoji48][emoji16] znajac moje szczęście to będzie tak że przez 3 lata nic a teraz beda bliźniaki jedno z ivf, jedno naturalne [emoji14]
czyli przygotowania na przyjęcie kropka idą pełną parą;) , a ile zarodków będą transferować?

Do góry